Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért zavar másokat, hogy roma a férjem?
A családom elfogadta a páromat mert látják, hogy szeret engem. Soha nem bánt, nem kiabál velem, jelenleg nincs munkája, de alkalmi munkái igen.
Az emberek mégis furcsán néznek ránk az utcán, szinte nem is szólnak hozzánk. Mi a bajuk velünk?
Egyáltalán nem osztom itt sokak véleményét.Mindig az embert kell nézni és nem a származását.Senki nem tehet arról,hogy mely nemzetiségbe születik.Az én párom félig roma származású.Azt gondolom sok magyar példát vehetne róla.Nála tisztelettudóbb és önzetlenebb emberrel még nem találkoztam.Az én erényeim eltörpülnek mellette.7 éve a társam jóban,rosszban rengeteget segített már rajtam mind lelkiekben,mind abyagilag.8 éve ugyanannál a cégnél dolgozik,jó szakmája van,folyamatosan lehetőséget kap hogy továbbképezze magát.
Nem mondom,igaz van egy bizonyos réteg akiről ez nem mondható el,de ugyanígy magyarnál is nem egy van.Láttam én már nem egy magyart aki cigányabbul élt bármelyik cigánynál.
Mert csodálkoznak az emberek, hogy egy MAGYAR lány/nő, egy cigányt választ. Én is csodálkozom mellesleg.
De egy kérdés felmerült bennem. Ha azt, ami a legnehezebb, hogy cigány, eltudtad fogadni, akkor a kisebb rosszt, hogy az emberek megszólnak, megnéznek, miért nem tudod elfogadni?
amúgy ezt a kérdést senki nem jelenti, mert rasszista?
bezzeg amikor a 6 gyerekes apuka azt kérdezi, milyen segélyt kaphat, és cigánynak nevezem, na az rasszista... :)
Kedves Kérdező!
Nekem félig roma a párom, de nem zavar, egyrészt nem is látszik meg rajta, amikor mentünk nyaralni vagy kocsit szereltetni mondták is hogy így úgy utálják a cigányokat, mennyi van belőle stb. Nem látták rajta.
Páromnak 5 munka helye volt, és most 26éves lesz, 18 éves korában lett az első, van két szakmája, két munkahelye is volt külföldön, megbecsülik a munkáját ott.
Engem nem érdekel más véleménye, engem is sokáig szekáltak miatta, mi 6éve vagyunk együtt, és boldog vagyok vele.
Nem érdekel más szája, hisz nem a szín teszi az embert hanem a viselkedése és a tettei.
Megmondom őszintén, hogy próbálom legyűrni magamban az előitéletet, nem csak a romákkal szemben, hanem minden területen, évek óta. Néha sikerül, néha nem. Az előitélet pedig nem azért született bennem, mert a szomszéd azt mondta, hanem mert nap mint nap azt tapasztalja az ember amit. A legtöbbjük nem akar dolgozni, a legtöbbjük zsivány utakon jár, a legtöbbjük a szemedbe bazsalyog aztán ha megfordulsz a kést döfi beléd (van, hogy sajnos szó szerint)...stb. Ha ezek nem lennének egyértelműen igazak, akkor nyilván előítélet sem lenne, ezt lássuk be. Ha mondjuk betelepedtek volna kis hazánkba és szépen beilleszkedtek volna a társadalmunkba, a kulturánkba, felvették volna a ritmust (anya-apa dolgozik, gyerekek 1-2 max 3 tanulnak, ház rendbe van tartva, vegyülnek a magyarokkal) stb, akkor nem lenne gondod most neked se a férjeddel kapcsolatban. De mivel a felsoroltak ellenkezőjét tették, idejöttek, szülik halomra a gyerekeket a semmire, neveletlenül az utcán nőnek fel, már tini korban terhesek, dolgozni nem akarnak, élnek inkább a segélyből meg a bűnözésből a putriban, így persze, hogy nehéz szépeket gondolnunk róluk.
Örök körforgás a téma. Vannak nagyon rendes roma emberek, akik tisztességesebben élnek mint más magyarok, és vannak magyar bűnözők is, olyanon akik társadalmunk szégyene. De az általános összképet mindig a többség adja meg. Nem tudom elfogadni és tisztelni a romákat csak azért, mert van néhány kivétel addig, amíg a többség nem jó úton jár. Őszintén mondom, hogy dolgozom ezen magamban, de még sehol se tartok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!