Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők, titeket nem zavarna, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, titeket nem zavarna, ha a férjetek életbiztosításán az exfelesége lenne a kedvezményezett? Azért, mert akkor ha vele valami történik, a közös gyerekeknek nem lesznek anyagi gondjaik.

Figyelt kérdés
2014. okt. 17. 19:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébknt én a házastarsamra hagynám, mert azért a házastársam, emrt bíznék benne annyira, hogy a gyerekeknek adja....és nem tart meg belőle semmit, ha nekik tettem el..."

Ebben mi a logika?

2014. okt. 17. 19:53
 12/20 anonim ***** válasza:
49%
csak akkor zavarna ha a pénzére hajtanék...
2014. okt. 17. 20:19
 13/20 A kérdező kommentje:
Közös gyerek nincs, de a nő 2 gyerekét közösen nevelik.
2014. okt. 17. 20:23
 14/20 anonim ***** válasza:
36%

Az, hogy az exemben nem bízom annyira, akkor sem, ha van közös gyerek.mint a jelenlegi páromban.. Plusz, ő a jogos örökös, és a gyerekek. Tudom, hogy tuti az lenne, hogy ha kell egkapnák akkor a pénzt, ha nem kell, akkor nem adná még oda, hogy elverjék, hanem befektetné..

Jó én magamból, mint pénzügyi tanácsadőból, és feleségből, hamarosan anyából indulok ki

2014. okt. 17. 20:24
 15/20 anonim ***** válasza:
55%
korrektnek hangzik nem értem téged mért zavar
2014. okt. 17. 20:24
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

Engem nem zavarna, sőt örülnék, hogy nekem nem kell belefolyni a dologba. Ha az én nevemen lenne, nekem kéne járni a biztosító nyakára, hogy fizessenek aztán meg utalgatni stb... Ha a férjemmel történne valami, biztos rossz lenne még ezzel is foglalkozni.

Csak és kizárólag akkor zavarna, ha tudnám, hogy olyan az ex, h eltapsolná 2 hét alatt ruhákra. Abban az esetben felvállalnám, hogy foglalkozok a dologgal, hisz így a páromért tudnék még tenni valamit. De ha a gyerekeit szerető rendes nő az ex, akkor nem érdekelne, hogy az ő nevén van.

2014. okt. 17. 20:54
 17/20 anonim ***** válasza:
15%

Egyrészt a legújjab szabályozás szerint nem a gyámhatóság kezeli a gyerek pénzét, hanem a szülő/gyám, vagy ha az erre nem alkalmas, akkor kirendelt gondnok (akár a személyét is ki lehet előre kötni), a gyámhatóság csak akkor szól bele, ha egyértelműen a gyerek érdekeivel ellentétesen kezelik a pénzt. (Az én gyámom el tudott szórni 300 ezer forint örökségemet anélkü, hogy bárki akárcsak megkérdezte volna, hogy mire akarta költeni - pontosabban azt állította, h én kaptam belőle számítógépet (szerzett egy számlát rokontól) de nem, és ezt senki nem ellenőrizte)

Másrészt szerintem az életbiztosítás egy részét a gyerekek érdemlik, de nem az összeset, mert hiszen tőled is lehet még gyereke, meg ha esetleg meghal, akkor valószínűleg te gondoskodnál a temetéséről, és te maradnál egyedül abban az otthonban, amit jelenleg ketten tartotok fent). Ha mást is hagyna hátra, amit viszont te kapnál, akkor viszont nem jogos a felháborodásod.

De azért jobb feltételezni, hogy nem lesz baj (hacsak nem halálos beteg, vagy afganisztánban katona), elég morbid még életében az életbiztosíásán osztozkodni.

2014. okt. 17. 21:01
 18/20 anonim ***** válasza:

De nem csak a pénz ezen időszak alatti hozzáférhetetlensége a probléma. Mivel a magyar öröklési rend szerint az elsődleges örökösök a gyerekek, előfordulhat, hogy kiskorú leszármazottakra száll az akár több milliós egyenleg. Az özvegyet pedig csak haszonélvezeti jog illeti meg, ami egy bankszámla esetén a kamatokat jelenti. Kiskorú gyermekek esetén a gyámügy fogja kezelni az örökölt pénzt egy gyámhatósági számlán nagykorúságukig, ami egyrészt rengeteg macerával jár: a számláról csak a hatóság engedélyével lehet bármilyen összeget is elkölteni. Így ha a gyermekek taníttatására, nevükre történő lakásávásrlásra is szeretnénk belőle költeni, a hatóságoz kell minden egyes alkalommal engedélyért fordulni. (A március 15-én életbe lépő új Polgári Törvénykönyv az öröklési törvény rendelkezéseit annyiban módosítja majd, hogy az özvegynek is ugyanannyi jut örökrészül, mintha az elhunyt gyermeke lenne.....)

Tehát nem, nem a gyám stb kezeli a kiskorű pénzét,ahnem szépen zárolják...

Idei cikk

[link]

2014. okt. 17. 21:42
 19/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is így van, engem nem zavar. (Pedig rühellem az exnejét, egy kanál vízben meg tudnám fojtani.)

Pedig a babánkat várom, de majd ha megszületett, kötünk egy másikat, amelyiknek ő a kedvezményezettje. Utánajártunk, elméletileg lehet valakinek több életbiztosítása is.

2014. okt. 18. 07:55
 20/20 anonim ***** válasza:
Nálunk párom testvére a kedvezményezett. Ezt én javasoltam, hogyha véletlen történik vele valami, akkor még véletlenül se legyen abból vita, hogy én lépek meg a pénzzel.
2014. okt. 18. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!