Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Római katolikus esketéshez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Római katolikus esketéshez kötelező, hogy meg legyek bérmálkozva?

Figyelt kérdés

2014. jan. 22. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kötelező, csak meglegyen keresztelve.
2014. jan. 22. 10:20
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
nem. a keresztség sem kötelező, ha párod meg van
2014. jan. 22. 10:30
 3/9 anonim válasza:
Munkatársnőm szeptemberben házasodott római katolikus templomban. Egyikük sincs megkeresztelve sem.
2014. jan. 22. 10:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező, de azért jó néven veszik, ha meg is vagy bérmálkozva!

Bár én úgy gondolom, hogy ha ne 'ajd Isten meg sincs keresztelve valaki, akkor mi a fenéért akar templomi esküvőt??? Divatból ne házasodjon senki templomban!

2014. jan. 22. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem kötelező. A minimális "követelmény" az, hogy az egyik fél meg legyen keresztelve.
2014. jan. 22. 11:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem sem volt megkeresztelve, én igen. Templom esküvőnk volt!
2014. jan. 22. 15:54
 7/9 anonim ***** válasza:

4es, mondjuk azért, mert a pár másik tagja meg vallásos?

ahol egyik fél sincs, ott gondolom a pénz oldotta meg a dolgokat...

ez amúgy inkább szégyen az egyháznak, mint a párnak

2014. jan. 22. 17:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Én megkeresztelve sem vagyok, meg nagyon nem érdekel az egyház sem, de apárom és a családja nagyon ragaszkodik a templomihoz. Én viszont lovas esküvőt szeretnék, így arra jutottunk, ha oda kerülünk, akkor én belemegyek a templomiba ő pedig a lovacskázásba.

Ő meg van keresztelve szóval elvileg összeadnak minket, csak asszem gyorstalpaló jegyesoktatásra kell járni.

2014. jan. 23. 10:08
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Meg vagyok keresztelve és elsőáldozó is voltam. Nem mondanám azt, hogy rendszeresen templomba járok, de a hitem erős. Az egyházi esküvő fontosabb nekem, mint a hivatali.

Mégegyszer köszi, hogy időt szántatok rám :)

2014. jan. 23. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!