Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Párkapcsolati szemponrbol jo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolati szemponrbol jo dolog a kisbaba, kisgyereknevelés, inkább összeköti vagy egyre inkább elválasztja a feleket?

Figyelt kérdés
2016. márc. 11. 22:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%
Szia! Van 5 gyerekünk, 12 éve vagyunk házasok, szuper a kapcsolatunk. Nem kell tönkremennie a kapcsolatnak a gyerektől. Akinek tönkremegy, annak gyerek nélkül is tönkremegy. A legnagyobb baj az, hogy ma a fiatalok nem küzdenek semmiért, elromlik a mosógép, kidobják, elromlik a kapcsolat, válnak. Pedig egy gyerek megéri, hogy rendbe hozzák. Egy kapcsolat sem mentes a krízisektől, de a legtöbb megmenthető. Csak akarni kell. Ebből a szempontból a gyerek kiélezi a konfliktusokat, mindenki fáradt, kevés az egymásra jutó idő, anyuka teste megváltozik, stb.; de hosszútávon nagy összetartó erő a közös gyerek. Boldog a házasságom, gyerekek nélkül vlsz. már továbbléptem volna.
2016. márc. 16. 08:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Szia, le a kalappal az 5 gyerek előtt. De az utolso mondatod picit ellentmondásos vagy nme értem - hogy gyerek nélkül már tovább léptél volna & boldog a házasságod
2016. márc. 16. 08:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Legalább 25 olyan ismerősöm van akiknek van gyereke. Ebből 4 olyan párt ismerek akiknek legalább 5 éves gyerekük van és még együtt vannak (ilyeneknél több gyerek is van már. 2 ismerősöm csak nemrég szült, és 1 terhes jelenleg. Amiről tudok is. A többiek már nincsenek együtt a párjukkal.

Fura ez a dolog nekem. Akiknek nincs gyerekük 7-8 10 vagy még régebb óta együtt vannak. Meg az a 4 pár akiket említettem. A többi mind szétment. Hát legalábbis az én ismerőseim között ez a helyzet. Lehet máshol mások az arányok.

Ettől még egy igazi erős, stabil kapcsolatot szerintem sem tesz tönkre egy gyerek érkezése.

2016. márc. 16. 11:49
 14/18 anonim ***** válasza:

11.

Bocsi de nem egészen értem. Ha nincs gyereketek, már léptél volna? Akkor mennyire szereted te a férjedet? Ez amit írtál a kommented végén teljesen úgy jön le, hogy csak a gyerek miatt vagytok együtt. Annak meg mi értelme?

Leírnád nekem hogy értetted azt, amit írtál? Tényleg csak kíváncsi vagyok.

2016. márc. 16. 11:53
 15/18 A kérdező kommentje:

25 párbol 4 ? huha.. amugy milyen korosztályok és tudsz esetleg tipikus példákat a szétmenés okára ? érdekes, akiket én ismerek , 30 körüliek és 10-12 éves kapcsolatuk van, ami a leghosszabb az ismeretségi körömben, azok mind olyanok, hogy kb 10-12 év után vállaltak gyereket. nevezhetjük tendenciának is, hogy a gyerek ma nagy eséllyel szétválasztja a párokat ?

egyébként a 3és többgyerekes párokrol olvastam, hogy ők nem nagyon mennek szét manapság, 2-nél több gyerek lehet a vizválaszto, amikor már nagyon nehezen ugranak ki a kapcsolatbol..

2016. márc. 16. 18:07
 16/18 A kérdező kommentje:

szoval ugy értettem, azt én is tapasztaltam, hogy a nagyon régota együttlevők,a fiatalabb korosztályban nem vállaltak pár év után gyereket, csak nagyon sok idő után.. a többiek mostanában házasodnak és vállalnak gyereket,rövidebb,pár éves kapcsolatba, roluk még nem tudok nyilván nyilatkozni, hogy mi lesz, a többségnek pár éves a gyereke, egynek 5 körül, egy lány pedig teherbe esett véletlenül az egyetemi barátjátol, náluk már kettő van, a nagyobbik most 7 éves. a legeslegtöbb 30 körüli meg még nem is házas, kb a 80%-uk.

de egy másik tipikus jelenség náluk az, hogy mintha kapuzásári pánikjuk lenne, fiuknak és lányoknak egyaránt, fél-1 vagy 2 éves , viszonylag friss kapcsolatban rögtön házasodnak. valaki 1 év után házasodott és rögtön jött a gyerek is.

2016. márc. 16. 18:14
 17/18 anonim ***** válasza:

28-30 éves korosztályról van szó. Konkrétumokat nem igazán tudok. Ezek közül csak 1-2 emberrel beszélgetek néha. A többinél meg egyszerűen csak ezt látom. A többség együtt van a párjával x éve, összehoznak egy gyereket, aztán szétmennek 1-2 évvel a szülés után.

Kiragadott példák

Adott a férfi és a nő. 4 éves kapcsolatba vállaltak gyereket, a kicsi még 1 éves sem volt amikor szétmentek. Fél évre rá újra összejöttek pár hétre, majd szakítottak. A pasinak másik nője van már. Az ex meg szidja nyilvánosan, hogy az új csaj fontosabb mint a gyerek.

Másik eset: A lánynak már van 1 gyereke korábbi kapcsolatból. Az aktuális sráctól teherbe esik, összeházasodnak, a gyerek születése után, pár hónap házasság után szintén válás. A férfinak új nője van. Úgy tudom itt megcsalás is történt a férfi részéről.

A lány újra férjhez ment nemrég, most ettől a pasitól terhes.

2016. márc. 16. 22:49
 18/18 Eszter121 válasza:
Szerintem a kérdés már rossz.
2016. márc. 17. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!