Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párkapcsolatoknak legtöbbször vége lesz, miért gondolja sok ember, hogy a házasságuk örökké fog tartani, mindig boldogok lesznek és többet nem lesznek másba szerelmesek ők és a párjuk sem?
Mert a szerelem ott van,aztàn elmegy,és megint visszajön.
Olyasvalakit kell vàlasztani,akivel a szerelemmentes időben is el tudjuk képzelni,ahhol az értékrendek egyeznek.
Elvégre ki akarna 60 évesen egyedül lenni?
Nem tudjuk, ha tudnánk, nem lenne semmi dolgunk, és vagy beleunnánk, vagy ellustulnánk. :-)
Mi értelme megnézni egy filmet, ha úgyis tudom, mi fog történni? :-)
Minek tanuljam meg az egész tananyagot, ha tudom, mik lesznek a vizsgakérdések? :-) Másképp készülsz fel, ha tudod, miket fognak kérdezni, és másképp, ha nem, és teljesen máshova jutsz el, és más utat jársz be. A vizsga így is és úgy is sikerülhet, de más tapasztalásokat fogsz begyűjteni, és más irányba vihet.
Illetve egy párkapcsolatban mindkét fél változik, a kérdés csak az, amit nem tudunk előre, hogy vajon egy irányba és azonos ütemben változunk-e vagy nem, de egy kapcsolat elején mindenki reménykedik abban, hogy inkább az előbbi fog történni, mert akkor még minden szép és jó.
Ha látnál előre dolgokat, lehet, hogy teljesen másképp alakítanád az életedet, mint ahogy egyébként alakítod, így viszont megváltozna a jövőd is, és lehet, hogy mégsem érnéd el azt, amit így, konkrét tudás nélkül, csak sejtéssel, elérsz. Talán pont a kevésbé sikeres párkapcsolatok készítenek fel arra, hogy működjön egy életen át a kapcsolatod azzal, aki igazán hozzád tartozik.
Az önismerettel és az emberismerettel sokan állnak hadilábon. Nem tudom, volt-e olyan időszak az emberiség történelmében, amikor ennyi mankó állt rendelkezésre ebben a témában, hogy minél jobban el tudjunk mélyedni benne. Tele vannak a könyvesboltok és az internet ilyen témájú szakirodalommal.
Régen is mentek tönkre házasságok, csalták egymást az emberek, csak nem volt hova kiteregetni, nem volt mindig internet, meg média. Csakhogy régen megmondták, kivel kell házasodni, pont. De az leginkább csak gazdaságilag működött, a szerelem legfeljebb szerencse volt, ha a házastársában találta meg az ember kölcsönösen.
"pláne azt látva, hogy manapság millio párkapcsolat ér véget, meg millio házasság is, nem is nagyon van egy életen át tarto kapcsolat, de olyan is egyre kevesebb, ahol legalább jo sok évig tart és jo is az kapcsolat."
Az, hogy manapság hány millió kapcsolat vagy házasság ér véget körülöttem, egyáltalán nem érdekel. Én a magam dolgával foglalkozom, nem pedig másokkal - ennél fogva csakis a saját kapcsolatommal törődök és nem más emberek életében vájkálok. Attól még, mert nekik esetleg nem jött össze se a házasság, se egy több éves párkapcsolat, nekem miért ne jöhetne össze?
A jelenlegi kapcsolatom több, mint 7 éve tart. Azt hiszem, már eleve ezzel rácáfoltam a legtöbb emberre, aki azt állítja, hogy manapság még hosszútávú kapcsolatok sincsenek.
"csak azt nem értem, ha már tul van x kapcsolaton , ami véget ért, miért gondolja, hogy a házasságban nem lesz ilyen érzése ?"
Ez a legviccesebb az egészben. Hogy nem vagyok túl x kapcsolaton. Ez az első komoly kapcsolatom, ami ráadásul - hála az égnek - szuperül működik. 19 éves voltam, amikor megismertem a kedvesemet, és minden szempontból ő volt az első férfi az életemben. Vele veszítettem el a szüzességemet annak idején, ő volt az első srác, akivel összeköltöztem, és az egyetlen, aki bemutatott a családjának. Több, mint 7 éve vagyunk együtt, 6 éve együtt is élünk, 5 év után kérte meg a kezemet és idén lesz az esküvőnk. Hiszem, hogy a mi házasságunk tartós lesz - már csak azért is, hiszen a kapcsolatunk sem tegnap kezdődött, és ha eddig minden jól működött közöttünk, semmi okom azt feltételezni, hogy ezután nem ugyanígy fog. ;)
26/N
a tapasztalatok azért vannak, hogy tanuljunk belőlük. Mindig hosszabb kapcsolataim voltak, de - mivel exek - így nyilván véget értek. De emlékeim szerint nem is láttam bennük így utólag a leendő "holtodigla-holtomiglan"-t
Az a férfi, akivel felmerül a házasság terve, majd az a férfi lesz, akivel
1. mindeketten el tudjuk képzelni a másikkal az életünket annak végéig
2. megismertük egymást minden szempontból ami ehhez kell
3. túl vagyunk rázós dolgokon és kiálltuk a próbákat
4. x idő után sem akarunk egymással játszmázgatni és a tisztelet is maximálisan meg tud maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!