Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gond az hogy nem akarok számomra idegen, rokonokat meghívni az esküvőmre?
Az esküvőtök a ti dolgotok, nem?
Szűk családi-baráti kört kell kikötni, a pénztárcátok is jobban jár, meg a hangulat is.
A vastag betű alapján már elkezdtem volna a papolást, h ez nem a te esküvőd, hanem a pároddal közös és mindkettőtöknek joga van azt meghívni, akit akar - nyilván ésszerű keretek között. A kifejtés elolvasása után azonban (mivel a te rokonaidról van szó), azt gondolom, ez a te döntésed kell, hogy legyen. A saját családjából szerintem tényleg azt hívja mindkét fél, akit szeretne (mondjuk jó esetben nagyjából egyenlő létszámmal számolva). Az, hogy ki, mit gondol, le van szarva, a lényeg, h ketten értsetek egyet.
A szüleidet gyakorlatilag elhagyod az esküvővel, mostantól a pároddal ketten lesztek a szűk család (amíg nincs gyerkőc), szóval nektek kettőtöknek kell eldönteni mindent. A többi ne érdekeljen.
Esküdjetek külföldön, hívd meg a szülőket/nagyszülőket/tesókat, nekik ajánljátok fel, hogy fizetitek a költségeket.
Mindenki mást is hívjatok, ha úgy akarják, aztán fizessék a maguk útját, szállását, etc.
Úgyse jönnek el. Problem solved.
Nem tudom. Mi meghívtuk a rokonokat. Akikkel annyira nem tartjuk a kapcsolatot (szüleim igen, de velem pl 10 éve nem találkoztak), azok megköszönték a meghívást és jelezték, hogy nem jönnek el. Nekünk tiszta volt a lelkiismeretünk, hogy a tőlünk "elvárt" protokollt tartottuk.
Egy-kettő mákvirág úgyis lesz az esküvőn, azokkal meg nem kell foglalkozni.
Akkor rontod el a napodat, ha rástresszelsz, hogy kik vannak ott. Nem kell vele foglalkozni, élvezd ki, hogy összeházasodtok.
Te esküvőd, a ti napotok, nehogy már!
A "rokonság" amúgy is szinte végtelen kör, valahol úgyis határt kell vonni.
Szia!
Én annyiban tudok segíteni, hogy leírom, mi hogy jártunk.
Szűk családi körben tartottuk az esküvőnket. (Nagy esküvő esetén 130-140 fővel számolhattunk volna. Hitel erre nem akartunk felvenni.)
A párommal nagyvárosban élünk, a rokonok (8 tesvér és a családja) falun. Mind egy faluban.
Nálunk abból volt a probléma, hogy az én tanúm, nem a "keresztanyám" lett - aki csak papíron az.
Meg is van a harag, de engem nem érdekelt. Akkor egy kicsit bántott, (másképp gondolkozunk ők is és én is), de mára már elfelejtettem volna, ha nagyon beteg nagymamámat ki nem kezdni keresztanyám anyja. Mama közel a 80-hoz és egy héten kétszer sír a telefonba, hogy a betegségből adódó fájdalom miatt szeretne meghalni. :( És még a piszkálódást is el kell viselnie. Tudhatod, faluban, hogy mennek ezek.... :(
Nagyon szemetek az emberek. És sajnos a rokonait nem tudja megválogatni az ember.
Kívánom, hogy dönts helyesen! :)
Sok boldogságot kívánok Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!