Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki segítsen, nem értem, most hogy megy ez?
Én magyar vagyok,a párom román állampolgár. Meg szeretnénk esküdni. Csak egy polgári esküvő lenne,tehát nem templomi. Ez ilyen esetben hogy működik,mit kell csinálni? Már utánna kérdeztünk de csak egy papírt nyomtak a kezünkbe,hogy ami rajta van az kell hozzá. Hazajöttünk elolvastam. Ez áll rajta:
1. keresztlevél - hitelesített fénymásolat
2. keresztlevél - hitelesített fordítás
3. lakcímkártya,személyi - hitelesített fénymásolat és fordítás
4. igazolás családi állapotról
5. nyilatkozat közjegyző előtt ( regimul matrimonial ales )
és még a 4. ponthoz odanyilazva odaírták hogy titkárságon időpontot kérni, magyar konzlátus.
Igazából elég fiatal vagyok lehet,hogy azért,és nem volt még dolgom ilyen hivatalos dolgokkal max annyi hogy személyi csináltatás,de nem értem hogy ez most hogy van. A magyar konzulátuson lefénymásolják és lefordítják ezeket az iratokat? A 4. pont azt jelenti,hogy pl nem vagyok már férjnél? az utolsó pont meg mi? Az maga az eskütétel vagy micsoda? Anyósommal szerdán mennék el a magyar konzulátushoz,de azért szeretnék egy kicsit tisztába lenni a dolgokkal. Valaki segítene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!