Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ugyan az a név, mint az ex feleségé?
A párom rég elvált, jövőre fogunk házasodni.
Az ex feleség az ő nevét vette fel (pl. Kiss Balázsné).. Én leginkább kötőjelesen szeretném, nekem nem annyira jön be, a 'né', de a páromnak a fent említett variáció tetszik.
Ez nem túl "bizarr", hogy ugyan az legyen a nevem, mint az előző nőnek?!
Mindenképp felvenném a nevét, csak nem így.
Lehet én képzelek bele sokat... de akkor is..
Soha többé nem változtatnák nevet!
Pedig csak xy-né X Y -vagyok....
Nem venném fel soha Kiss Balázsné formában, túlságosan szeretem a nevem. Gondolj bele, akkor minden hivatalos dokumentumban csak a férjedhez képest léteznél. Született Kovács Anna, de az mindegy, mert most Kiss Balázs felesége. Borzongató. Pláne hogy az ex is.
Ha valaha névfelvevés lesz, azt csakis Kiss-Kovács Anna formában tudom elképzelni, és leginkább úgy, hogy "nevet cserélünk", és mi leszünk Kiss-Kovács Balázs és Kiss-Kovács Anna.
És a Kissné Kovács Marika verzió? Így megmarad a "nézés" (feltéve, hogy szeretnél a kedvére tenni), de a saját neved is, és majdnem ugyanolyan, mint a kötőjeles. :)
Egyébként én tuti nem venném fel az ex nevét. Oké, senkit nem érdekel, de engem a tudat zavarna.
(Nálunk az anyukát hívják Kiss Balázsnénak, de nekem már ez is bizarr, hogy úgy hívnának, mint anyóst, úgyhogy én emiatt kukáztam a dolgot, páromnak hiába tetszett.)
Ha én Kiss Béláné lennék és válnék, kizárt h ez maradna a nevem....
Amúgy én né meg minden nélkül simán lecseréltem a vezetéknevem, hogy ha már család vagyunk, legyen ugyanaz mindenkinek a családneve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!