Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A Ptk. 4:27. § által a házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Ptk. 4:27. § által a házassági névre vonatkozó lehetőségek közül melyik a legszimpatikusabb számodra? (A női oldalról)

Figyelt kérdés
Varjas Kond és Nagy Oana köt házasságot egymással.
júl. 8. 12:06
A kérdező szavazást indított:
(1) a) Nagy Oana
(1) b) Varjas Kondné
(1) b) Varjas Kondné Nagy Oana
(1) c) Varjasné Nagy Oana
(1) d) Varjas Oana
(3) Varjas-Nagy Oana
(3) Nagy-Varjas Oana
27 szavazat
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Nekem a második, "klasszikus", de csak mert egyre kevésbé mainstream, alig veszi már fel így fiatal házas nő a férje nevét.
júl. 8. 12:07
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
Nekem egy vezetéknév bőven elég. Ha már házasodnék akkor legyen a páromé. A keresztnevem legalább megtartanám. Így akkor a d.
júl. 8. 12:11
 3/16 anonim ***** válasza:
64%

Nekem ez nem tetszik, mert így úgy tűnhet, hogy a férfi tartozéka vagy, ellenben az ő neve semmit nem árul el a családi állapotáról vagy rólad. Egyszerűen egyenlőtlen a dolog.

Mindenkinek van születési neve, szerintem azt a legjobb megtartani.

júl. 8. 12:12
 4/16 anonim ***** válasza:
1-esnek 3-as vagyok, a -né ellen beszélek.
júl. 8. 12:15
 5/16 anonim ***** válasza:
22%
Első vagy az utolsó. A többi felejtős.
júl. 8. 12:49
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
Én Varjasné Nagy Oana formában vettem fel. Öreges, de nekem ez tetszik. Mondjuk nem is vagyok fiatal:))
júl. 8. 12:51
 7/16 anonim ***** válasza:
37%
Maradok az, ami, vagy mindketten felvesszük egymást nevét.
júl. 8. 13:06
 8/16 anonim ***** válasza:
43%
Van már nevem, nem is értem miért változtatnám meg, csak azért mert megházasodtam.
júl. 8. 13:19
 9/16 anonim ***** válasza:
75%

A kötőjeles megoldás tetszik a legjobban, a sorrend nem igazán fontos, ahogy jobban hangzik. Amennyiben en bloc bénán hangzik, vagy hosszabb annál, amit józan ésszel elfogadhatónak tartok, akkor megtartanám a saját nevem, a gyerekek nevét meg ötkörös kő-papír-ollóval döntenénk el. Na jó, ez utóbbi csak vicc, természetesen.

A né-s megoldás nem tetszik egyáltalán, de külföldön élek, és a párom külföldi, úgyhogy ez szóba sem jön. Anyukám felvette apa nevét, ez akkoriban elég modern dolog volt, de nekem annyira nem tetszik, ugyanakkor el sem zárkózom az ötlettől.

júl. 8. 13:20
 10/16 anonim ***** válasza:
68%

Számomra csak 2 opció volt, kötőjeles, vagy csak vezetéknév csere. Kötőjeles lettem. Összepasszolnak a vezetékneveink és amúgy is mindkettő rövid. Jó együtt:)

Bármilyen - né verzió kizárt, nem vagyok tartozék, és olyan öreges is a hangzása. Nem tetszik, a hideg kiráz tőle. Az pedig számomra nem volt kérdés, hogy valamilyen formában felveszem. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy nagyon vártam a házasságkötésünket:)

júl. 8. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!