Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 éves kor alatt férjhez lehet menni? Ha már a pasi felnőtt? Pl 15 evesen
Ja és megjegyzem nem akarok még ferjhez menni :D akkor a kiskorú làny nagykorú lesz?
15/L
2. Jól írja.
Igen, nagykorú lesz. Szavazhat, felnőttként bünteti a törvény, és nem kötelesek a szülei eltartani.
Nem olyan jó buli.
"Szavazhat, felnőttként bünteti a törvény, és nem kötelesek a szülei eltartani.
Nem olyan jó buli."
Maximum 2 év múlva így is, úgy is nagykorúvá válna, azaz büntethető személlyé, akit a szülők bármikor dolgozni küldhetnek vagy kivághatnak otthonról. Ebből a szempontból nem mindegy akkor már? Basszus, én is elmúltam 18, ezek szerint többé nem buli az életem.:D
Oké, ettől függetlenül persze én is azt mondom, hogy ne siesd el, ha nem muszáj.
15 évesen nem lehet. 16-tól lehet.
Kiskorú csak a járási gyámhivatal előzetes engedélyével köthet házasságot. A hatóság akkor adhat engedélyt, ha a házasuló 16. életévét betöltötte.
A 16. életévét betöltött kiskorú bármely gyámhivatalnál vagy az anyakönyvvezetőnél személyesen terjesztheti elő a kérelmét. A gyámhivatal vizsgálja, hogy a házasságkötés a kiskorú érdekét szolgálja, nincsenek-e házassági akadályok, szabad akaratából, befolyástól mentesen nyújtotta-e be kérelmét. A járási gyámhivatal a határozathozatal előtt meghallgatja a kiskorút, a kiskorú törvényes képviselőjét. Az ügyfél által kötelezően csatolt mellékletek és bizonyítási eljárása alapján dönt a házasságkötési előzetes engedély megadásáról vagy elutasításáról. Az engedély a határozat jogerőre emelkedését követő 6 hónapig hatályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!