Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Valaki segítsen, nem értem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki segítsen, nem értem, most hogy megy ez?

Figyelt kérdés

Én magyar vagyok,a párom román állampolgár. Meg szeretnénk esküdni. Csak egy polgári esküvő lenne,tehát nem templomi. Ez ilyen esetben hogy működik,mit kell csinálni? Már utánna kérdeztünk de csak egy papírt nyomtak a kezünkbe,hogy ami rajta van az kell hozzá. Hazajöttünk elolvastam. Ez áll rajta:

1. keresztlevél - hitelesített fénymásolat

2. keresztlevél - hitelesített fordítás

3. lakcímkártya,személyi - hitelesített fénymásolat és fordítás

4. igazolás családi állapotról

5. nyilatkozat közjegyző előtt ( regimul matrimonial ales )

és még a 4. ponthoz odanyilazva odaírták hogy titkárságon időpontot kérni, magyar konzlátus.

Igazából elég fiatal vagyok lehet,hogy azért,és nem volt még dolgom ilyen hivatalos dolgokkal max annyi hogy személyi csináltatás,de nem értem hogy ez most hogy van. A magyar konzulátuson lefénymásolják és lefordítják ezeket az iratokat? A 4. pont azt jelenti,hogy pl nem vagyok már férjnél? az utolsó pont meg mi? Az maga az eskütétel vagy micsoda? Anyósommal szerdán mennék el a magyar konzulátushoz,de azért szeretnék egy kicsit tisztába lenni a dolgokkal. Valaki segítene?

2016. ápr. 4. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Az iratok fénymásolatait neked kell elkészíteni, és a közjegyző hitelesíti. Ehhez persze be kell mutatnod neki az eredetiket. A fordításokat sem fogja senki ingyen megcsinálni, ezt is nektek kell intézni hivatalos fordítóirodával. A családi állapot igazolás szerintem inkább a párodra vonatkozik, hiszen rólad látják az anyakönyvedben, hogy nincs bejegyzett házasságod, de a román adminisztrációra nincs rálátása a magyar hivatalnak.
2016. ápr. 4. 14:01
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :) a fordítás az nagyjából mennyi szokott lenni? A családi állapot akkor is a páromkra vonatkozik ha Erdélyben vagyok? Vagy akkor rám?
2016. ápr. 4. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Huh, ha mindketten Romániában éltek, és ott is házasodnátok, akkor sajna fogalmam sincs. Vagy nem értem, ki milyen állampolgár és hol lesz az esküvő?
2016. ápr. 4. 14:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Hat, a forditasok darabja altalaban 7-8 ezer forint korul szokott lenni. De felmesz az orszagos hivatalos forditoiroda honlapjara es megnezed. A csaladi allapot pedig a ferjede, mert itthon senki nem tudja hogy mi van vele Romaniaban.
2016. ápr. 4. 15:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Ezt tényleg kicsit hülyén írtam le...tehát...én (nő) magyar,a párom (férfi) pedig román állampolgár és Erdélyben szeretnénk megesküdni
2016. ápr. 4. 15:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor én a helyedben ott kérdezősködnék tovább. Oké, adták a papírt, de kérd meg, magyarázzák el, mi a teendőd. Ezt az oldalt jobbára Magyarországon élők olvassák, nektek pedig román törvények szerint lesz a házasságotok, tök mindegy, hogy te magyar vagy-e.
2016. ápr. 4. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!