Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem ma ment próbanapra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem ma ment próbanapra egy új munkahelyre, rettegek hogyan jön haza? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sajnos a férjem egy ideje munkanélküli. Ez iszonyatosan megviseli, mert amúgy egy nagyon dolgos ember, 10 év alatt nem volt munka nélkül, és nagyon durva, ahogy viselkedik emiatt :( Én dolgozom, szóval anyagilag megvagyunk (bár a megtakarításunkból is hónapról hónapra csökken, mert az én fizetésem nem fedi be a havi kiadásunkat, mivel albérletben lakunk). Tehát inkább a lelki része az ami borzasztó. Sok helyre küldte az önéletrajzát, de legtöbb helyről még egy elutasító válaszra sem méltatták, pedig minden nap úgy várta, hogy van-e válasz valahonnan, bújta az új hirdetéseket. Most már eljutott arra a szinte hogy totális depresszióba esett és önsanyargatásba kezdett. Hogy ő sehova sem kell, sehova se jó, teljesen haszontantalan, stb. Nagyon sajnáltam. Aztán egy ismerősöm mondott egy munkát, ahol segített is megszervezni egy próbanapot. Ez nem jelent semmiféle protekciót, csak annyi hogy megspórolta az e-mailben jelentkezést, meg hogy esetleg nem is válaszolnak, s egyből mehetett próbanapra ma. Szegény annyira izgult, a szívem majdnem megszakadt tegnap, kikészítette a ruháját, a kajáját, akkora reményekkel indult, egész éjjel forgolódott, nem tudott aludni, mint egy gyerek karácsony előtt. Reggel hasmenése volt az izgalomtól. Szóval iszonyatosan rágörcsölt, pedig még semmi nem fix! Elment, azóta még nem telefonált, de lehet hogy nem is fog egész nap, nem az a munkában telefonálós tipus. Nekem meg olyan gyomorgörcsöm van, hogy még a saját munkámra sem tudok odafigyelni. Rettegek, de nem attól, hogy nem veszik fel, hanem a lelki reakcióitól. Szóval engem nem a munka érdekel, hanem ő. Félek, hogy nagyon rosszul fogja érinteni, ha mégsem veszik fel. Már azért is depresszióba zuhant hogy nem válaszolnak az e-mailre, de ha konkréten egy napi munkája után mondják hogy nem kellesz, az tudom nagyon meg fogja viselni.

Kérdésem az lenne, hogy akik voltak hasonló helyzetben (akár az én helyemben, akár a férjemében) - mit tegyek, ha hazajön, hogyan viselkedjek vele, mi esne neki jól, mi ilyenkor a társ teendője? Persze benne van a pakliban, hogy felveszik, de én arra az eshetőségre készülök, ha mégsem, akkor nagyon kilesz :( Akinek a párja munkanélküli, és nagyon megviseli, ti hogyan támogatjátok? Akik munkanélküliek, ti hogy jöttetek ki a depresszióból? A szívem megszakad!

2014. dec. 1. 09:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%
9-es vagyok. De természetesen van 3 hónap próbaidő is, de nem látnám értelmét annak, hogy felveszek valakit próbaidőre, majd 1 nap után elküldöm, hogy bocsi, mégsem megy ez neked, kínlódsz és lassú vagy. Valamint nem először fordult elő olyan, hogy bejött az emberke próbamunkára 3 órára, majd 1 óra után hazament, hogy nem tetszik neki, nem így képzelte el.
2014. dec. 1. 13:22
 12/16 anonim ***** válasza:
48%
*azaz 3 óra lett volna neki a próbamunka.
2014. dec. 1. 13:23
 13/16 piroska és a farkas ***** válasza:
74%
Na ?
2014. dec. 1. 14:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Mi lett?Megkapta?
2014. dec. 1. 19:41
 15/16 anonim ***** válasza:

"Sok helyre küldte az önéletrajzát, de legtöbb helyről még egy elutasító válaszra sem méltatták [...] Most már eljutott arra a szinte hogy totális depresszióba esett"

Ez gyakorlatilag igaz bármilyen szektorra. A "felkapott" IT szektor is hasonlóan operál. Jobb esetben legalább első körös interjúra behívják az illetékest, ahol kap egy a szakmájába nem illő szakmai tesztet, amit valószínűleg emiatt nem is tud megcsinálni, majd válasz nélkül hagyják.

Bár IT szektorban próbanapon nem jártam, de tudom mit takar.

Hasonló cipőben jártam, már ott tartottam, hogy gyakorlatilag az emelt szintű érettségivel és 2 diplomámmal kitörölni sem tudom, mert ahhoz túl kemények... Feladni készültem, és, hogy inkább beállok akár közteresnek is. Évekig tartott, mire egy olyan helyet sikerült találnom, ahol egyáltalán első körös interjúra behívtak, és rendesen kezeltek. Aztán ez azzal végződött, hogy az én feltételeim szerinti szerződéssel hagyhattam el az épületet, bezsebelve a pozíciót.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy azzal még valóban nem lehet számolni, hogy próbanap van. Az esetek nagy részében az tényleg csak ingyen munka. De akár megvan az esély rá, hogy ő diktált.

Néhány tanácsot azért tudok adni a férjednek: Semmiképp sem szabad alkoholhoz nyúlnia és találjon valami hobbit, akár kertészkedjen (panelban is lehet, cserepekben..)

Én növényeket fotóztam, és képeztem magam, hogy ne menjenek el túlságosan otthonról.

2014. dec. 2. 02:17
 16/16 anonim ***** válasza:

11-re:

Ha egy nap alatt kiderül, minek a 3 hónap próbaidő?

Másrészt: egyetlen percet sem szabad dolgozni bejelentés nélkül. Ha a fickó megkapja a munkája ellenértékét (=fizetést a próbanapra), akkor ez feketemunka és adócsalás, TB-csalás. Ha nem kap pénzt, akkor átverés.

Ha üzemi baleset éri, na akkor lesz a nagy balhé! Na, akkor majd nekiáll vizsgálódni minden hivatal, hogy hogyan került az a bejelentetlen munkavállaló üzemi területre és mit csinált ott!

2014. dec. 2. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!