Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasság vs. Élettársi kapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság vs. Élettársi kapcsolat. Mi szól az egyik, mi szól a másik mellett?

Figyelt kérdés
Ha van kedvetek érveljetek a szimpatikusabb mellett.

2016. jan. 31. 14:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%

bírói, anyakönyvezetői, jegyzői meg ilyen baromságok költségei eléggé magasak...

2016. jan. 31. 16:57
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

#12 Igazad van, te ne is házasodj inkább.

A házasságkötést pedig nem hagyom ki csak azért, mert a válás némileg egyszerűbb nélküle. Persze nem élek álomvilágban, simán előfordulhat, hogy elválunk a férjemmel 5/10/20 év múlva, de nem ezzel indítottunk és egyelőre teszünk azért, hogy együtt maradjunk.

Aki a válás miatt nem akar házasságot, nos, annak a párkapcsolatot sem javaslom... És most nem arról van szó, hogy valaki egyszerűen nem akar házasodni, mert az oké, rendben van, na de ezzel az okkal... Szerencsétlen barátnő/barát.

2016. jan. 31. 17:49
 13/18 anonim ***** válasza:
A válás alatt az elválást, kapcsolat megszakítását értem, mielőtt belekötnétek.
2016. jan. 31. 17:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Most a naív "jááááj há örökre együtt leszünk jááááááj a lepkík is táncóóóónák az ígen" mivel jobb? Nem reális.

Főleg manapság nem.

Egy lehúzósdi az egész. És a végén mindig a jobbik fél szopja meg, a másik meg jókat röhög, mert szemetebb a taktikája váláskor.

2016. jan. 31. 18:19
 15/18 anonim ***** válasza:
27%
Nőknek házasság, férfiaknak max élettársi kapcsolat való.
2016. febr. 1. 00:07
 16/18 anonim ***** válasza:

Házasság pro:

- Szép a gyűrű

- Németországban drága az eü biztosítás, viszont, ha valamelyik fél elveszti a munkáját, a másikon keresztül jogosult maradhat eü ellátásra

- Magyarországon a CSOK-ot előre bevállalt gyerek esteében csak házasok kérhetik

- Nem szól meg a dédanyám :D

- Könnyebb a költségvetés kezelése, minden közös (tudom, ez nem mindenkinél van így)

Élettársi kapcsolat pro:

- Nem terhel a házasság alatt a házastársad által felvett hitel problémája

- Könnyebb szétválni, nincsenek jogi következmények, márpedig sokan szétmennek

Hmm, asszem ennyi. Ezek alapján legyen akkor mondjuk a házasság :D

De hogy kicsit komolyabb választ is adjak, nekünk még szorosabbá tette a kapcsolatunkat, és jó érzés volt elköteleződni valaki felé, aki miatt minden nap hálás vagyok, hogy ő van nekem.

2016. febr. 1. 14:04
 17/18 A kérdező kommentje:
A CSOK igényelheted akkor is, ha "csak" élettársak vagytok. A kikötés annyi, hogy meg kell lennie a három gyermeknek. Ha nincsen csak pl kettő, akkor vállalnotok kell a házasságkötést.
2016. febr. 1. 17:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Közjegyző előtt lefektetett együttélés. Szerintem vagyonilag korrektebb, mert ott szerzés arányában megy az osztozkodás. Igaza házimunkát is forintosítják, ha pl az egyik fél tartósan munkanélküli, vagy GYESen van, akkor arra az időre. Sajnos öröklés nincs, de arra meg ott a végrendelet.
2017. márc. 24. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!