Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Vajon milyen hosszuak lesznek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon milyen hosszuak lesznek a házasságok a közeljövőben, illetve a mostanában házasodottaknál?

Figyelt kérdés
Már ma is a házasságok több, mint 60%-a válással végződik, de egyelőre sokan 10-14 év után válnak, illetve 20-25 év után, azok mellett persze, akik pár éven belül igy döntenek. Az idősebb gerenáciokra jellemzőbb, hogy már együtt maradnak, ha eddig kibirták egymás mellett. Sokan a gyerek miatt maradnak együtt végleg vagy még x évig. Talán még a negyvenesek sem olyan váláspártiak. Viszont most házasodik a huszas-harmincas generácio, illetve felnövőben van egy másik mögöttük, akik már egészen máshogy kezelik a párkapcsolatokat is, mint az idősek (felgyorsult az élet, az internet és a média rengeteg ilyen informácioval látja el őket, most nem az a sztenderd, hogy egy kapcsolatod legyen, hanem hogy kiéld magad a szo jo és rossz értelmében is, keresd az igazit, ne ragadj benn egy rossz kapcsolatban, legyéln önmegvalosito, nem szégyen a válás..stb.). Az érdekelne, hogy szerintetek a most házasodottak vajon gyorsabban, pár év után fognak-e már vajon válás mellett dönteni, ha elromlik a házassguk, szemben az idősebbekkel, akik még mindig 10-15-20 évig kitartanak ? Illetve mi lesz az utánuk jövő generácionál ?
2016. jan. 3. 12:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi fél éve vagyunk házasok, 50 év múlva majd leírom a véleményem :)
2016. jan. 3. 13:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Régebben az is benne volt a házasságban, hogy egyedül elég nehezen lehetett boldogulni, illetve, hogy szégyen volt elválni. Ez ma már megszünt, ezért van több válás most, mint régen. És szerintem a mostani fiatal generáció nem másabb, mint az idősebb, csak az idősebbek most felnőtt szemmel nézik ugyan azt amit ők csináltak és azért nem hiszik el, hogy ilyenek voltak, mert máshogy emlékeznek a dolgokra. A körülmények persze mindig változnak a technika fejödésével, de ennek szerintem semmi köze nincs a válásokhoz.
2016. jan. 3. 13:11
 3/8 A kérdező kommentje:
arra gondoltam, hogy rövidebbek is lesznek-e statisztikailag a válással végződő házasságok, gyorsabban jutnak -e el erre a pontra, mint pl. 10 évvvel ezelőtt.
2016. jan. 3. 13:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a tendencia tovább már nem fog romlani. A fiatalok nagy része már házasodni sem akar (köztük annyira én sem); így a válással sincs probléma.
2016. jan. 3. 13:15
 5/8 anonim ***** válasza:
igen vagy nem, de a nem az biztos
2016. jan. 3. 16:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Én pozitívan látom a jövőt. Régen fiatalon, 18-20 évesen, nulla tapasztalattal házasodtak az emberek. Ráadásul nem is azért tették, mert vágytak rá, hanem egyszerűen mert szokás volt.

Ma inkább 25-35 évesen házasodnak az emberek. Tapasztaltabbak, általában van mögöttük több kapcsolat. Ráadásul nem kötelező házasodni. Azaz aki nem akar, vagy aki nem biztos benne, az egyszerűen nem házasodik meg. Tehát nem is válik el.

2016. jan. 3. 19:03
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

A házasság megszűnik, kivéve, ha kalifátus lesz európa.

A férfiak gyerektartást fognak fizetni, remélve, hogy a sajátjuk után. A nők meg élnek, mint hal a vízben, a gyerektartásokból, minden gyerekük más apától lesz.

2016. jan. 4. 04:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fog drasztikusan megnőni a válások száma, mivel egy jó ideje divat lett nem összeházasodni, csak együtt élni, és az aktuális élettárssal gyereket vállalni (aki vállal). Valószínűleg sokan, és sokáig fogják ezt még követni. Már csak ha az ismerőseim között nézek körül akkor is látni.

Hogy sikeres lesz e a házasság, az pedig a feleken múlik, és eleve azon, hogy mennyire ismerjük saját magunkat, mennyire választunk magunkhoz illő párt.

2016. jan. 7. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!