Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Él (t) valaki úgy bántalmazó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Él (t) valaki úgy bántalmazó kapcsolatban, hogy rendezett családi körülmények között nőtt fel?

Figyelt kérdés
A rendezett körülményeket nem anyagilag értem, hanem az érzelmi nevelésre, a szülők közötti viszonyra.
2014. júl. 19. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, egy hónapig.:)) Folyton bántott a srác, kritizálta, hogy öltözöm, hogy miért akarok sikereket a szakmámban, és stb.

Szerintem nem csak az számít, hogy a szüleid normálisan éltek és neveltek téged, hanem hogy a mai napig támogatnak-e. És segítenek-e neked az utadon, terelgetnek-e téged.

26L

2014. júl. 19. 19:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, de szerencsére csak fél évig, addigra (pontosan a szüleim) fel tudták nyitni a szemem.

Nem tettlegességről volt szó, hanem folyamatos alázásról..

Nem jó, ahogy öltözködöm, amit csinálok, a hobbim, az alakom, a melleim.....

Mikor el akartam hagyni, mindig megmagyarázta, hogy de azért szeret, én pedig buta kislány voltam, így sajnos ennyi ideig hagytam fajulni a dolgot :/

22/N

2014. júl. 19. 19:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Persze, nem kizárólag fizikai bántalmazásra értettem, hanem bármilyenre. Érzelmi, anyagi, lelki, stb.
2014. júl. 19. 19:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen. És nem csak a szülőkön múlik. Hanem, pl. a munkahelyi légkörtől is, hogy milyen emberek veszik körbe az illetőt stb. Mert hát ugye azokkal van együtt főleg nap, mint nap az ember, így hatással lehet az is rá.

az én esetben a párom légiós volt, ő azért lett olyan, amilyen, de az utóbbiakat is tapasztaltam már a környezetemben.

2014. júl. 19. 19:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, párom helyett exemet akartam írni. :)
2014. júl. 19. 19:40
 6/8 anonim ***** válasza:

A kérdés nagyon érdekes és szerintem igaz is. Eléggé sok ismerősöm, aki nyugis családi légkörben nőtt fel, bizony valamiért eléggé "veszélyes" kapcsolatokba/majd házasságokba megy bele, nem átgonlva teljesen a következményeket. Ez annak is a természetes következménye, hogy úgymond nincs beedződve lelkileg, nem látott és tapasztalt sok veszélyes szitut. Persze vannak kivételek, bárcsak több is lenne, de sajnos ez valamiért eléggé gyakran van így.

Akik pedig "vulkanikusabb" családi légkörben nevelkedtek bizony eléggé körültekintőek és óvatosak.

De azért abba is gondoljunk bele, hogy a balhés szitukat sokkal nehezebb megélni gyerekként (nem érted az okokat és azt sem, hogy te miért vagy hibás), mint felnőttként., bár felnőttként sem könnyű azért.

2014. júl. 19. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem is érdekes kérdés ez, mert én legtöbbször azokon tapasztalom, hogy bennmaradnak egy ilyen rossz kapcsolatban, akik rossz családi háttérrel indultak el az életben. Viszont olyanokat is látok, akik normális, rendezett családból jöttek, mégis évek óra senyvednek egy olyan ember mellett, aki csak bántja őket. Szerintem személyiségfüggő. Aki naivabb, befolyásolhatóbb, az nagyobb eséllyel marad bent egy rossz kapcsolatban, mint a karakán, erős személyiségek.
2014. júl. 19. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

utolsó jól beszél (első vagyok), én el sem tudtam képzelni, hogy az exemhez hasonló emberek egyáltalán élnek a világban. Úgy értem, hallottam ilyesmit a híradóban, de azt hittem, hogy a vidéki képzetlen réteg csinálja ezt egymással, hogy kiabálnak a másikkal meg ilyesmi.

Aztán megtapasztaltam, hogy ez nem így van, és ezért hagytam sok mindent elharapózni, mert nem tudtam felismerni idejében a problémát, nem voltak berögzülve ezek a deviáns viselkedési formák, amiket az exem mutatott. És őszintén szólva, kb. pont egy éve szakítottunk, és én most kezdem csak felfogni, hogy azért a világban nem csak olyanok vannak, mint ő, hanem vannak normális emberek is.

2014. júl. 19. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!