Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy segítsek a gyerekkori...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy segítsek a gyerekkori férfi barátomnak, ha nem mer lépni? N

Figyelt kérdés
A legjobb fiú barátom, aki 4 éve hàzas, bele szeretett egy másik nőbe. Megcsalás annyiban történt, hogy csók volt. Nem meri elhagyni a feleségét,fél hogy az új nővel nem 100%, hogy működni fog, a felesége pedig biztos pont. Gyerekük nincs. Szakítani akar a lánnyal, pedig őt szereti, nem a feleségét.Tudom, hogy rosszul dönt.
2016. jan. 18. 23:44
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

"fél hogy az új nővel nem 100%, hogy működni fog, a felesége pedig biztos pont"

Hát ezt hívják úgy, hogy két szék között a padlóra esés. A legjobb ha elválnak, mert most még nincs kötöttség, és a felesége talán 1x még fog tudni szeretni valakit ezek után.

2016. jan. 18. 23:47
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem mer lépni, akkor mi a garancia, hogy a te "segítséged" után már a kezébe tudja venni a dolgokat? Biztos, hogy komolyak az érzelmei? Próbáljátok megbeszélni, hogy mit él át. De szerintem elkezdeni cselekedni csak ő tud.

Esetleg felajánlhatod neki, hogy költözzön hozzád, amíg nincs hova mennie, ha a válás mellett dönt. Meg más ilyen támogatást, és akkor lehet, hogy nem tartják vissza az anyagi gondok attól, hogy azt válassza akivel szíve szerint lenne. Meg akkor ott lehetnél te, akivel meg tudja beszéni, ha lelkileg nehéz feldolgozni a válást.

Egyébként, hogy az új nővel menne-e azt csak akkor tudja meg, ha kapcsolatba kezdenek.

Végigvehetnétek az események lehetséges kimenetelét, hogy mi történhet ha válik, és mi ha marad. Az ilyen együttgondolkodás is hasznos lehet szerintem.

Meg még egyéb kérdések is felmerülnek, hogy mennyire szerelmes típus, mert ha időről-időre beleszeret másba, akkor nem biztos, hogy érdemes lesz mindig elválnia, lehet elmúlik az érzelem magától.

Ja, és mennyire volt aktív a társkeresésben? Mert, ha esetleg egyik nővel sem boldogul, akkor ettől is függ, hogy milyen könnyen találhat újabb párt.

Egyébként a másik nővel nem szoktak beszélgetni? Mert lehet, hogy akkor valami képet kapnának egymást elképzeléseiről és akkor könnyebben tudna dönteni a férfi is (pl. akarnak-e gyereket stb.).

Amúgy érdemes jól meggondolnia a dolgot, főleg ha már idősebb korosztályba tartozik vagy pl. komoly vagyoni kérdések merülnének fel a válással kapcsolatban.

Igazából ebben szerintem csak a barátod dönthet, ő érzi, hogy megéri-e neki.

2016. jan. 19. 01:51
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
gondolj arra, hogy amit választ,azt érdemli :) ha nyuszi,akkor nyuszi :)
2016. jan. 19. 07:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom, hogy rosszul dönt."

Ugyan honnan tudhatnád? Alig 4 évvel ezelőtt döntött arról, hogy örökre... most meg van itt egy kis lotyó, aki felkorbácsolta az érzékeit, de lángolás ugyanúgy el fog múlni, sírig tartó szerelem csak a mesékben van, viszont olyan párt találni, akivel a szerelem múltán is szivesen élsz együtt, durva nehéz. Te csupa jóindulatból ne akard szétrobbantani a barátod életét, ha igazi barát lennél, akkor támogatnád a döntésében, nem pedig helyette akarnál irányítani. Ne bujtogasd válásra.

2016. jan. 19. 07:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legjobb, amit te tehetsz ebben a helyzetben, hogy semmilyen módon nem próbálod befolyásolni a döntésében.

Ha házas, az azt jelenti, hogy felnőtt férfi, neki kell tudnia szembenéznie a saját érzéseivel, és meghoznia a saját döntéseit, miután felmérte, átgondolta a lehetséges következményeket pro és kontra.

Nálam legalábbis alapelv, hogy soha ne akarjak beleszólni, semmi módon belefolyni mások döntéseibe, (még ennél jóval kisebb jelentőségű kérdésekben sem), ha annak a következményeit nem én, hanem ők fogják viselni.

(A konkrét esetben azért gondolj esetleg bele, hogy mi van, ha a te rábeszélésed, vagy sima biztatásod is közrejátszik abban, hogy végül kilép a házasságából, a másik kapcsolatról meg kiderül, hogy pillanatnyi fellángolás akár az ő, akár a nő részéről, vagy ha jobban megismerik egymást, kiderül, hogy nem is igazán illenek össze, csak most ezt még nem látja be a rózsaszín köd és az újdonság varázsa miatt. Ha tegyük fel, meglépné, amit te jobbnak tartanál az ő számára, és utólag esetleg megbánná, akkor nagyon könnyen lehet, hogy akár kimondva, akár kimondatlanul rád is neheztelne, haragudna, téged is felelősnek tartana a boldogtalanságáért, hiába volt végső soron az ő döntése. Szükséged van erre, meg arra, hogy esetleg a barátságotok is rámenjen erre az egészre?

Ha én lennék ilyen helyzetben, akkor legfeljebb annyit tennék meg, hogy ha a barátom beszélni akar erről a helyzetről, az érzéseiről, a dilemmájáról, akkor meghallgatom, de még tanácsot sem szívesen adnék, legfeljebb kérdéseket tennék fel neki, amik talán segítenek átgondolnia, magában tisztáznia bizonyos dolgokat.

Nyilván nagyon nehéz lehet azzal szembenéznie, hogy egy 4 éves házasságban már másba szerelmes (ha valóban az), de ez az ő élete, az ő sorsa, akárhogy dönt végül, ő fogja a döntése következményeit egy élten át viselni, szóval szerintem nem lenne túl bölcs dolog a részedről, ha bármelyik irányba befolyásolni próbálnád.

De felnőtt nő vagy, nyilván te tudod.

2016. jan. 19. 07:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Sehogy, ne szólj bele, felnőtt emberek.
2016. jan. 20. 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:

ha a hazassaga szetveresere biztotod te is bunos lewszel benne NE TEDD

a feleseg igen biztos pont kimondta neki igen es igeretett tett nyilvanossan

2016. jan. 20. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!