Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomaszerzés a házastárs kedvéért: mi a véleményetek?
Férjemmel lassan 10 éve vagyunk házasok. Mindig tudtam, hogy diplomás párt képzelt el magának, emiatt az eljegyzés után volt pár komoly beszélgetésünk. Én őszintén elmondtam, hogy szeretem a szakmám (pék és cukrász vagyok) és amíg megélek belőle, nem hiszem, hogy váltani fogok. Ha mégis, akkor a tanári szakma érdekel még, de szerinte meg az nem "rendes" diploma (elnézést minden tanártól, nem értek egyet vele). Ennek ellenére elvett és eddig minden rendben volt.
Most új munkahelyre került és elég sznob munkatársai vannak, akik szemében nagyon ciki hogy egy szakmunkás a felesége. Ez neki rosszul esik, én viszont nem akarok pénzt, időt és energiát fektetni egy olyan diplomába, amit valószínűleg sosem fogok használni. Ráadásul nem is biztos, hogy menne, mert szerinte "rendes" diplomát kéne szereznem. Nem vagyok buta, de mivel nem érdekelnek ezek a dolgok, nem biztos hogy sikerülne.
Mi a véleményetek? Neki kéne ezen túllépnie vagy nekem engedni?
Hihetetlenül primitív dolognak tartom, ha diploma alapján ítélnek meg valakit. A munkaerőpiacon rendben van, ott a munkaadó szelektálhat eszerint.
De magánéletben komoly érzelmi éretlenséget feltételez ez a hozzáállás.
A második diplomámat csinálom, rólam ez a monotóniatűrésen és a kitartáson kívül mást nem árul el.
Volt egyébként olyan kapcsolatom, ami azért ért véget, mert a partnert zavarta, hogy főiskolára járok és nekem diplomám lesz. Én meg a fél karomat odaadtam volna az ő munkabírásának a feléért. De őt zavarta.
A vicc, hogy a férjemnek hajszálpontosan olyan végzettsége van, mint neki volt (még a képző intézmény is ugyanaz), vele ragyogóan kijövünk, mert ő nem csinál ebből hiúsági kérdést. Az intelligenciájával nincs gondom (ha lenne, nem lenne a férjem), nem végzettségen múlik. Sőt, azt látom, hogy remekül kiegészítjük egymást, mert más-más területen vagyunk erősebbek. Ráadásul nem is a végzettségünk szerintin, hanem érdeklődési kör alapján.
A legszebb az volt, amikor az egyik vizsgámra készülve elakadtam az anyagban, ő elolvasta és elmagyarázta.
Én azért nem érzem cikinek, mert jól el tudok beszélgetni az ilyen alkalmakkor: a nőkkel a divatról, gyerekekről, a férfiakkal meg a politikáról meg a sportról (előtte utánaolvasok...).
A férjem munkájáról nem, csak az alapokról, ez mondjuk igaz :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!