Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért vannak külön pénztárcán?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vannak külön pénztárcán?

Figyelt kérdés

Férjemmel mindig is közös pénztárcán voltunk, és nem olyan régen hallottam egyik ismerősömtől, hogy már a legtöbb házaspár külön gazdálkodik. Mi értelme van ennek? Egyrészt összekötötték az életüket, amihez ez is hozzátartozik, másrészt pedig így soha sem lehet igazán előrejutni, csak akkor, ha összerakják a pénzt.

25L

2014. ápr. 6. 22:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%

Mert nekik így jó az én kereszt szüleim is külön kasszán vannak és 31 éve házasok, szóval nekik működik.

Miért ne lehetne előre jutni ugyan az az összeg van rá? Egyik fizeti a rezsit a másik a kaját, a maradék pénzt meg maguk költik vagy teszik félre közös célra.

2014. ápr. 6. 22:18
 2/12 anonim ***** válasza:
39%

Anyósomék 32 éve házasok, és külön kasszán vannak.

Nekik így működik jól. Vállalkozók mind a ketten.

Mi a férjemmel első perctől közös kasszán vagyunk.

De, előre lehet jutni így is, csak az elején le kell tisztázni, ki, mennyit, mikor mit fizet. És akkor nincs veszekedés.

2014. ápr. 6. 22:19
 3/12 anonim ***** válasza:
30%
A külön kassza a mai világban jobb. Sokmindenben kompromisszum képes ember vagyok, de a külön kasszához ragaszkodom. A házasságban a legtöbb nő szereti hangoztatni, hogy minden közös. Persze, azt szeretik, hogy az én pénzemből költsenek olyan dolgokra, amire amúgy nem futná.
2014. ápr. 6. 22:28
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Akik külön kasszán vannak, azok nem bíznak egymásban.

A közös kassza sem azt jelenti, hogy az egyik elkölthet minden pénzt.

Házasságban a bevételek is közösek, a kiadásokat pedig közösen megbeszélve fizetik.

2014. ápr. 6. 22:39
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Mert van akinek így jó. Az én volt férjem az összes pénzünket elköltötte volna hülyeségekre, mert képtelen volt a beosztásra. Nála a fizetésnap a habzsi-dőzsi volt, aztán meg ott pislogott, hogy nincs pénze. Ha közös kasszán vagyunk már a híd alatt lennénk.

De mindenkinek más az indoka, ha ez a két félnek megfelel, akkor mi a gond?

2014. ápr. 6. 22:54
 6/12 anonim ***** válasza:
44%

Azért, hogy az asszony ne shoppingolja el a számlára félretett pénz, illetve a férj ne szerencsejátékozza el ugyanazt!

Szüleim 36 éves házasok, mégis külön kasszán vannak és így is előre jutottak!

2014. ápr. 6. 23:00
 7/12 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem a közös kassza ott fontos, ahol meg kell húzni a nadrágszíjat, minden kiadást muszáj együtt megbeszélni. A szüleim több mint 40 éve vannak külön kasszán, és vígan megvannak. Sosem csináltak ügyet abból, hogy melyikük mit fizet, akinek előbb a kezébe kerül a számla, vagy aki épp megy a postára, az befizeti. Bevásárolni is szoktak mindketten. Ha nagyobb dolgot akarnak venni, amire nincs elég pénz az egyiküknél, azt meg vagy összedobják, vagy az, aki meg akarja venni, néhány hónap alatt összegyűjt rá.
2014. ápr. 7. 00:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Kasszán nem pénztárcán!!
2014. ápr. 7. 11:18
 9/12 anonim ***** válasza:
45%
A közös pénztárca csak ott jó, ahol mindig egymás seggében vannak. Mi van, ha az egyiknek szüksége lenne valamire, de a pénztárca éppen a másiknál van? Miért ne lehetne mindkét félnél pénz?
2014. ápr. 7. 12:32
 10/12 anonim ***** válasza:
60%

Azért jó, mert megvan a közös összeg a közös életre, de a fennmaradó dolgokból nincs probléma vagy kérdés, hogy ki mire költi.

Naponta vannak itt is kérdések, hogy úristen a férjem kidob ennyit meg ennyit cigire, a feleségem meg ruhákra... na a külön kassza ezt tökéletesen megoldja, mert a saját pénzükkel úgy gazdálkodnak, ahogy akarnak.

2014. ápr. 7. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!