Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a párkapcsolatoknak legtöbb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párkapcsolatoknak legtöbbször vége lesz, miért gondolja sok ember, hogy a házasságuk örökké fog tartani, mindig boldogok lesznek és többet nem lesznek másba szerelmesek ők és a párjuk sem?

Figyelt kérdés
2016. jan. 4. 23:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A kapcsolatok az önismeretet is fejlesztik, ha valaki nem csak úgy elvan, mint a befőtt. Tehát a kapcsolatokból lehet tanulni, tapasztalatokat leszűrni, itt mi nem stimmelt, azt hogyan lehetne másképp, hogyan működhetne jól, ha vele nem, miért nem, meg lehetett volna javítani vele, vagy nincs meg az a közös akarás. Egy kapcsolatban közelebb kerülsz önmagadhoz és ahhoz is, hogy kiismerj másokat. Mi az, amivel képes vagy együtt élni, mi az, amiben hajlandó vagy kompromisszumokat kötni, és mi az, ami sehogyan sem fér bele a te életedbe. Akivel ezeket össze tudod egyeztetni, azzal hosszú távon működhet, akár egy életen át is, akivel nem, az csak egy állomás volt az életedben, egy lecke. Az ember folyamatosan tanul. Tudod, amikor megszületsz, még nem tudsz járni, és míg megtanulsz, sokat botlasz, de újból és újból felállsz és megpróbálod, és egyszer sikerül.
2016. jan. 4. 23:38
 12/22 A kérdező kommentje:
igen, ezekkel egyetértek. és azt se gondolom, hogy nem szabad optimistának lennünk, egy uj kapcsolat elején főleg. nem maga a házasságkötés a fura, vagy hogy az aktuális kapcsolatát a többség egy jo ideig hosszu távra tervezi. a fura az, hogy csomo ember tényleg tutira véglegesnek érez valamit, tapasztalatokkal a háta mögött. tehát maga a hozzáállás fura, hogy fel sem merül bennük, hogy minden változik, minden mulando, sose tudhatjuk, jön-e majd másik szerelem...stb. márpedig ha olyanok lennének, mint irtad és önismeretet gyakoroknának, akkor egyrészt nem koppannának akkorát, mikor a házasságban elindul a szürkülés, másrészt eleve sokkal jobban, megfontoltabban, okosabban választanának és nagyobb esélyük lenne a megfelelő partnert választani legalább tartosan, ha nem is örökre, harmadrészt akkor nem lenne annyi ember, aki csak vegetál a házasságában és lakotársként funkcionál a másikkal, és még magának is évekig azt hazudja, hogy minden rendben van.
2016. jan. 4. 23:47
 13/22 anonim ***** válasza:
52%

Mert a szerelem ott van,aztàn elmegy,és megint visszajön.

Olyasvalakit kell vàlasztani,akivel a szerelemmentes időben is el tudjuk képzelni,ahhol az értékrendek egyeznek.

Elvégre ki akarna 60 évesen egyedül lenni?

2016. jan. 4. 23:56
 14/22 A kérdező kommentje:
hát, valami csak nem stimmel a másik ismeretével és az önismerettel, ha 100-bol 60-an elválnak. és akkor a maradék 40-ből nem tudom, mennyi az, amit jo kapcsolatnak lehet tartani - azokra gondolok itt, akik pl. a gyerek miatt maradnak együtt vagy nem tudnának hova költözni vagy csak vegetálnak együtt, nem is beszélgetnek, vagy épp megcsalják egymást évekig, évtizedekig. a végén kijönne, hogy kb. 10 vagy annyi ember se döntött jol a 100-bol..
2016. jan. 4. 23:59
 15/22 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudjuk, ha tudnánk, nem lenne semmi dolgunk, és vagy beleunnánk, vagy ellustulnánk. :-)

Mi értelme megnézni egy filmet, ha úgyis tudom, mi fog történni? :-)

Minek tanuljam meg az egész tananyagot, ha tudom, mik lesznek a vizsgakérdések? :-) Másképp készülsz fel, ha tudod, miket fognak kérdezni, és másképp, ha nem, és teljesen máshova jutsz el, és más utat jársz be. A vizsga így is és úgy is sikerülhet, de más tapasztalásokat fogsz begyűjteni, és más irányba vihet.

Illetve egy párkapcsolatban mindkét fél változik, a kérdés csak az, amit nem tudunk előre, hogy vajon egy irányba és azonos ütemben változunk-e vagy nem, de egy kapcsolat elején mindenki reménykedik abban, hogy inkább az előbbi fog történni, mert akkor még minden szép és jó.

Ha látnál előre dolgokat, lehet, hogy teljesen másképp alakítanád az életedet, mint ahogy egyébként alakítod, így viszont megváltozna a jövőd is, és lehet, hogy mégsem érnéd el azt, amit így, konkrét tudás nélkül, csak sejtéssel, elérsz. Talán pont a kevésbé sikeres párkapcsolatok készítenek fel arra, hogy működjön egy életen át a kapcsolatod azzal, aki igazán hozzád tartozik.

2016. jan. 5. 00:04
 16/22 anonim ***** válasza:

Az önismerettel és az emberismerettel sokan állnak hadilábon. Nem tudom, volt-e olyan időszak az emberiség történelmében, amikor ennyi mankó állt rendelkezésre ebben a témában, hogy minél jobban el tudjunk mélyedni benne. Tele vannak a könyvesboltok és az internet ilyen témájú szakirodalommal.

Régen is mentek tönkre házasságok, csalták egymást az emberek, csak nem volt hova kiteregetni, nem volt mindig internet, meg média. Csakhogy régen megmondták, kivel kell házasodni, pont. De az leginkább csak gazdaságilag működött, a szerelem legfeljebb szerencse volt, ha a házastársában találta meg az ember kölcsönösen.

2016. jan. 5. 00:08
 17/22 anonim ***** válasza:
93%
igen én is érzem ezt a kettősséget a dologban. Furcsa hogy minden film meg popp szám azt üvölti szó szerint hogy találd meg az igazit és hogy csak akkor vagy boldog, de közben semmi sem készít fel arra hogy egy kapcsolat tele van problémákkal és nehézségekkel és az első akadálynál az emberek az első akadálynál nem megjavítják a dolgot, hanem mivel azt az állapotot nem lehet azonosítani a romkomok idilli világával arra a következtetésre jutnak hogy nem te vagy az igazi, tovább kell keresni. A kérdésedre válaszolva az emberekben megvan a késztetés hiszen az emberek élete a legtöbb esetben pocsék és néha eszedbe jut hogy meghalsz és nem hagysz magad után semmit ebből a szerelemben látják a kiutat ezért remélnek, de a szerelem önmagában erre nem megoldás.
2016. jan. 5. 00:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"pláne azt látva, hogy manapság millio párkapcsolat ér véget, meg millio házasság is, nem is nagyon van egy életen át tarto kapcsolat, de olyan is egyre kevesebb, ahol legalább jo sok évig tart és jo is az kapcsolat."

Az, hogy manapság hány millió kapcsolat vagy házasság ér véget körülöttem, egyáltalán nem érdekel. Én a magam dolgával foglalkozom, nem pedig másokkal - ennél fogva csakis a saját kapcsolatommal törődök és nem más emberek életében vájkálok. Attól még, mert nekik esetleg nem jött össze se a házasság, se egy több éves párkapcsolat, nekem miért ne jöhetne össze?

A jelenlegi kapcsolatom több, mint 7 éve tart. Azt hiszem, már eleve ezzel rácáfoltam a legtöbb emberre, aki azt állítja, hogy manapság még hosszútávú kapcsolatok sincsenek.

"csak azt nem értem, ha már tul van x kapcsolaton , ami véget ért, miért gondolja, hogy a házasságban nem lesz ilyen érzése ?"

Ez a legviccesebb az egészben. Hogy nem vagyok túl x kapcsolaton. Ez az első komoly kapcsolatom, ami ráadásul - hála az égnek - szuperül működik. 19 éves voltam, amikor megismertem a kedvesemet, és minden szempontból ő volt az első férfi az életemben. Vele veszítettem el a szüzességemet annak idején, ő volt az első srác, akivel összeköltöztem, és az egyetlen, aki bemutatott a családjának. Több, mint 7 éve vagyunk együtt, 6 éve együtt is élünk, 5 év után kérte meg a kezemet és idén lesz az esküvőnk. Hiszem, hogy a mi házasságunk tartós lesz - már csak azért is, hiszen a kapcsolatunk sem tegnap kezdődött, és ha eddig minden jól működött közöttünk, semmi okom azt feltételezni, hogy ezután nem ugyanígy fog. ;)

26/N

2016. jan. 5. 08:31
 19/22 Költőnő? ***** válasza:
90%

a tapasztalatok azért vannak, hogy tanuljunk belőlük. Mindig hosszabb kapcsolataim voltak, de - mivel exek - így nyilván véget értek. De emlékeim szerint nem is láttam bennük így utólag a leendő "holtodigla-holtomiglan"-t

Az a férfi, akivel felmerül a házasság terve, majd az a férfi lesz, akivel

1. mindeketten el tudjuk képzelni a másikkal az életünket annak végéig

2. megismertük egymást minden szempontból ami ehhez kell

3. túl vagyunk rázós dolgokon és kiálltuk a próbákat

4. x idő után sem akarunk egymással játszmázgatni és a tisztelet is maximálisan meg tud maradni.

2016. jan. 5. 09:22
 20/22 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, 18-as, de az égvilágon senki nem vájkál mások életében, főleg hogy válási statisztikák és általánosságok voltak emlitve. Nem az, hogy vájkáljunk a szomszéd vagy a sogorék kapcsolatában. Szerintem olvasd el még egyszer a topikot, ha benned ennyi maradt meg. Nem tartozik ide, de én is romantikus, hűséges tipus vagyok , nem a rövid kapcsolatok jellemzők rám, ettől még tisztában vagyok azzal ,hogy az élet hogy működik. Azt is irtuk többször, hogy ez nem mindenkire igaz, csak sok emberre, léteznek természetesen minőségi és tartos kapcsolatok. Egyébként épp az volt a lényeg, hogy mindnre fel kell készülnie egy felnőtt embernek, ebben az is benne van, hogy tisztában van valaki azzal, hogy bármikor történhet valami, ami miatt véget érhet egy kapcsolat, te is változhatsz, a másik is, senki soha nem fogja neked garanrálni, hogy 30 vagy 35 vagy 40 évesen is ugyanilyenek lesztek és a kapcsolat is, attol, hogy már 7 éve működik.
2016. jan. 5. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!