Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A magyar jog szerint ha össze akarok házasodni a barátnőmmel, akkor neki fel kell venni-e a nevem?
Nem köteles felvenni a férje nevét a nő, csak ha akarja. Egyébként olyan változat nincs, hogy a nő eredeti vezetékneve-férfi vezetékneve és a nő keresztneve.
Csak
Kovács Anna
Nagy-Kovács Anna
Nagy Anna
Nagyné Kovács Anna
Nagy Ákosné
Nagy Ákosné Kovács Anna
Kovács-Nagy Anna lehetőség nincs, ha a Kovács a nő vezetékneve a Nagy pedig a férjé.
"Egyébként olyan változat nincs, hogy a nő eredeti vezetékneve-férfi vezetékneve és a nő keresztneve."
Nem, lehet úgy is, hogy a nő vezetékneve van elől - kötőjel - és a férfi vezetékneve + keresztnév.
Tehát bármelyik vezetéknév lehet elől a kötőjeles formában.
11-es hivatalosan rövidítés nem lehet benne!
Ezt direkt megkérdeztük. Azt csak te rövidíted utána ha akarod, de az irataidban akkor is ki lesz írva.
Nem, az anyakönyvükben és a jogsijukban minden bizonnyal ki van írva, hogy mit takar a D.
Nekem is van egy barátom ő is így használja a nevét de a hivatalos okmányain mind a két vezetékneve szerepel.
Mondom, mi direkt megkérdeztük lehet-e. Ő mikor felvette az anyja nevét az apjáét akarta csak betűvel, nem engedték.
Én a házasság kapcsán kérdeztem, azt sem engedték.
Dehogy kell...de nem hiszem el, hogy ezt nem tudtad.
Mellesleg, Angliában se kötelező).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!