Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férj nevén vannak a közüzemi számlák, mi a teendő, hogy a feleség is tudja a számla ügyeit intézni?
Nálunk az én nevemen (férj) vannak a számlák és én is intézek mindent.
Írj a férjed nevében mindenhova egy meghatalmazást, neki csak alá kelljen írnia. Aztán azzal járj el mindenhol. Ezt akkor is meg lehet csinálni, ha távol dolgozik: legföljebb postán elküldöd neki, ő meg visszaküldi aláírva.
Azzal maximálisan egyetértek, hogy merő ostobaság az egész. A házasság lényege éppen az, hogy mindketten eljárhatunk egymás ügyeiben, hisz összetartozunk. Egyébként is, még bankszámlánál, értékpapíroknál többé-kevésbé megérthető, ha óvatosabban kezelik ezt, no de micsoda abszurd logika az, hogy a feleség ne emeltethesse meg a villany átalány díját, hátha a férj akaratával ez nem egyezik meg.
A GDPR (ha tényleg ezért van így) egy májusban bevezetett európai uniós adatvédelmi törvény, ami az eddigi rendszerekhez képest borzasztóan szigorú, és sokszor olyan dolgokat is érint, aminél teljesen feleslegesnek tűnik. Valahogy egyébként én azt az újabb keletű életfilozófiát látom benne, miszerint senkiben sem szabad bízni, és csak az a biztos, amit törvény szabályoz, le van írva, hiszen az emberek úgyis becsapják egymást, visszaélnek a másik bizalmával.
Szerintem azzal jártok a legjobban, ha most egyszer leültök, és megírjátok az összes meghatalmazást. Keressetek netes sablont, akkor csak ki kell tölteni, kinyomtatni, és aláírogatni, majd pedig ezt beviheted mindenhová, ahol kérik.
A szolgáltató netes oldalát próbáltad már?
Óraszám, mérési pont azonosító, és elvileg mindnél lehet változtatni az általános mértékén. Na ott nem fog meghatalmazást kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!