Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Büszkék lennétek a feleségetekre ha szülés után másfél év alatt, lefogyott volna 16 kg-ot?
Kicsit off, de miért van az, hogy Magyarorszagon a nök "hormonális okokbol" híznak a terhesség alatt 20-30 kg-ot, nyugatabbra meg a nök hormonrendszer nem ilyen, ott a 10-15 kg-nál több nem jön fel a terhesekre?
Szerintem ugyanis kizárt, hogy az ok a hormonális változás legyen, sokkal inkább a túl sok és nem megfelelö (sok zsír és szénhidrát) ételek okozzák. Nyugaton ugyanis a kismamáknak kezdettöl fogva azt javasolják, hogy sok zöldséget egyenek, mérsékelt mennyiségü fehérjét (az viszont nagyrészt lehetöleg tejtermékek formájában) és kevés zsírt, cukrot, lisztes dolgokat. Meglepö módon sokkal egészségesebbek a kismamák is meg a babák is, és a nöknek nem kell majdnem egy embernyi zsírt lefogyasztani magukról szülés után.
Kedves 13-as!
Én ezt írtam a hormonális változásról:
"Egyébként a terhesség alatti hízás nem feltétlenül a zabálás eredménye. Hormonális változások eredménye is."
Hol írtam itt azt, hogy 20-30 kg hízás, csak a hormonális változásoktól van ? Általában a terhesség alatti hízásról beszéltem.
Egyébként nekem a szoptatás időszakában a védőnő sok krumpli fogyasztását javasolta, amint mint tudjuk nem diétás eledel. Sőt a szoptatási időszakban a fogyókúra és a sok megerőltető testmozgás sem javasolt. Ja, itt Magyarországon...
16 kiló meg a délutáni sétáktól nem megy le.
Aki a szoptatástól fogy, meg szintén alkati kérdés. Én egy grammot se fogytam tőle.
Ide a szerencsésebb kismamák írtak. De a többség szülés után, azért nem úgy néz ki mint szülés előtt (egy jó darabig.) Csak körül kell nézni az utcákon..
(17-es válaszolónak-15 vagyok) Hát igen, nálam meg ez a 3 kiló nem mozdul most már hetek óta. Pedig szénhidrát mentesen eszem már, meg sok zöldséget stb. (már nem szoptatok).
Szóval ez a hízás fogyás dolgot a genetika is sokban befolyásolja. Nem mindenkinek megy a fogyás olyan nagyon könnyen. Na meg persze az életkor is számít ! 20 évesen könnyebben dobáltam le a kilókat. (30 vagyok) Idővel az anyagcsere is lassul.
Szerintem meg az nem mindegy,hogy hogy szerezte vissza. Tudatos fogyókúrával, esetleg sporttal, vagy csak úgy lementek a kilók!
Én két éve szültem, 40 kg-ót adtam le azóta. Igaz,most kevesebb vagyok,mint, amivel teherbeestem. És igen, a férjem büszke, mert látta,hogy milyen kemény munka leadni ekkora súlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!