Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az az azonos neműek házasságának megítéléséről Magyarországon?
Nem is kérdés, hogy be kéne vezetni. Az a felháborító, hogy nem elérhető.
Nem kéne róla se népszavazás, se semmi. Milyen jogon mondaná meg a csepeli Mariska néni meg a szegedi Jóska bácsi, hogy két felnőtt ember összeházasodhat-e? Érintettek? Nem. Semmi közük hozzá. Ahogy a drága "keresztény" politikusoknak sem.
Heteroszexuális, házasságban élő nő vagyok, nekem vagy a többi heterónak mégis milyen joga csorbulna azzal, ha két férfi és két nő törvényesen összeházasodhatna? Semmi.
Ellenben ha nekik nem elérhető a házasság azzal a személlyel, akit szeretnek, akkor a jogaik korlátozva vannak. Ezen nincs mit magyarázni tovább, pofon egyszerű. az nem érti, aki hülye és/vagy korlátolt.
27/N
Ott kezdődik, hogy egyáltalán szükség van-e még a házasság intézményére jogilag és/vagy lelkileg.
Jogilag szerintem idejét múlt dolog, nem látom a jogi, gazdasági értelmét, inkább csak a baj van vele.
Lelkileg van értelme, és itt jön a kérdés, hogy ehhez "joguk van-e" a melegeknek. Mármint a pozitív ethoszhoz, hogy akkor most ők házasok.
Én a leszbikusokkal kapcsolatban pozitívabb vagyok, mert pasi vagyok. De biztosan van értelme a meleg házasságnak is.
Mindenesetre 2 nőt összeadnék ha nálam szeretnének házasodni.
Látom a többség elég pozitív válaszokat adott, én viszont azt mondom: rendben van hogy két azonos nemű megkívánja egymást.
Még az is hogy egymásba szeretnek. A házasság viszont más tészta. Két férfi vagy két nő házassága kicsit bizarr. Meg is mondom miért: ugye normálisan van férj, és van feleség a nemük adott egy heteró kapcsolatban. Ha két férfi házasodna ott ki lenne a feleség?! Na és ha két nő ott ki lenne a férj?! Oh nézd ő a feleségem, igaz nincs melle és farka van...vagy: ő a férjem, igaz nem látszik, mert cicije van és p*ncija...
WTF??? Lehet lepontozni, de ennél furább szitut nem nagyon lehet elképzelni.
"Ha két férfi házasodna ott ki lenne a feleség?! Na és ha két nő ott ki lenne a férj?! Oh nézd ő a feleségem, igaz nincs melle és farka van...vagy: ő a férjem, igaz nem látszik, mert cicije van és p*ncija... "
Jó ég, ilyen buggyantat, mint te, már bocs. :D Miért lenne a két férfi közül az egyik a feleség? :D Mindkettő férfi, függetlenül attól, hogy házasok. Ilyen alapon egy párként, csak élettársként is csak két férfi.
Egyáltalán tudod, mit jelent, hogy valaki homoszexuális? Megsúgom: nem azt, hogy egy két férfiből álló párnál az egyik kinevezi magát nőnek. :D Még csak az sem igaz, hogy mindenhol kialakult szerepek vannak (a te szintedre lebutítva: ki dug meg kit?), mert váltogathatják. Vagy nem. :D De a passzív fél attól még sosem lesz nő. Férj és férj, és ennyi.
Leszbiknél szintén. Amúgy meg kit érdekel, neked mi a fura? Érintett vagy? Milyen jogod csorbulna az által, ha a melegek házasodnának?
"WTF??? Lehet lepontozni, de ennél furább szitut nem nagyon lehet elképzelni."
Pontosítok: te nem tudsz ilyet elképzelni, mert túl egyszerű vagy hozzá. :) Pedig ha valóban eljutottál addig, hogy felfogod: két azonos nemű is képes szerelemmel szeretni egymást, akkor igazán felfoghatnád azt is, hogy közülük vannak olyanok, akik szeretnék ezt ugyanolyan hivatalos formában érvényessé tenni, mint a heteró párok. Házassággal, nem bejegyzett élettársi kapcsolattal. Ez egy tök természetes igény. Félre kell tenni az illetők nemét, mert TOTÁLISAN LÉNYEGTELEN.
egy heteroszexuális, házas nő
"engem is le lehet lepontozni nyugodtan, de szerintem is elég furcsa dolog lenne, és nem támogatnám. egy házasságban férj, és feleség van. nem férj és férj,nem feleség és feleség, ezt a melegeknek is el kell fogadni. mielőtt támadnátok. van leszbikus osztálytársam, nagyon aranyosak a barátnőjével, de nem tudom elképzelni az esküvőjüket akármennyire is édesek."
És kit érdekel, hogy te el tudod-e képzelni az esküvőjüket? Ki vagy te a történetben? Senki. Ebben, amit írsz, annyi ráció van, mintha meg akarnád mondani a szomszédodban lakó nőnek, hogy megműttetheti-e a fia manduláját. Érintett vagy? Nem. Van hozzá közöd? Nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!