Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a feleség a hobbijával keres pénzt, magára költheti?
Ha nem dolgozik egyenlőre, de állandóan munkát keres, és emellett van egy hobbija, amit otthonról végez, és hoz egy kevés pénzt, akkor azt be kell adnia, vagy magára költheti?
A kevés pénz alatt max 15 000Ft/elkészített dolog értendő, és ritkán kap felkérést
Szerintem ha nincs munkája, akkor minden apró mellékes munkával, hobbimunkával azon kéne lennie, hogy hogy tegyen bele a kasszába.
Anyukám is volt ilyen helyzetben és miattunk csinálta, nem a magára költés céljából.
Szamomra ertelmezhetetlen a kerdes. Hazassagban minden jovedelem kozos, akar rendes munka, akar hobbi, akar kartyanyeremeny.
Igy aztan nincs is mit beadni a "kozosbe", mert minden kozos, akarkinek a penztarcajaban is van eppen.
Hogy az asszony mire kolt es mire nem, nalunk nem vitatema. Arra kolt amire akar. Felnott ember, nem szorul az en engedelyemre egyreszt, masreszt ha nem lenne azonos a felfogasunk a penzrol, el sem vettem volna.
A fordítás mióta hobbi? Vagy akkor az autószerelés is hobbi? Egy bolti eladónak sem kell, semmi...ingyen van...akkor ö is magára költheti amit keres? Kicsit érdekes gondolkozás.
Mondjuk (számomra teljesen érthetetlen módon) több olyan családot is ismerek ahol a felek külön kasszán vannak. Ha ez a helyzet, akkor elrakhatod. Persze a rezsi, kaja, stb... felét majd szépen fizesd ki a hónap végén. :)
Én személy szerint úgy gondolom, hogy azért házasodik az ember, mert a másikat szereti és szeretne vele egy közös családban élni. A közös család közös háztartást is magába foglalja. Ennek megfelelően mind a két fél a családért van. Szerintem nem korrekt ha egyik fél csak berak, a másik meg csak kivesz. Ezt felénk élősködöknek nevezik. Boccs, ha kicsit erősen fogalmaztam, de ez így van.
Még annyit. Gondold át kicsit fordítva is a helyzetet. Ha te tartanád el tartósan a családot, de másik közben valami bevételhez jut és nem tenné be a közösbe, hanem magának megtartaná. Neked hogyan esne?
Az meg, hogy a közös pénzt hogyan osztjátok be, az megint más kérdés.
Ez érdekes látásmód. Nekem is van hobbim a munkám mellett, amivel keresek egy kis kiegészítőt, de ha épp az a pénz a csekkekre kell (ami ugye közös ügy) akkor arra fizetem be.
Mivel közös kasszán vagyunk, teljesen mindegy, hogy melyik tízezrest költöm el kabátra, ha meg arra van szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!