Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti milyen arány mellett döntenétek közös ház vásárlásakor?
Ez valóban nagyon fura! Én nem hagynám! Nem tudom mennyi volt a felújitás költsége, de téged inkabb kb 70-80 % illetne meg. Vagy pedig a férjed irassa rad az ingatlanja egy részét, hogy igazsagos legyen.
Amugy en ezt nem ebbe a kategóriaba irtam volna ki, inkabb törvenyek, jog. Latod az egyes fel se fogta a kerdest.
Szerintem nem fair az 50-50%. Ha esetleg válásra kerül a sor, te többet veszítesz.
Arányosan legyen a tulajdonjog, ki mennyit rakott bele.
Számoljátok ki, hogy a közös felújításba ő mennyit tett bele. A te házad árát vond ki az új ingatlanéból (persze az ő részét ne számítsd bele a felújításból). Ami marad, az mehet fele-fele arányban. És így ami neked abból van, + a te házad értéke a te arányod, azaz neked több járna valamivel.
Legalábbis szerintem így lenne igazságos. Mindketten annyi hányadot kaptok, amennyit beleraktatok.
Tudni kéne az összegeket...a házad ára,a felújítás ára,mekkora hitel???
A csok miatt egyébként 50-50 kell hogy legyen,ugye tudod??
Jah és a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy is különvagyon marad!
Tehát hiába teszed bele az árát a közösbe,az a rész attól a te különvagyonod marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!