Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Ptk. 4:27. § által a házassági névre vonatkozó lehetőségek közül melyik a legszimpatikusabb számodra? (A női oldalról)
Nekem ez nem tetszik, mert így úgy tűnhet, hogy a férfi tartozéka vagy, ellenben az ő neve semmit nem árul el a családi állapotáról vagy rólad. Egyszerűen egyenlőtlen a dolog.
Mindenkinek van születési neve, szerintem azt a legjobb megtartani.
A kötőjeles megoldás tetszik a legjobban, a sorrend nem igazán fontos, ahogy jobban hangzik. Amennyiben en bloc bénán hangzik, vagy hosszabb annál, amit józan ésszel elfogadhatónak tartok, akkor megtartanám a saját nevem, a gyerekek nevét meg ötkörös kő-papír-ollóval döntenénk el. Na jó, ez utóbbi csak vicc, természetesen.
A né-s megoldás nem tetszik egyáltalán, de külföldön élek, és a párom külföldi, úgyhogy ez szóba sem jön. Anyukám felvette apa nevét, ez akkoriban elég modern dolog volt, de nekem annyira nem tetszik, ugyanakkor el sem zárkózom az ötlettől.
Számomra csak 2 opció volt, kötőjeles, vagy csak vezetéknév csere. Kötőjeles lettem. Összepasszolnak a vezetékneveink és amúgy is mindkettő rövid. Jó együtt:)
Bármilyen - né verzió kizárt, nem vagyok tartozék, és olyan öreges is a hangzása. Nem tetszik, a hideg kiráz tőle. Az pedig számomra nem volt kérdés, hogy valamilyen formában felveszem. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy nagyon vártam a házasságkötésünket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!