Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kulfoldivel hazasodtam osze Magyaroszagon szeretnek anyakovezteni?
Most a házasságot akarod anyakönyveztetni Magyarországon, vagy magyar állampolgárságot szeretnél a férjednek?
Ha a házasságot akarod anyakönyveztetni, akkor Magyarországon a Bevándorlási Hivatalban intézik az ilyet. Ha állampolgárságot akarsz neki, akkor pedig eleve felejtsd el, mert vagy 10 év házasság, vagy pedig 5 év és közös gyerek.
én ugy tudom, hogyha külföldön házasodtatok össze, akkor elöször be kell menni az ofi-ba, hiteles forditást csináltatni a házassági papirrol, majd azzal bemenni a külügyre, hivatalos külögyi pecsétért.. igy hivatlosan el lesz ismerve a házasságkötés Magyarországon is. szerintem állampolgárságot nem kérhetsz neki, csak 5 év után (vagy ha van valamilyen magyar diplomája akkor 2 év után lehet kérvényezni) és azt is ugy, hogy Magyarországon éltek.
ha rosszul tudom, javitsatok ki!
A házasság: [link]
Az állampolgárságról eddig totál hülyeségek voltak írva: 3 év után kérhető, ha az a 3 év végig házasságban zajlott (nálad nyilván) vagy pedig ha van közös gyerek, de ezt a 3 évet folyamatos Magyarországon lakással kell teljesíteni. Ha nem terveztek hazajönni ő nem kaphat csak a te állampolgárságod révén magyart.
az a vicc kedves első, hogy nagyon szarul végzed a munkád akkor, ugyanis az 5-ösnek van igaza...
lásd 1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságtól
a kérdésre koncentráltam, nincs igazad, hiába bizonygatod, ennyi...pedig 3 törvényt kell megjegyezni, meg pár végrehajtási rendeletet
üdv: egy volt idegenrendészeti ügyintéző...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!