Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyit számolnak fel a papok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit számolnak fel a papok egy esküvőért, és milyen címletekben egy templomi esküvőért? Katolikus vagyok

Figyelt kérdés
2014. máj. 26. 20:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
49%
1 évnyi egyházadó mindkettőnktől+akart kérni a szertartásért is 30 ezret. Milyen gyönyörű ez a világ, ugye? Istenről azt hittem, hogy ingyen van. De nem...az ő áldása (és a pap új kocsija) bizony nem olcsó.
2014. máj. 26. 23:11
 12/25 anonim ***** válasza:
97%
Reformátusoknál ilyen nincs. Ha szeretnéd, feldíszíted a templomot. Az egyházfenntartói járulékot szoktuk kérni, hogy legyen befizetve. Ha valaki ad valamit, azt megköszönjük hálás szívvel, de nem kérünk. De én innen is Isten áldását kérem közös életetekre! :)
2014. máj. 26. 23:27
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyes vagyok. Nem emlékszem a tételekre, csak az összegre. A templomba a virágokat nekünk kellett vinni természetesen. A pap amikor a tízezret elkérte azt is mondta hogy ha van olyan pár aki nem tudja kifizetni, megoldják hogy tőlük ne kelljen pénzt kérni. Azt mondta joga van minden kerszténynek a templomi esküvőhöz és ő annak a híve hogy a házasságban születő gyermekek már olyan családban foganjanak akik az Isten áldásával lettek összeadva. Később a keresztelő alkalmával úgyis családrendezésnek nevezett gyors esküvőt tartanának, de így sokkal szebb és tisztább szerinte. Mi nagyon megszerettük a papot. Az az egyházi ember aki vizet iszik és vizet is prédiklál.
2014. máj. 27. 07:24
 14/25 anonim ***** válasza:
47%

Ha jól tudom,akkor 70ezer mindenestül.

Nem akartunk templomit,de anyós addig rágta a fülünket,hogy megmondtam,ha fizeti,elintézi,és jegyesoktatásra sem kell mennünk,akkor egyszer kibirom azt a 20 percet.

(minden mást mi fizettünk,ezért nem voltam hajlandó egy forintot sem kiadni,nem vagyok vallásos,párom sem,csak anyós)

Ennyit a szegénységi fogadalmukról...Audi A6-ossal jött a pap...

2014. máj. 27. 07:57
 15/25 anonim ***** válasza:

"Milyen felekezetű vagy, és hol laksz?"

6. vagyok, szerintem nekem szólt a kérdés.

Római katolikus vagyok és Budapest mellett lakom.

2014. máj. 27. 08:21
 16/25 anonim ***** válasza:
12-es: a kérdező azt írja PAPOK (reformátusoknál ugye nincs pap, vagyis nem pap van), és azt írja, katolikus. És ezt is temploma válogatja, az egyévi egyházadó is felháborító szerintem. :) De legalább ti összeadtok bárkit bárkivel, nem csak sok pénzért:)
2014. máj. 27. 09:09
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

# 11/16

Miért talán az egyháznak ingyen adják az áramot a gyertyát szerinted a te misédre.

Vagy a te esküvődre is fizessék a normális hívők mindent, mert neked kell templomi esküvő de egyházi adóról pl cseszel minden évben fizetni?

2014. máj. 27. 10:12
 18/25 mustafa33 ***** válasza:
Apró, használt címletekben, alumínium kiskofferban. ☺
2014. máj. 27. 21:14
 19/25 anonim ***** válasza:

Aki minden heten jar es aktiv egyhazi tag es hivo es adot fizet annak ingyenes.

Aki csak azert megy oda mert szep deko az eskuvohoz a templom azzal jogossan fizetetnek.

Egy kastely sincs ingyen.

Isten aldasa ingyen van de azt a varoshazan is megkapod hiszen a kozvetlen kapcsolat istennel a lenyeg.

Nem kell pap az aldashoz a hazassagot a felek egymasnak szolgaltatjaki ki

2014. máj. 28. 08:25
 20/25 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség utolsó,mégis hogy szolgáltathatnál ki egy szentséget, egyházi ember nélkül?

Persze mindent lehet mondani de ez nyílván baromság.

2014. máj. 28. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!