Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolati szemponrbol jo dolog a kisbaba, kisgyereknevelés, inkább összeköti vagy egyre inkább elválasztja a feleket?
Legalább 25 olyan ismerősöm van akiknek van gyereke. Ebből 4 olyan párt ismerek akiknek legalább 5 éves gyerekük van és még együtt vannak (ilyeneknél több gyerek is van már. 2 ismerősöm csak nemrég szült, és 1 terhes jelenleg. Amiről tudok is. A többiek már nincsenek együtt a párjukkal.
Fura ez a dolog nekem. Akiknek nincs gyerekük 7-8 10 vagy még régebb óta együtt vannak. Meg az a 4 pár akiket említettem. A többi mind szétment. Hát legalábbis az én ismerőseim között ez a helyzet. Lehet máshol mások az arányok.
Ettől még egy igazi erős, stabil kapcsolatot szerintem sem tesz tönkre egy gyerek érkezése.
11.
Bocsi de nem egészen értem. Ha nincs gyereketek, már léptél volna? Akkor mennyire szereted te a férjedet? Ez amit írtál a kommented végén teljesen úgy jön le, hogy csak a gyerek miatt vagytok együtt. Annak meg mi értelme?
Leírnád nekem hogy értetted azt, amit írtál? Tényleg csak kíváncsi vagyok.
25 párbol 4 ? huha.. amugy milyen korosztályok és tudsz esetleg tipikus példákat a szétmenés okára ? érdekes, akiket én ismerek , 30 körüliek és 10-12 éves kapcsolatuk van, ami a leghosszabb az ismeretségi körömben, azok mind olyanok, hogy kb 10-12 év után vállaltak gyereket. nevezhetjük tendenciának is, hogy a gyerek ma nagy eséllyel szétválasztja a párokat ?
egyébként a 3és többgyerekes párokrol olvastam, hogy ők nem nagyon mennek szét manapság, 2-nél több gyerek lehet a vizválaszto, amikor már nagyon nehezen ugranak ki a kapcsolatbol..
szoval ugy értettem, azt én is tapasztaltam, hogy a nagyon régota együttlevők,a fiatalabb korosztályban nem vállaltak pár év után gyereket, csak nagyon sok idő után.. a többiek mostanában házasodnak és vállalnak gyereket,rövidebb,pár éves kapcsolatba, roluk még nem tudok nyilván nyilatkozni, hogy mi lesz, a többségnek pár éves a gyereke, egynek 5 körül, egy lány pedig teherbe esett véletlenül az egyetemi barátjátol, náluk már kettő van, a nagyobbik most 7 éves. a legeslegtöbb 30 körüli meg még nem is házas, kb a 80%-uk.
de egy másik tipikus jelenség náluk az, hogy mintha kapuzásári pánikjuk lenne, fiuknak és lányoknak egyaránt, fél-1 vagy 2 éves , viszonylag friss kapcsolatban rögtön házasodnak. valaki 1 év után házasodott és rögtön jött a gyerek is.
28-30 éves korosztályról van szó. Konkrétumokat nem igazán tudok. Ezek közül csak 1-2 emberrel beszélgetek néha. A többinél meg egyszerűen csak ezt látom. A többség együtt van a párjával x éve, összehoznak egy gyereket, aztán szétmennek 1-2 évvel a szülés után.
Kiragadott példák
Adott a férfi és a nő. 4 éves kapcsolatba vállaltak gyereket, a kicsi még 1 éves sem volt amikor szétmentek. Fél évre rá újra összejöttek pár hétre, majd szakítottak. A pasinak másik nője van már. Az ex meg szidja nyilvánosan, hogy az új csaj fontosabb mint a gyerek.
Másik eset: A lánynak már van 1 gyereke korábbi kapcsolatból. Az aktuális sráctól teherbe esik, összeházasodnak, a gyerek születése után, pár hónap házasság után szintén válás. A férfinak új nője van. Úgy tudom itt megcsalás is történt a férfi részéről.
A lány újra férjhez ment nemrég, most ettől a pasitól terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!