Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet ezen segíteni?
Figyelt kérdés
A férjem elég pesszimista, időnként már-már depresszív alkat. A kapcsolatunk elején se volt az az optimista típus, bár akkor inkább realistának tűnt még nekem. De az utóbbi majdnem egy évben borzasztó a viselkedése. Állandóan panaszkodik a legapróbb dolgokkal kapcsolatban is, szinte nem telik el fél óra anélkül, hogy ne hallanék tőle valamit, egy szimpla újságcikk képes ezt kiváltani már nála, a hozzáállása iszonyúan negatív, saját magával meg a szeretteivel szemben is. Családi tragédia nem történt, munkahelyi probléma nincsen, a mi kapcsolatunk is harmonikusnak mondható. Próbáltam már vele erről kedvesen, finoman beszélni százezerszer, volt, hogy kevésbé finoman is, de semmi hatás. Könyörögtem neki többször, hogy ha az én segítségem nem elég ehhez, akkor menjünk el pszichológushoz, de oda se akar, mondván azok csak kuruzslók. Nagyon szeretem őt,de kezdem feladni,mert érzem, hogy az én hangulatomra/életminőségemre is súlyosan kihat ez az állapot. 7 éve vagyunk együtt. A hasonló tapasztalatokra lennék kiváncsi, de bármiféle jó tanácsnak nagyon örülnék, mert én már feladtam.:((2015. ápr. 10. 22:45
1/1 anonim válasza:
Nehéz helyzet...Egy barátnőm volt hasonló helyzetben, ő beszélt (először egyedül) pszichológussal, végül nagy nehezen rávette a férjét, hogy menjenek el együtt is, ez úgy fél évbe telt, lassan elkezdett javulni a dolog (az külön harc volt, hogy hajlandó legyen gyógyszert szedni néhány hónapig.)
Sok erőt és kitartást neked, sajnos, ezt tényleg szakember segítségével lehet megnyugtatóan rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!