Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság vs. Élettársi kapcsolat. Mi szól az egyik, mi szól a másik mellett?
bírói, anyakönyvezetői, jegyzői meg ilyen baromságok költségei eléggé magasak...
#12 Igazad van, te ne is házasodj inkább.
A házasságkötést pedig nem hagyom ki csak azért, mert a válás némileg egyszerűbb nélküle. Persze nem élek álomvilágban, simán előfordulhat, hogy elválunk a férjemmel 5/10/20 év múlva, de nem ezzel indítottunk és egyelőre teszünk azért, hogy együtt maradjunk.
Aki a válás miatt nem akar házasságot, nos, annak a párkapcsolatot sem javaslom... És most nem arról van szó, hogy valaki egyszerűen nem akar házasodni, mert az oké, rendben van, na de ezzel az okkal... Szerencsétlen barátnő/barát.
Most a naív "jááááj há örökre együtt leszünk jááááááj a lepkík is táncóóóónák az ígen" mivel jobb? Nem reális.
Főleg manapság nem.
Egy lehúzósdi az egész. És a végén mindig a jobbik fél szopja meg, a másik meg jókat röhög, mert szemetebb a taktikája váláskor.
Házasság pro:
- Szép a gyűrű
- Németországban drága az eü biztosítás, viszont, ha valamelyik fél elveszti a munkáját, a másikon keresztül jogosult maradhat eü ellátásra
- Magyarországon a CSOK-ot előre bevállalt gyerek esteében csak házasok kérhetik
- Nem szól meg a dédanyám :D
- Könnyebb a költségvetés kezelése, minden közös (tudom, ez nem mindenkinél van így)
Élettársi kapcsolat pro:
- Nem terhel a házasság alatt a házastársad által felvett hitel problémája
- Könnyebb szétválni, nincsenek jogi következmények, márpedig sokan szétmennek
Hmm, asszem ennyi. Ezek alapján legyen akkor mondjuk a házasság :D
De hogy kicsit komolyabb választ is adjak, nekünk még szorosabbá tette a kapcsolatunkat, és jó érzés volt elköteleződni valaki felé, aki miatt minden nap hálás vagyok, hogy ő van nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!