Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy jó házasságban gyűjtenétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy jó házasságban gyűjtenétek magatoknak dugipénzt válás esetére?

Figyelt kérdés
Nem számlán, hanem készpénzben, hogy senki ne tudjon róla.
2019. ápr. 11. 22:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Igen
2019. ápr. 11. 22:10
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Egyszerűbb házassági vagyonjogi szerződést kötni, tisztázni az anyagiakat válás esetére, és természetesen legyen külön-külön bankszámla is (persze lehet ezenkívül közös is). Teljesen fölösleges ehelyett hazugságban élni, titkolózni, titokban gyűjtögetni, dugipénzzel szórakozni.
2019. ápr. 11. 22:45
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem értelmes ember eleve

1. nagyobb egyéni vagyon vagy sok egyéni cél esetén házassági szerződéssel házasodik, vagy saját megtakarítása is van a közös mellett

2. olyan emberrel házasodik össze, akivel biztos benne, hogy értelmes emberek módjára képesek az anyagiak kérdését rendezni.

Én semmi szükségét nem érzem annak, hogy dugipénzt gyűjtögessek. Egyrészt soha nem leszünk teljesen közös kasszán, a saját céljaira mindenkinek saját megtakarítása van. Másrészt az anyagiakhoz mindketten úgy állunk, hogy a francot se érdekli. Vagyunk annyira korrektek meg érettek, hogy nem semmiznénk ki egymást csúnya válás esetén sem, meg nem is érdekel a pénz.

2019. ápr. 11. 22:54
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
Néhány százezer forintos fizetéseknél teljesen felesleges a bohóckodás a szerződéssel. Valóban jól menő vállalkozóknak, művészeknek jöhet jól.
2019. ápr. 11. 23:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Na de hiába gyűjtenek saját számlára saját megtakarítást a felek, elvileg minden feleződik a válásnál, a saját számlára gyűjtött megtakarítás is. Legyen a pár A és B, házassági szerződés nincs. Tegyük fel, hogy csak A dolgozik, B nem. Problémák: A külön megtakarításának a felét B elviszi, ezt lehet, hogy A nem szeretné, ezért gyűjt dugi készpénzt. B mivel nem dolgozik, nem tud megtakarítani sem, ezért úgy ügyeskedik, hogy a családi kasszából gyűjt dugipénzt készpénzben. Nem logikus a lépésük az adott helyzetben?
2019. ápr. 12. 07:13
 6/11 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

5-ösnek (kérdezőnek): Értem én a példád, és teljesen egyetértek az A álláspontjával, az igazságérzet valahol ezt diktálja. DE! Azzal viszont nem értek egyet, hogy trükközik, dugipénzt gyűjt, becsapja a házastársát. Sokkal korrektebb és egyenesebb dolog őszintén leülni egymással, megbeszélni, megegyezni és egy házassági vagyonjogi szerződésben lefektetni a játékszabályokat, amit mindkét fél elfogad, és tud róla. Egy házasságban nincs helye trükközésnek.

2019. ápr. 12. 07:51
 7/11 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, 4-esnek válaszom:

Ha mindkét fél minimálbéres vagy nem sokkal többet keres, és kb. felélik az összes fizetésüket, akkor tényleg nem sok értelme van. Viszont 3-400e-s fizetéseknél vagy afölött már azért lehet vagyont felhalmozni, összejöhet egy lakás, akár családi ház, pár milliós megtakarítás az évek alatt. Ez messze van még egy jól menő vállalkozótól, top menedzsertől, de azért ahhoz elég nagy vagyon, hogy az ember csak úgy hipp-hopp elveszítse a felét egy (fél) élet alatt összehozott vagyonnak.

2019. ápr. 12. 07:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem látom értelmét, ha mégis olyan a helyzet, akkor házassági vagyonjogi szerződést kell kötni...
2019. ápr. 12. 08:19
 9/11 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem pedig simán érdemes dugipénzt gyűjteni.

Kolleganőm úgy tett félre 3 év alatt 4 millát, hogy a férje észre sem vette. Váltak utána, nem jött rosszul a vésztartalék.

1-2 M nekem is van mindig külön, "lepedők alatt". Egy idősebb kolleganőm mondta annak idején, hogy egy nőnek KELL, hogy legyen.

2019. ápr. 12. 09:33
 10/11 anonim ***** válasza:
64%
A dugipénz is közös és válásnál elhallgatni ugyan lehet, de attól még törvénysértő. Ha kiderül bajban lesz az illető. Volt már rá példa, hogy egyik fél eltitkolta, de a másik rájött valahogy és a bíróság kötelezte őket a felezésre. A házasság vagyonközösség, mindegy hová dugdosod a pénzt. VISZONT, a másik tudtával úgy gyűjtöd a pénzt, ahogy jól esik. Írhattok vagyonjogi szerződést is és akkor legális lesz. Normális házasságban meg lehet beszélni, hogy szeretnél külön pénzt gyűjteni, persze megadni az esélyt a másik fél számára is. Ez a korrekt egy házasságban. Minden más játszmázás, becsapás stb. Minek vagytok, akkor együtt, ha nincs bizalom a másik felé? Fölösleges ilyen házasságban maradni.
2019. ápr. 12. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!