Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi értelme a házasságnak, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi értelme a házasságnak, ha gyakorlatilag semmi különbség közte és az olyan kapcsolat között, ahol a felek egy fedél alatt élnek, vagy nemi életet élnek?

Figyelt kérdés

2015. okt. 4. 16:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

9.

tehat ha a parod megkerne a kezed nem erezned kulonlegesnek magad? Nem erezned hogy annyira tisztel hogy felesegenek akar hivni?

2015. okt. 5. 11:15
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Nem, feltételek nélkül és ne a külvilágnak megmutatva legyünk együtt. Szerintem a két ember lelke számít, nem az, hogy lássák az esküvői képeket, nem gyűrüt az ujjon, mert az a külvilágnak szól. Elég idős vagyok, élettársam is volt nem egy, így válóperem meg nem, gyermekem is volt. Van amikor kell a jogi része is, így kell a házasság intézménye. Ha ilyen lenne nekem akkor az úgyhogy nem világgá kürtölve. Van olyan ismerősöm 6-7 évházasság után még albumborítója az esküvői képe, jegyűrűjökről a kép. Gyűrű nélkül egy strandra nem jön el, után meg ott jajgat, hogy dugaja el hova tegye el, mert ellopják. És akkro nem érti ezen miért mosolyognak. Nem tudom elhinni, hogy ilyen házasságban rendben van minden. Ahol rendben vannak az érzelmek, ott nem kell biztosíték és nem kell bizonygatni.
2015. okt. 5. 11:41
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

Ahol rendben vannak az erzelmek ott egy automatikus kesztetes a masikat hivatalossan is hozzattartozova tenni felesegnek ferjnek nevezni.

Ahol az erzelmek rendben vannak ott a par mindket tagja vagyik ra hogy hazassagal is kifejezzek kapcsolatukat.

Ott fontos megallni egy pillanatra es megadni a modjat a kozos elet kezdetenek.

Unneplobe oltoztetni testunket lelkunket orulni egymasnak a rokonokkal a baratokal egy napra kiszalni a mukuskerekbol es unnepelni a szerelmet a kozos eletet.

Nem a felhajtasrol van szo

Egy szuletesnap[ot egy karacsonyt minden evben megunneplunk de a kozos elet kezdetet nem???

Szamomnra furcsa

2015. okt. 5. 12:23
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

"Pont ez a gond benne, hisz mikor összeházasodnak, mind a 2en kijelenteik, hogy Jóban és rosszban is kitartanak egymás mellett.. Aztán jön a rossz és hopp, válóper. "

Na persze. Akik összeházasodnak, örök hűséget fogadnak egymásnak. De ha jön valamelyik fél részéről a megcsalás, akkor a másiknak bűntudat nélkül joga van elválni. És ezt nem lehet felróni neki. Nevezhetjük a hűtlenséget szerződésszegésnek is. A válások legnagyobb százaléka még mindig a hűtlenségből adódik.

A jóban rosszban nem ott kezdődik, hogy minden megaláztatást eltűrsz. Hanem ha beteg lesz a házastársad, elveszti a munkáját, kiderül, hogy nem lehet gyereketek, pénzügyi nehézségek stb. akkor is kitartasz mellette.

Aki meg olyan igénytelen, hogy ilyesmit elnéz mint pl hűtlenség, hogy aztán rendszeresen megcsalják, az meg is érdemli.

A házasság a párunk felé elköteleződés, 2 ember legmagasabb szintű kapcsolati formája, hivatalos családtagjai egymásnak. Egy feleség, vagy egy férj, hivatalos hozzátartozó, a barátnőd, barátod, párod akivel összebútoroztatok, nem az.

A barátnőddel, barátoddal

-nem megengedett a névfelvétel (ha a nő akarja (vagy mindketten, akkor sem))

-közösen nem fogadhattok örökbe gyereket

-nem vehettek részt mesterséges megtermékenyítésben

- bizonygatni kell apasági nyilatkozattal, hogy igen is a párod a gyereked apja akit szültél

-max kamuból hordhattok karikagyűrűt, (ha akartok) ha esetleg valaki rákérdez és nem akarsz hazudni, akkor ciki magyarázkodni...

Az is igaz, hogy olyanok is házasodnak akiknek nem kellene. Nem veszik komolyan, apróbb dolgokért elválnak stb, de ez nem a házasság intézményének a hibája.

2015. okt. 5. 21:02
 15/20 anonim ***** válasza:
71%

12.

Az még nem bizonygatás, ha valaki büszke rá, hogy házas ember, és pl a házasságával kapcsolatos kép van kint neki. Vagy mert aggódik, hogy ellopják a karikagyűrűjét. Úgy írsz mintha valójában irigy lennél.

2015. okt. 5. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
Ha aggódik akkor hagyja otthon! Gyerekes tinilányok csinálnak ilyet, felnőtt létére ilyen miatt csak kinevetik. Halottam már ilyet a saját fülemmel, hogy ott is táska, kirándulás, táskában telefonok, gyűrük. A menyecske, húú majd el ne vesszük a telefonokat, erre mondja párja, hát majd veszünk újat. Menyecske, de hát a jegyrűrük is abba vannak? Férj: miért gyűrűt nem lehet újat venni? Húú menyecske kiakadt, forogtak a szemei, de szólni már nem szólt mert a társaság kiröhögte. Egy hosszabb magashegyi túrára, erdőbe mi a fenének gyűrű, táskába? Ja oda úton persze fel kell húzni a kocsiban. Én méga nőknek nem a látszat számít, a külsőség számít dehogy nem......
2015. okt. 6. 08:52
 17/20 anonim ***** válasza:
39%
Azokat a nőket sokkal jobban megbecsülik, aki nem sír a papírért, mert ott egy férfi tudhatja, hogy nem csak azért van vele, mert anyagi biztonságot akar és, hogy valaki gyereket csináljon neki. Aztán szex nincs gyerek után, még 5 év múlva is a gyerekre fogják, hogy nincs szex, után persze sipákolnak ha pasi félre lép és új nőt talál. Meg itt írogatják a nők, hogy mert nem segít a háztartásba semmit. Majd annak a nőnek aki megbecsüli a férjet érzelmileg is, nem csak fejőstehénnek nézi. Gyerektartást úgy kezeleik, hogy nem csak a gyereket kell eltartani hanem még a volt feleséget is. Még jó, hogy nálunk ritkán van asszonytartás. Szeritem még ennyi férfi sem nősülne, ha nálunk is automatikus lenne az asszonytartás.
2015. okt. 6. 08:59
 18/20 anonim ***** válasza:
87%

Ezt ma olvastam a neten, idevag, igy bemasolom:

Két héttel ezelőtt egy fiatal nő életét vesztette az MTVA Maradj talpon! című vetélkedőjének felvételén. A 32 éves Kinga vendégként foglalt helyet a nézőtér soraiban, rosszul érezte magát a forgatáson, ezért a szünetben az ügyeletes orvos segítségét kérte. Kedvese, Boda Sándor is ott ült vele a nézőtéren, de nem kapott engedélyt arra, hogy a szünetet követően a barátnője mellett maradjon.

“Egyszerűen nem tudom felfogni, ami történt! Kinga 1-es típusú cukorbeteg volt, és a forgatás alatt kifogyott az inzulinadagolója. Kimentünk az orvoshoz, ahol megmérték a vérnyomását, nagyon alacsony volt, a cukra akkor már 20-ra kúszott fel. Mentőt hívtak, de én nem várhattam meg vele, ugyanis visszaültettek a közönség soraiba. Ez érthetetlen volt számomra. Aztán egyszer csak szóltak, hogy menjek ki, mert Kinga meghalt. Azt mondták, hívnak nekem egy taxit, és menjek haza. De se a táskáját, se a telefonját nem kaphattam meg, mert az állandó lakcíme szerint a szüleihez volt bejelentve, pedig évek óta nem tartotta velük a kapcsolatot” – mondta a Blikknek Sándor.

A férfi a stábtól nem kapott információt arról, hogy hova szállították a holttestet, de sikerült kinyomoznia, hogy az újpesti kórházba vitték. Ott sem kapott engedélyt arra, hogy elbúcsúzzon tőle, ugyanis hiába éltek együtt öt éven át, nem voltak házastársak.

2015. okt. 6. 11:02
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
Ennyi. Amúgy én is hallottam olyat pl, hogy az élettàrs kórhàzba került, de a pàrjàt nem engedték be hozzá mert nem hivatalos hozzátartozó. Meg kellett vàrni a sérült anyjàt . Ő igazolta a kapcsolatot. Addig tàjékoztatàst sem adtak. Szerintem irtó megalàzó.
2015. okt. 6. 12:17
 20/20 anonim ***** válasza:
2 nomet is felesegul vettem volna.... De hutlenek voltak.
2017. máj. 17. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!