Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, titeket nem zavarna, ha a férjetek életbiztosításán az exfelesége lenne a kedvezményezett? Azért, mert akkor ha vele valami történik, a közös gyerekeknek nem lesznek anyagi gondjaik.
"Egyébknt én a házastarsamra hagynám, mert azért a házastársam, emrt bíznék benne annyira, hogy a gyerekeknek adja....és nem tart meg belőle semmit, ha nekik tettem el..."
Ebben mi a logika?
Az, hogy az exemben nem bízom annyira, akkor sem, ha van közös gyerek.mint a jelenlegi páromban.. Plusz, ő a jogos örökös, és a gyerekek. Tudom, hogy tuti az lenne, hogy ha kell egkapnák akkor a pénzt, ha nem kell, akkor nem adná még oda, hogy elverjék, hanem befektetné..
Jó én magamból, mint pénzügyi tanácsadőból, és feleségből, hamarosan anyából indulok ki
Engem nem zavarna, sőt örülnék, hogy nekem nem kell belefolyni a dologba. Ha az én nevemen lenne, nekem kéne járni a biztosító nyakára, hogy fizessenek aztán meg utalgatni stb... Ha a férjemmel történne valami, biztos rossz lenne még ezzel is foglalkozni.
Csak és kizárólag akkor zavarna, ha tudnám, hogy olyan az ex, h eltapsolná 2 hét alatt ruhákra. Abban az esetben felvállalnám, hogy foglalkozok a dologgal, hisz így a páromért tudnék még tenni valamit. De ha a gyerekeit szerető rendes nő az ex, akkor nem érdekelne, hogy az ő nevén van.
Egyrészt a legújjab szabályozás szerint nem a gyámhatóság kezeli a gyerek pénzét, hanem a szülő/gyám, vagy ha az erre nem alkalmas, akkor kirendelt gondnok (akár a személyét is ki lehet előre kötni), a gyámhatóság csak akkor szól bele, ha egyértelműen a gyerek érdekeivel ellentétesen kezelik a pénzt. (Az én gyámom el tudott szórni 300 ezer forint örökségemet anélkü, hogy bárki akárcsak megkérdezte volna, hogy mire akarta költeni - pontosabban azt állította, h én kaptam belőle számítógépet (szerzett egy számlát rokontól) de nem, és ezt senki nem ellenőrizte)
Másrészt szerintem az életbiztosítás egy részét a gyerekek érdemlik, de nem az összeset, mert hiszen tőled is lehet még gyereke, meg ha esetleg meghal, akkor valószínűleg te gondoskodnál a temetéséről, és te maradnál egyedül abban az otthonban, amit jelenleg ketten tartotok fent). Ha mást is hagyna hátra, amit viszont te kapnál, akkor viszont nem jogos a felháborodásod.
De azért jobb feltételezni, hogy nem lesz baj (hacsak nem halálos beteg, vagy afganisztánban katona), elég morbid még életében az életbiztosíásán osztozkodni.
De nem csak a pénz ezen időszak alatti hozzáférhetetlensége a probléma. Mivel a magyar öröklési rend szerint az elsődleges örökösök a gyerekek, előfordulhat, hogy kiskorú leszármazottakra száll az akár több milliós egyenleg. Az özvegyet pedig csak haszonélvezeti jog illeti meg, ami egy bankszámla esetén a kamatokat jelenti. Kiskorú gyermekek esetén a gyámügy fogja kezelni az örökölt pénzt egy gyámhatósági számlán nagykorúságukig, ami egyrészt rengeteg macerával jár: a számláról csak a hatóság engedélyével lehet bármilyen összeget is elkölteni. Így ha a gyermekek taníttatására, nevükre történő lakásávásrlásra is szeretnénk belőle költeni, a hatóságoz kell minden egyes alkalommal engedélyért fordulni. (A március 15-én életbe lépő új Polgári Törvénykönyv az öröklési törvény rendelkezéseit annyiban módosítja majd, hogy az özvegynek is ugyanannyi jut örökrészül, mintha az elhunyt gyermeke lenne.....)
Tehát nem, nem a gyám stb kezeli a kiskorű pénzét,ahnem szépen zárolják...
Idei cikk
Nálunk is így van, engem nem zavar. (Pedig rühellem az exnejét, egy kanál vízben meg tudnám fojtani.)
Pedig a babánkat várom, de majd ha megszületett, kötünk egy másikat, amelyiknek ő a kedvezményezettje. Utánajártunk, elméletileg lehet valakinek több életbiztosítása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!