Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti elmennétek karácsonyi céges bulira, ha nem vihetnétek a férjeteket/feleségeteket?
Igen én elmennék, sőt el is mentem már a céges bulikra egyedül.
Nálunk sem kell a csapatmunka, azaz az én munkakörömben nem kell, de ha valamilyen gyakorlati dologban kell segítség jó ha tudom kihez forduljak.
Amúgy nem vagyunk összenőve a férjemmel, szoktunk külön is eljárni.
Csutortokon van a szuk teruleti karacsonyi buli, penteken meg a ceges.
Egyikre sem jon a felesegem. Minek jonne? Neki is volt az o munkahelyen karacsonyi osszeroffenes, en sem voltam.
Nem vagyunk osszenove.
Az én vőlegényem cégénél sem mennek a házastársak/barátnők a céges bulira. Sosem voltam egyen sem, ahogyan a mi cégünk sem hívja a házastársakat/párokat. Nálunk 20-an dolgoznak, ha mindenkinek hívnánk a párját akkor 40-en lennénk, ami a cégnek nem kis kiadás egyébként. Mindenki el szokott jönni, ilyenkor esik pár szó a cégről, év végi zárásokról stb, és csomagot is kapnak a dolgozók.
Én is ugyanúgy elmegyek, a vőlegényem nélkül, és ő is ugyanúgy elmegy nélkülem. De ismerősi körökben sem szokták a házastársat/barátot/barátnőt hívni. Inkább az a ritkább szerintem.
Azért céges, hogy az ott dolgozók ünnepeljék a karácsonyt. Kicsit túlzásnak tartom, hogy már oda is vinni kell a férjet, feleséget. Miért is? Elmennék, mert új vagyok, jobban megismerném a többieket.
Egyébként én multinál dolgozom. 150-en vagyunk, ha mindenki hozná a párját, minimum 300 fő lenne. Minek????
Hacsak nem DIREKT olyan a rendezvény, amelyre meghívják a dolgozók családját, házastársát (pl. családi nap vagy gyermeknap vagy egészségnap vagy valamilyen bál, gála műsor stb.), akkor értelemszerűen NEM hivatalos a házastársad.
Ezért céges (BELSŐ) esemény, nem családi körben töltött.
Ha új lennék a munkahelyemen, még inkább igyekeznék ezzel a céges ünnepséggel/vacsorával is alkalmat teremteni arra, hogy munkahelyi jó kapcsolatokat építsek, fenntartsak, hiszen az ilyen rendezvények erre (is) vannak.
Az egy dolog, hogy a munkád nem valamilyen front office jellegű, de még ha könyvelőként dolgozol a számláid között vagy a raktárban olyan területen, ahol egyedül tevékenykedsz- akkor is
- ember vagy- sokkal jobb egy olyan helyre dolgozni, ahol a kollegákkal váltasz pár kedves szót, mint egy helyre, ahol a kutya sem ismer vagy senki nem is érdeklődik irántad
- bármikor lehet szükséged egy kollegád segítségére, szaktudására
- lehet, hogy értékes munkahelyi barátságok alakulhatnak ki
A házastársad szemszögéből:
- tök untalmas lenne neki ott, mert senkit nem ismer
- az ilyen céges rendezvényeken rendszeres valamilyen évértékelés, helyzetértékelés, a céggel kapcsolatos beszédek- amik őt nem érintik
Nem is értem, miért merül ez fel benned?
A munkahelyen is önállóan dolgozol, az év záró rendezvényre miért ne mennél egyedül, MUNKAVÁLLALÓI minőségedben?
Olyan cégnél, olyan beosztásban dolgozom, ahol a normál belsős céges rendezvények mellett vannak egyéb, a cég dolgozónak és azok családtagjainak szánt rendezvények is. Ilyen esetekben természetes, hogy a férjem és a gyermekem is jön velem, más esetben természetes, hogy az év végi céges karácsonyi ebédre/vacsorára, csapatépítő tréningekre, nyugdíjas kollega búcsúztatójára, szülési szabadságra készülő kismama köszöntésére, osztályos külső helyszínen tartott értekezletre stb. NEM.
Fordítva is így van: nekem eszembe nem jutna a férjemre tapadni, ha a munkájával összefüggő elfoglaltsága van- és a céges "bulik" ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!