Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyar külföldivel való házassága hogyan működik? Tapasztalatok valaki, hogyan megy ez?
-születési anyakönyvi kivonat
-útlevél
- családi állapotot igazoló papír
Ezeket le kell fordíttatni,(útlevelet nem:)), aposztilla pecséttel ellátni, és már mehettek is az önkormányzathoz.
Aposztilla pecsétet a külügymin. csinálja.
Szia!
Én ázsiában házasodtam, amik nekem kellettek:
-anyakönyvi kivonat,
-hajadonsági nyilatkozat, az a fajta amire kell illetékbélyeg, nem a kerületi iroda által kiadott
-erkölcsi bizonyitvány, ami csak három hónapig érvényes. Ne tévesszen majd meg, mikor igényled, hogy lehet olyat is igényelni, ami "külföldön használandó", neked nem az kell, csak a sima.
Mindent lefordittatni az OFI-nál, országos forditó iroda, Budapesten a Hősök teréhez közel van az Andrássy-n,csak ezt fogadják el.
Utána a leforditott iratokat külügyminiszériumhoz kell vinni a konzuli osztályra, ők hitelesitik, kb. egy nap ügyintézési idő.
Ha visszakaptad ezeket, a nagykövetségre viszed, amelyik országban szeretnél házasodni, vagy konzuli irodába, ha Magyarországon nincs követség. Ők felülhitelesitik az iratokat.
Minden lépésnek iratonként kb. 5000 ft költsége van, mármint a hitelesitéseknek. Ha van bármilyen kérdésed, irj nyugodtan.
És persze útlevél is kell. Ha olyan országban házasodsz, aminek nincs követsége Magyarországon, egy látogatói vizumot igényelj, különben nem tudják "átváltani" tartózkodásira, hanem haza kell jönnöd megigényelni, mivel Nagykövetség hiján a konzulátus nem tud vizumot igényelni neked, ha már az adott országban tartózkodsz. Remélem érhető voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!