Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hallo kulfoldon dolgozom de magyar vagyok. Most mentem ferjhez es megvaltozott a nevem. Az igazolvanyokat nem tudtam lecserelni. Hogy tudnam ezt megoldani?
Nyaron hazamesz es elintezed.
Ezert okosabb dolog ilyen esetben nem nevet valtoztatni.
Sokban függ, hogy hol élsz melyik országban most, és van-e magyarországon állandó lakcímed. Ès a férjed milyen állampolgár?
Ahhoz, hogy külföldön házasodhassál, kellett egy hajadonságot igazoló papír Mo-ról, ahol azt kérted el kellett, hogy mondják, hogyan iktathatod be Mo-n is a házasságot.
Mert nem csak nevet kell váltosztatnod, hanem Mon is anyakönyvbe kell vetetni a házasságotokat, addig nem teljesen érvényes a házasság.
nem rosszul ırtak neked nem a konzulatus ıntezı egyaltalan,azt el kell felejten ı hogy a konzulatuson az embernek barmıben ıs segıtsegere vannak.Bızonyos papirdolgokat elıntezhetsz amık a hazassaghoz kellenek de semmıben masban nem segıtenek mert nem az a feladatkörük.Sajnos nıncs mas modja mınthogy hazamesz es otthon Magyarorszagon tudsz csak mındent kıcsereltetnı ugyanıgy vagyok eppen mosst en ıs,ahhoz azzonban tudnod kell hogy magyarorszagon ıgy anyakönyveztetnı kell a hazassagot ılletve na pl ebben tud a konzulatus segıtenı hogy a külföldön kötött hazassagköteskor kapsz a kıskönyvben ket peldanyban kıallıtott hıvatalos ıgazolast magarol a hazassag tenyeröl ezt vıszed el a konzulatusra akık egy kerveny kereteben ezt elküldık Magyaarorszagra majd 3 honap mulva ennyı az ügyıntezes vısszajön a hıvatalos magyar hazassagı anyakönyvı kıvonat amıt szemelyesen atvehetsz.ezt fogjak majd kernı töled Magyarorszagon amıkor a nevvaltozas mıatt mesz ınteznı az ıgazolvanyaıd cserejet,de ha pl a szül.anyakönyvı kıvonatodat amelyröl neked hıvatalos fordıtas kellett a hazassaghoz nem kaptad vıssza ahogy en sem a török hazassagköteskor,akkor azt ıs elöbb ujra kerned kell Magyarorszagon mert a szemelyı ıgazolvanyhoz kernı fogjak.
Mıvel ugyabar a hıvatalos fordıtashoz csatoltak az eredetıt es azt nalunk ott fogtak az anyakönyvı hıvatalban ıtt Törökorszagban le kellett adnunk.ugyanakkor ha külföldön elsz magyarorszagon majd be kell vonatnod a szemelyıdet es a alkcımkartyadat ılletve az adokartyadat de mıdnezt hıvatalosan mar csak a nevvaltoztatasod utan fogod tudnı elınteznı amıkor mar külföldön a tartozkodası engedelyedet megkaptad...eleg bonyolult ugye? Ugyanıs maga a hazassag nem fog feljogosıtanı a külföldön törtenö tartozkodasra plane ha nem EU-s a zorszag ahol elsz hanem külön kervenyezned kell az ott tartozkodast. Nem lattam mılyen orszagrol van szo ha EU-s kıcsıt könnyebb mınden ha nem akkor nagyon nehez mınden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!