Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy nő üthet, pofozhat ha ideges, de egy férfi nem?
Most olvastam egy nem olyan régi kérdést itt, ez ihlette a kérdésem.
Nálunk a feleségem eléggé heves természetű. Ha olyanja van, képes pofon vágni, vagy adni egy nagy taslit a nyakamra. Ilyenkor mondom neki, hogy ha én csinálnám ezt, már nyavalyogna, hogy halálra vertem. Azt szokta válaszolni full komolyan, hogy azonnal menne látleletet vetetni, aztán feljelentene. Mert egy gyenge nő reagálhat így, de egy férfi nem, mert ő az erősebb.
Engem ez felháborít, neki is mondtam, ez nem így megy. Egyrészt kihasználja, hogy nő, másrészt meg tök mindegy ki az erősebb, ha az egyik pofozgat, megérdemel ugyanolyan súlyú dolgot ő is akkor.
Amúgy nincs vele baj, csak néha eldurran az agya, és ilyenkor pár másodpercig nem tud uralkodni magán. Az a legszebb az egészben, hogy olyan dolgokat kombinál össze, hogy röhej. Abszolút nem vagyok ludas a dologban.
Előző vagyok.
Ebben az esetben nem tudok mást mondani, mint hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz. Esetleg próbáld vele megbeszélni, hogy ez a verekedés nagyon nem korrekt, és próbáljon meg odafigyelni erre, még ha bedühödik is. Az emberek nagy részének ilyenkor beindul az egója, és mindent megtesz azért, hogy az igazát, álláspontját igazolja - önmagát védve ezzel. Ilyenkor tényleg nem tiszta állapotban vannak, mintha más ember lennének. Hívd fel rá a figyelmét, hogy nem tudja kezelni az agresszióját, és talán külső segítségre lenne szüksége. Nem tudom, van e gyereketek, de ha lesz, vele mit fog művelni, ha már téged is ütöget.... Ha nem hajlandó ezt felfogni és beismerni, akkor nem tudok jobbat: hagyd ott.
Szia Kérdező
Két kérdést tettem fel a tiédhez kapcsolódóan:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok_..
Megértem, hogy nem esik jól. Nekem is baromi rosszul esne. Láttam már erre példát ismeretségi körömben is és az utcán is. Nekem az ennél kisebb, játékos dolgok is rosszul esnének. Nagyon nem szeretem az erőszakot és nem tudnám elnézni a családomon belül. Barátnőmmel is volt szó erről. Ő ilyesmit csinált, csak finomabban és gyengéden, de én nem tudom ezt elviselni és rosszul esik. Én sem csinálom neki, akkor én miért kapom. Úgy vettem észre, hogy sikerült megbeszélnünk és változni fog. Ha nem tenné meg, nem tudnám vele hosszú távon elképzelni. Számomra ez azt jelenti, hogy nem tud uralkodni magán. De elég sokmindent jelent.
Az a fő baj, hogy a feleséged, még nem is játékból csinálja, hanem nyers haragból és erősen.
Elmondanám, hogy mik jutnak erről eszembe:
A nő felsőbbrendűnek érzi magát. Ugyanakkor szeretné kislánynak is érezni magát, mert ebben benne van, hogy bármit megtehet. Mivel te férfi vagy, nyugodt, sosem ütnél vissza. Ő bármikor lehet hisztis, üthet, vághat, következmények nélkül. És tulajdonképpen be is vallotta neked:
"Azt szokta válaszolni full komolyan, hogy azonnal menne látleletet vetetni, aztán feljelentene. Mert egy gyenge nő reagálhat így, de egy férfi nem, mert ő az erősebb."
Nekem ez egy nagyon gusztustalan és idegesítő hozzáállás a nők részéről. Újabban rengeteg jogot megengednek maguknak, amiket a férfiaknak nem, sőt kifejezetten megfosztanak minket a jogainktól, hogy az ő akaratuk még jobban érvényesüljön. De most kezdek eltérni a tárgytól, ezért abbahagyom :)
Szerintem ülj le vele és hozd elő a témát szép nyugodtan. Akár ezt a kérdést is megmutathatnád neki. Ha nem akarja, akkor az elég baj.
Én biztos hogy kitalálnék valami "visszavágást" erre a viselkedésre. Nem ütnék vissza, mert nekem nem fér bele, hogy valaha is megüssem azt, akit szeretek (vagy szerettem már régebb). De utána rideg lennék vele. Mondjuk nem szólnék hozzá és nem érnék hozzá jó darabig. Ha együtt laknánk akkor nem aludnék vele. Vagy esetleg elmennék egy kicsit sétálni egyedül vagy akárhova, pár órára. Ha súlyosabb dolog történt akkor akár másnapig vagy több napig. Addig lennék vele rideg és távolságtartó, ameddig rá nem jön hogy mi a bajom és bocsánatot nem kér. Ha meg sokszor előfordulna utána, akkor nem tudom... Lehet elhidegülnék.
Szerintem nem kéne ilyen bírkatürelműen állni a nők hisztijeihez meg rigolyáikhoz. Akár felség, akár nem. Megértem ha nincs jó passzban valaki. De itt arról van szó, hogy egy adott indulatot fizikai aggresszió követ házastárssal vagy párral szemben, ami nekem elfogadhatatlan. Erre nem kéne aggresszióval válaszolni, de tűrni sem kell.
Bár nem vagyok túl tapasztalt, hogy tanácsot adjak valakinek, aki már házas, de leírtam a gondolataimat, mindenféle garancia nélkül :)
23f
Én nőként válaszolok, és megpróbálom nem szidni ezt a nőt, pedig megérdemelné.
Először is: megválaszoltad a saját kérdésed: kihasználja, hogy nő
Másrészt, ha ez komoly, és erőből pofozkodik piti dolgokért, akkor ez nem normális. Egy nőnek sincs megütni a párját. Csak mert nő.
Szerintem egy ilyen után meg kéne csinálnod, hogy üss vissza. Nem viccelek!!!!!!
Nem kell, hogy a fal adja, a másikat, csak, hogy érezze a törődést, amit ő nyújt neked. Az ilyen meg is érdemli.
Vagy mond meg, ha még egyszer megteszi, akkor beadod a válást.
Mi a férjemmel szoktunk, bár csak hátsóra csapkodni, poénosan, gyakorlatilag meg se érezzük. Ez csak játék. Soha nem bántottuk egymást, a 3 és fél év alatt amióta együtt vagyunk. Sose tudnám piti dolgokért így bántani....nyilván ő az erősebb, de ettől még nem érzem magam feljogosítva arra, hogy fájdalmat okozzak neki. Mert attól hogy valaki férfi, még a pofon fáj, max nem úgy mint egy nőnek.
Igenis vannak helyzetek, amikor egy nő mocskosul megérdemli azt a pofont! Ha teszem azt, megcsalnám a férjem, és ezért kapnám, igen, azt mondanám, megérdemeltem. És kb ilyenért adnám is. De ez már elég erős példa.
Ha nem változik meg, én a helyedben nem maradnék ilyen nővel. Nem szabad hagyni magad, mert ha azt érzi, hogy bármit megtehet, akkor később még komolyabb is lehet. Az ilyen nőket többnyire csak azzal lehet leállítani, ha visszaütsz. Ha ezért feljelent, megmondod, hogy önvédelem volt.
pl az én férjem is volt , hogy megütött egy nőt, és az meg is érdemelte.
27/N
Egyik fél sem ütheti meg a másikat. Nincs olyan ok, nincs olyan vita vagy lelki állapot, amikor azt lehetne mondani, hogy érthető, hogy akár nő akár férfi megütötte a partnerét. Az már más kérdés, hogy a férfi az erősebb nem képviselője, és míg egy nő üt, leginkább "csak" fájdalmat okoz, addig ha egy férfi üt, annak súlyos testi következményei is lehetnek. A lényeg, hogy egyik ugyanakkora hibát követ el mint a másik, szóval egy kalap alá lehet venni ezt.
Ha a feleséged nem tudja magát tűrtőztetni, akkor menjen el dühkezelésre vagy vegyél neki könyveket az önkontrollról. Mindezek tanulhatóak, fejleszthetőek.
Az az ideális, ha senki sem pofozkodik.
Ellenben én egyet tudok érteni azzal, ha egy férfi egyszer-egyszer lekever egy isteneset az asszonynak, mert valljuk be vannak nők, akik elég komolyan ki tudják harcolni maguknak. Ez nem buzdítás, csak egy vélemény.
Én nő létemre az exemnek kétszer adtam pofont a 7 év alatt, teszem hozzá, mindegyik "jogos" felindulásból következett be, persze értelme nem volt, de létezik a hirtelen felindulás.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!