Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom megtiltja, hogy igyak társaságban, illetve rossz néven veszi, ha elfogadok italt. Szerintetek is ez hülyeség, az ő kedvéért le kéne mondjak erről a szokásról?
Egyértelműen túlzásba viszi a dolgot a barátod. Az én szüleim sem isznak egyáltalán, és a mi közeli rokonságunkban (nagybátyám, nagynéném) is vannak masszív alkoholisták, akik miatt szívott az egész család, de ettől még eszembe nem jutna, hogy a havonkénti pár pohár italért rászóljak a barátnőmre. Ha napi szinten innál ennyit az engem is elgondolkodtatna, mert egy ilyen rutinból sok minden kinőhet a későbbiekben, de ahogy olvasom, ilyesmiről nincs szó.
Szóval szerintem jól érzed, túlreagálja a ügyet. Ezen a téren ennyi szabadságod hadd legyen már.
Nálam már ott hibádzik a dolog,hogy TILTJA!
30 éves vagyok, 4 éve házas, de még nem volt olyan,hogy mi valamit megtiltottunk volna egymásnak. De azt a szót sem ismerjük,hogy "megengedi, meg elkéredzkedni"!
Felnőtt, egyenrangú emberek vagyunk. Értelmesen meg tudunk mindent beszélni, nincs szükség tiltásra. Mi max. kérünk egymástól!
Ezt mondd el így szépen a párodnak. A társa vagy, nem a gyereke!
Utóbbi fél évben kétszer megittál két pohár Sangriát, vagy akármit.
A párod ezt megtiltja (az a nevetséges, hogy itt még sok válaszoló egyet is ért vele, hát nem minősítem, így is lepontoz majd a sok csököttagy).
Ez már NEM érted való aggodalom, ez már mánia.
Megérteném az aggodalmát, ha naponta innál, talán még akkor is, ha hetente egy-két alkalommal, bár szerintem heti egy-két pohár italban sincs semmi rossz.
Vagy ha sűrűn berúgnál, ami nálad ha jól értem egyáltalán nem fordul elő.
Az sem igaz, hogy nem tudnál uralkodni magadon ha alkoholról van szó. Aki nem tud magán uralkodni, az nem félévente kétszer-háromszor iszik meg két-három pohár italt, akárki akármit mond.
Nyugodtan elmagyarázhatod a párodnak, hogy ideje lenne észhez térnie és kicsit visszafognia magát. Felelősségteljesen, kulturáltan viselkedsz, attól hogy néha egy-két pohárkával megiszol buliban, vagy társaságban, attól még nem vagy alkoholista. Én nem tűrném a korlátozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!