Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt keresztény emberek akik szerint nem kell együtt élni az esküvö elött? Esetleg ismertek olyan embereket akik igy házasodtak?
Minden vallás előírja ezt. Ami nem lehet véletlen.
Azok akik házasság után teremtik meg a szoros kapcsolatot, azok jobban tisztelik egymást. Köreimben is, akik így házasodtak sokkal tartósabb a kapcsolatuk.
A legjobb barátnőm és a férje. Az esküvő előtt még szex sem volt, barátnőm 26 évesen, szűzen ment férjhez. Amennyire én tudom, a párjának volt egy futó kalandja, de más nem a lagzi előtt.
10 éve együtt vannak, 3 gyerek van, nagyon boldogok. Jól választottak.
Ennek ellenére én ezt nem tudtam volna csinálni.... én bizony együtt éltem egy fiúval - és szétmentünk, aztán egy másikkal is összebútorozam, vele ma is együtt vagyunk. Nálam a puding próbája az evés, másnál ez máshogy van. Kinek mi jön be.... :)
igen, se összeköltözés, se szex
múltkor beszélgettem a férfi taggal, hogy otthon miket csinál...ja hát ő a férfi, hogy képzelem, hogy felemeli a seggét a kanapéról
ó lehet az asszonynak, de igazhogy ez kiderült volna, ha egy kicsit együttélnek.
hagy kerdezzek vissza.
nezzunk korul a vilagban hazassag ha egyatalan elveszik a not mukodik ha osszekoltozne elotte?
Nem valoszinu hiszen a hazassagok tobb mint fele valassal vegzodik.A fiatalok nem hazasodnak csak osszedobjak minden jotmentel megismeres nelkul a szennnyest aztan majd max lecserelik az illetot.
A szex az megy de intimitas kommunikacio nem megy.
Aki a keresztenyek szexualis eleterol kedezett el kell hogy mondjam neki a kereszteny hazassagban a szex egy kotelezo dolog a hazassagon belul ahogy a binblia is irja.
Es nem a gyereknemzesre szolgal.
Hadd válaszoljak néhány felmerült kérdésre az én nézőpontomból (református vagyok egyébként):
1. Az,hogy nem él együtt két ember a házasság előtt,nem jelenti azt,hogy szex sincs. Van,aki mindkettő nélkül kibírja,de én ismerek jó pár olyan keresztyént,akik szexeltek házasság előtt,de nem éltek együtt,csak a házasság után költöztek össze.
2. A szex nem kötelesség,és nem is csak gyermeknemzésre van. Isten ajándéka a házasfelek számára,lehetőség arra,hogy két ember egy test legyen,úgy legyen egymásé,ahogy senki mással nem tenné.
3. "A puding próbája az evés" - teljesen megértem,hogy sokan nem értik,hogy lehet próba nélkül összeházasodni. De ez emberi gondolkodás. Én abban hiszek,hogy a párját Istentől kell kapja az ember. Tehát nem csak az én választásom. Márpedig Isten tudja,kit akar mellém rendelni,és biztos vagyok benne,hogy egymásra figyelve és persze összecsiszolódva,de meg tudunk oldani minden felmerülő problémát.
4. Az előzőhöz kapcsolódóan: nem azért kell megtartani a parancsolatokat,szokásokat,erkölcsöket,mert Isten ezt parancsolja és kész. Ez gyerekes dolog. Mindennek értelme és haszna van. Megértem,hogy néhányan nem látják ennek a dolognak az értelmét a XXI. században- én is így voltam vele sokáig. Én is éltem együtt nővel,én is mentem bele felelőtlenül kapcsolatba. És rossz vége lett. Azóta jöttem rá,hogy a párkapcsolatoknak az az extrém gyors kiépülése,amely ma annyira jellemző,milyen veszélyeket rejt. Az emberek (ahogy én is régebben) szinte habzsolják a párkapcsolat adta örömöket,minél hamarabb le akarják szakítani a gyümölcseit anélkül,hogy megérnének. 20-21 éves fiatalok költöznek össze pár hét együttjárás után. Ezzel az a baj,hogy nem azt nézik,ki a másik,hanem hogy mit kaphatnak egy kapcsolattól. Nincs meg egymás fokozatos megismerése,és ennek megfelelően a fokozatos elköteleződés,hanem mindent azonnal akarunk. Az ember könnyen azon kaphatja magát,hogy együtt él valakivel,akit nem is ismer,aztán sok esetben a szex,a kényelem és a megszokás tart össze rossz kapcsolatokat,össze nem illő embereket.
Ha egy pár nem költözik össze a házasság előtt,hanem szép lassan ismeri meg egymást,és fokozatosan köteleződik el,sok keserű csalódástól kímélheti meg magát. A párkeresés nem úgy kell működjön,hogy végigpróbálok mindent egy csomó emberrel,aztán vagy bejön,vagy nem. Inkább arról kéne szóljon,hogy önmagunkat és a másikat megismerve nagyon jól megnézzük,kivel állunk össze.
Bocs a kisregényért :)
Mi majdnem ugy csinaltuk. Elotte nemsokkal sexeltunk de szerintem elcs*sztuk. Egy ideje eggyutt hazasok vagyunk de eleg szar . Tobbet nem irok magamrol.
Tanacsot akarsz? Nem attol lesz jobb a hazassagod hogy bem sexelsz elotte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!