Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok az az azonos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az az azonos neműek házasságának megítéléséről Magyarországon?

Figyelt kérdés
Őszinte véleményekre és ok-okozatokra lennék kíváncsi.

2017. febr. 27. 22:24
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
68%
A magyar társadalom szerintem még nem nyitott az egynemüek kapcsolatának megítélésében. Sajnos még primitív, prüd és tiltakozó a hozzáállás. Pedíg nagyon-nagyon sok REJTETT meleg, leszbikus, bi és trans él Magyarországon is. Sajnos ezek a személyek hangoskodnak az egynemüek megítélésében - persze negatív véleménnyel. Egy berlini vagy egy bécsi Regenbogenparádén (szivárvány felvonulás) tízezrek vesznek rész, tízezrek nézik, és a többezer rendör csak azért van ott, hogy irányítsa az embereket, nem pedíg megfélemlítésként. Több nyugateurópai országhoz képest Magyarország nagyon el van maradva.
2017. márc. 1. 16:03
 12/41 anonim ***** válasza:
74%

Nem is kérdés, hogy be kéne vezetni. Az a felháborító, hogy nem elérhető.

Nem kéne róla se népszavazás, se semmi. Milyen jogon mondaná meg a csepeli Mariska néni meg a szegedi Jóska bácsi, hogy két felnőtt ember összeházasodhat-e? Érintettek? Nem. Semmi közük hozzá. Ahogy a drága "keresztény" politikusoknak sem.

Heteroszexuális, házasságban élő nő vagyok, nekem vagy a többi heterónak mégis milyen joga csorbulna azzal, ha két férfi és két nő törvényesen összeházasodhatna? Semmi.

Ellenben ha nekik nem elérhető a házasság azzal a személlyel, akit szeretnek, akkor a jogaik korlátozva vannak. Ezen nincs mit magyarázni tovább, pofon egyszerű. az nem érti, aki hülye és/vagy korlátolt.

27/N

2017. márc. 1. 18:24
 13/41 anonim ***** válasza:
45%
Nekem személy szerint semmi kifogásom ellene, sőt támogatnám. De fontosnak találom, hogy a kérdésben legyen egy társadalmi konszenzus.
2017. márc. 3. 16:26
 14/41 anonim ***** válasza:
45%
Én azt mondanám, be kéne vezetni. Viszont a társadalom nagy része, sajnos homofób.
2017. márc. 3. 16:53
 15/41 anonim ***** válasza:
14%

Ott kezdődik, hogy egyáltalán szükség van-e még a házasság intézményére jogilag és/vagy lelkileg.

Jogilag szerintem idejét múlt dolog, nem látom a jogi, gazdasági értelmét, inkább csak a baj van vele.

Lelkileg van értelme, és itt jön a kérdés, hogy ehhez "joguk van-e" a melegeknek. Mármint a pozitív ethoszhoz, hogy akkor most ők házasok.

Én a leszbikusokkal kapcsolatban pozitívabb vagyok, mert pasi vagyok. De biztosan van értelme a meleg házasságnak is.

Mindenesetre 2 nőt összeadnék ha nálam szeretnének házasodni.

2017. márc. 3. 17:18
 16/41 anonim ***** válasza:
23%

Látom a többség elég pozitív válaszokat adott, én viszont azt mondom: rendben van hogy két azonos nemű megkívánja egymást.

Még az is hogy egymásba szeretnek. A házasság viszont más tészta. Két férfi vagy két nő házassága kicsit bizarr. Meg is mondom miért: ugye normálisan van férj, és van feleség a nemük adott egy heteró kapcsolatban. Ha két férfi házasodna ott ki lenne a feleség?! Na és ha két nő ott ki lenne a férj?! Oh nézd ő a feleségem, igaz nincs melle és farka van...vagy: ő a férjem, igaz nem látszik, mert cicije van és p*ncija...

WTF??? Lehet lepontozni, de ennél furább szitut nem nagyon lehet elképzelni.

2017. márc. 3. 17:18
 17/41 anonim ***** válasza:
20%
engem is le lehet lepontozni nyugodtan, de szerintem is elég furcsa dolog lenne, és nem támogatnám. egy házasságban férj, és feleség van. nem férj és férj,nem feleség és feleség, ezt a melegeknek is el kell fogadni. mielőtt támadnátok. van leszbikus osztálytársam, nagyon aranyosak a barátnőjével, de nem tudom elképzelni az esküvőjüket akármennyire is édesek.
2017. márc. 3. 17:37
 18/41 anonim ***** válasza:
65%

"Ha két férfi házasodna ott ki lenne a feleség?! Na és ha két nő ott ki lenne a férj?! Oh nézd ő a feleségem, igaz nincs melle és farka van...vagy: ő a férjem, igaz nem látszik, mert cicije van és p*ncija... "

Jó ég, ilyen buggyantat, mint te, már bocs. :D Miért lenne a két férfi közül az egyik a feleség? :D Mindkettő férfi, függetlenül attól, hogy házasok. Ilyen alapon egy párként, csak élettársként is csak két férfi.

Egyáltalán tudod, mit jelent, hogy valaki homoszexuális? Megsúgom: nem azt, hogy egy két férfiből álló párnál az egyik kinevezi magát nőnek. :D Még csak az sem igaz, hogy mindenhol kialakult szerepek vannak (a te szintedre lebutítva: ki dug meg kit?), mert váltogathatják. Vagy nem. :D De a passzív fél attól még sosem lesz nő. Férj és férj, és ennyi.

Leszbiknél szintén. Amúgy meg kit érdekel, neked mi a fura? Érintett vagy? Milyen jogod csorbulna az által, ha a melegek házasodnának?

"WTF??? Lehet lepontozni, de ennél furább szitut nem nagyon lehet elképzelni."

Pontosítok: te nem tudsz ilyet elképzelni, mert túl egyszerű vagy hozzá. :) Pedig ha valóban eljutottál addig, hogy felfogod: két azonos nemű is képes szerelemmel szeretni egymást, akkor igazán felfoghatnád azt is, hogy közülük vannak olyanok, akik szeretnék ezt ugyanolyan hivatalos formában érvényessé tenni, mint a heteró párok. Házassággal, nem bejegyzett élettársi kapcsolattal. Ez egy tök természetes igény. Félre kell tenni az illetők nemét, mert TOTÁLISAN LÉNYEGTELEN.

egy heteroszexuális, házas nő

2017. márc. 3. 18:08
 19/41 anonim ***** válasza:
68%

"engem is le lehet lepontozni nyugodtan, de szerintem is elég furcsa dolog lenne, és nem támogatnám. egy házasságban férj, és feleség van. nem férj és férj,nem feleség és feleség, ezt a melegeknek is el kell fogadni. mielőtt támadnátok. van leszbikus osztálytársam, nagyon aranyosak a barátnőjével, de nem tudom elképzelni az esküvőjüket akármennyire is édesek."

És kit érdekel, hogy te el tudod-e képzelni az esküvőjüket? Ki vagy te a történetben? Senki. Ebben, amit írsz, annyi ráció van, mintha meg akarnád mondani a szomszédodban lakó nőnek, hogy megműttetheti-e a fia manduláját. Érintett vagy? Nem. Van hozzá közöd? Nincs.

2017. márc. 3. 18:11
 20/41 anonim ***** válasza:
18%
utolsó: és téged ki a f.. szom kérdezett? senki. ki vagy, hogy nekem beugass? senki. épp úgy tojok a véleményedre, mint mindenki máséra. én leírtam a véleményem, mivel ERRŐL SZÓL ez az oldal ha még nem tűnt volna fel az okos fejednek:) szóval dugulj be, mert hozzád se szólt senki. thx
2017. márc. 3. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!