Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem korai a házasság? Egy év után, együttélés nélkül. 37 éves férfi,30 éves nő.
Figyelt kérdés
2018. jún. 3. 21:42
21/30 anonim válasza:
Együttélés nélkül normális ember nem házasodik. Nyilván ennyi idősen nem vár az ember éveket de egy év együttélés nem ártana (inkább 2).
22/30 anonim válasza:
14# faszt nem... Hetente pár órára bárki képes moderálni magát.. Abból semmi nem derül ki. Mindenki szép, friss, üde és jó kedvű, nem tudod hogy áll bizonyos helyzetekhez, köztük a házimunka és az anyagiak. Mindkettő elég fontos.
23/30 anonim válasza:
11# tehát ennyi idősen menjünk hozzá az első szembejövőhöz... Tényleg jobb egy szar házasságban egy gyerekkel, mint nem magadhoz lancolni valakit egy év után, hatja esetleg rajössz, hogy a párod egy kretén és 1-2 év múlva találnál valakit, akit meg is ismersz és esetleg 35 évesen szülsz.. Inkább cseszd el az életed...
24/30 anonim válasza:
Nem az a baj, hogy csak egy éve jártok, hanem az, hogy nem éltetek együtt semennyit.
Arra a heti 2-3 napra mindenki tudja a legszebb oldalát mutatni.
Költözzetek össze, éljetek együtt LEGALÁBB egy évig, és utána, ha még mindig akartok, házasodjatok.
(Kötelezővé tenném az együttélést a házasságkötéshez.)
25/30 anonim válasza:
Mi a francnak kellene egyáltalán összeházasodni?! Főleg együttélés nélkül? Nem mersz együtt élni valakivel, csak ha már elvett?
26/30 anonim válasza:
Hát ennek a sok fejtegetésnek nem sok értelme vagyon. Én azt hittem, hogy ha jó pár évig együtt élünk, s nem válunk el, akkor szülhetek gyereket, mert ki fogunk tartani egymás mellett. Tévedtem. Hat év után szültem, rá három évre elváltunk, mert nem bírta el a házasságunk a gyerekkel együtt járó megterhelést. Tehát a kérdésre nincs egyértelmű válasz, a házasságkötés idejére nincs recept. Van akinek bejön egy év után is, van, akik hosszú ideig éltek együtt, majd összeházasodtak, és gyorsan el is váltak. Sőt! Mintha ez lenne a gyakoribb. Sok többéves együttélés végződik szakítással, ha az egyik féltől komolyabban merül fel a házasság lehetősége.
27/30 anonim válasza:
Én a férjemmel február közepén találkoztam és június közepén összeházasodtunk. 8 éve vagyunk nagyon boldog házasságban. Nem az számít hogy mennyi ideje vagytok együtt hanem hogy mit érzel. Férjemnek is volt menyasszonya 5 évig mégsem vette el. Viszont jobb a gyerekkel várni esküvő után pár évet hogy legyen időtök egymáshoz szokni.
28/30 anonim válasza:
Szerintem próbáljanak meg előbb együtt élni, és ha így bejönnek egymásnak, akkor jöhetne a házasság.
29/30 anonim válasza:
A házasságra való érettség nem a ti korotok függvénye, hanem a kapcsolatotok minőségén alapszik. Szerintem 26 és 27 nagyon korrekt választ adott. A férjemmel együttélés nélkül házasodtunk össze, januárban megismerkedtünk, én önkéntes voltam Lengyelországban, úgy találkoztunk, tehát ő lengyel állampolgár. Februárban jöttünk össze, áprilisban megkérte a kezem, júniusban házasodtunk.Én 20, ő 27 volt, tehát nincsen nagy generációs különbség. Az ő szülei is együtt vannak, sosem váltak, az én szüleim is együtt vannak, sosem váltak, már vagy 29 éve.Boldog házasságok, persze nehézségek mindenhol vannak. Szerintem ez a háttér jó példa volt nekünk is, hogy a konfliktusainkat kezeljük, és ne egyből elváljunk, amint valami nagyobb probléma adódott.Mi már 5 éve együtt vagyunk, 3 év után vállaltunk gyereket, amint befejeztem a főiskolát, együtt akartuk, segít a házimunkában, gyereknevelésben a munkája mellett, jó férj. Most Magyarországon vagyunk, de ez még változhat. Mi úgy gondoljuk, jó döntés volt, nem unjuk egymást! Szerintem nem fontos együttélni, még ha manapság ez a jellemző ebben a korban. Egy érzelmileg érett ember azt figyelje meg, hogy milyen a választottja viselkedése különböző ismerősi közegekben, hogyan reagál konfliktusos helyzetekben, milyen a szüleivel a kommunikációja, megvéd-e téged másokkal szemben bizonyos helyzetekben, tisztel-e, dicsér-e téged őszintén, képes-e megköszönni dolgokat, bocsánatot kérni tőled, nem aláz meg nyíltan mások előtt. Az együttéléskor már csak az számít, hogy tudtok-e kompromisszumot kötni, alkalmazkodni a másikhoz, elbeszélgethettek a házimunkáról is, mely területek elvégzését szeretitek, utáljátok. A gyereknevelésről is beszélgessetek, nem csak a nő dolga nevelni, stb. A véleményetek nagyjából eggyezzen a titeket érintő kérdéskörökben.Plusz pont, ha ugyanolyan humorézékkel rendelkeztek. A humorral fel lehet oldani a mérges légkört, és újra egymásra találni. Igazán te tudod, hogy mi köt a partneredhez, hogy van-e olyan érzésed, hogy tényleg ő az igazi, ha bármi kétely van benned, akkor ne maradjatok együtt, mert egymás idejét veszitek el a megfelelő partner megtalálásához. Én éreztem, hogy a különbségeink ellenére mi össze tudunk dolgozni a házasságunkban. Remélem nektek is sikerül jól dönteni! Jó házasság létezik, nem problémáktól mentesen, de nem mindenki hisz benne, nem ígérhetem, hogy nem lesznek sírós éjszakáitok időnként, de csak rajtatok múlik, hogyan jöttök ki belőle. Megfelelő empátiával mindkét oldalról, az eskü szövegét komolyan véve a kapcsolatotok nem lesz időpazarlás a hátralévő életetekben, és nem lesz a hitelét elvesztő szó!Hajrá! ;)
30/30 Csabx válasza:
Az együttélésel kapcsolatban, nekem is van egy történetem. Az ismerőseim hét évig jártak, úgy hogy hetente egy pár napot randiztak. Később megtartották az esküvőt, majd saját lakásba költöztek. Két hónap múlva a csaj elköltözött és nem sokkal utánna el is váltak. Én például több mint két évig éltem együt a volt nejemmel, mielőtt összeházasodtunk. Húsz év után váltuk el. De ez már egy másik történet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!