Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vannak külön pénztárcán?
Férjemmel mindig is közös pénztárcán voltunk, és nem olyan régen hallottam egyik ismerősömtől, hogy már a legtöbb házaspár külön gazdálkodik. Mi értelme van ennek? Egyrészt összekötötték az életüket, amihez ez is hozzátartozik, másrészt pedig így soha sem lehet igazán előrejutni, csak akkor, ha összerakják a pénzt.
25L
Mert nekik így jó az én kereszt szüleim is külön kasszán vannak és 31 éve házasok, szóval nekik működik.
Miért ne lehetne előre jutni ugyan az az összeg van rá? Egyik fizeti a rezsit a másik a kaját, a maradék pénzt meg maguk költik vagy teszik félre közös célra.
Anyósomék 32 éve házasok, és külön kasszán vannak.
Nekik így működik jól. Vállalkozók mind a ketten.
Mi a férjemmel első perctől közös kasszán vagyunk.
De, előre lehet jutni így is, csak az elején le kell tisztázni, ki, mennyit, mikor mit fizet. És akkor nincs veszekedés.
Akik külön kasszán vannak, azok nem bíznak egymásban.
A közös kassza sem azt jelenti, hogy az egyik elkölthet minden pénzt.
Házasságban a bevételek is közösek, a kiadásokat pedig közösen megbeszélve fizetik.
Mert van akinek így jó. Az én volt férjem az összes pénzünket elköltötte volna hülyeségekre, mert képtelen volt a beosztásra. Nála a fizetésnap a habzsi-dőzsi volt, aztán meg ott pislogott, hogy nincs pénze. Ha közös kasszán vagyunk már a híd alatt lennénk.
De mindenkinek más az indoka, ha ez a két félnek megfelel, akkor mi a gond?
Azért, hogy az asszony ne shoppingolja el a számlára félretett pénz, illetve a férj ne szerencsejátékozza el ugyanazt!
Szüleim 36 éves házasok, mégis külön kasszán vannak és így is előre jutottak!
Azért jó, mert megvan a közös összeg a közös életre, de a fennmaradó dolgokból nincs probléma vagy kérdés, hogy ki mire költi.
Naponta vannak itt is kérdések, hogy úristen a férjem kidob ennyit meg ennyit cigire, a feleségem meg ruhákra... na a külön kassza ezt tökéletesen megoldja, mert a saját pénzükkel úgy gazdálkodnak, ahogy akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!