Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A Fidesz-kormányzás alatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Fidesz-kormányzás alatt könnyebb élete lett a házas embereknek a családtámogatások miatt?

Figyelt kérdés
2024. jún. 15. 11:29
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
Talán.
44 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Max. azoknak, akik az első 1-2 évben vették fel a támogatásokat.

Amúgy az a ház, amit 2017-ben 25 millióért néztünk, most 65 millióba kerül. És jár rá 2 gyerekkel kemény 1,5 millió forint, de jól járnánk, mi? :D

2024. jún. 15. 11:37
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Várkonyinak pl bejött az élet.
2024. jún. 15. 12:01
 3/12 anonim ***** válasza:
92%
Nos, igen, név szerint fel lehet sorolni azokat a családokat, akiknek bejött az élet, és nem olyan hosszú a lista.
2024. jún. 15. 12:12
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Akkor nem kell tamogatni senkit. El is vennék mindenféle tamogatást.
2024. jún. 15. 12:45
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Nem támogatás kell a családoknak, hanem normális oktatás, majd normális bérek + nem biodroidokat tartó multik.
2024. jún. 15. 13:22
 6/12 anonim ***** válasza:
Én 44 éves egyedülálló vagyok. Nekem sem lett könnyebb tőlük. Mások helyett kell dolgoznom örökké, mert a 3 gyerekkel mindig van valami, az egyik mindig beteg, és forognak. A szülők egy hetet nem képesek folyamatosan munkába járni. Nekem otthon a ház, a kert már olyan, mintha nem laknának benne. A túlórák miatt nem tudom fenntartani a saját élőhelyemet.
2024. jún. 18. 04:22
 7/12 feri 45 válasza:
A privát emberi sorsok sok estben függetlenek a politikai rendszertől, kivétel, ha háború vagy valamilyen diktatorikus kül-, belföldi rendszer sanyargatóan működik. (Gondolj a mostani büntető birósági itéletre, vagy migránsok befogadására, háborúra!) Arról se tehet a mindenkori kormány, hogy a lakás árak a külföldi tőkések profit harácsolása miatt emelkednek. Erre a kapitalizmusra szavaztatok a rendszer változáskor. Üdv:H.F.
2024. jún. 18. 11:51
 8/12 anonim válasza:
52%

Akkor egy kis "politikamentes" nézőpont, mert látom, megint sikerült nem direktbe ugyan, de kormány-ellenes válaszokat adogatni. És nem vitatom az állításokat, csak ne ez vezérelje a választ.

Mi, a feleségemmel 35 éve "egy szál semmiben" kezdtük a közös életünket. Szó szerint semmink sem volt, csak az elszántságunk és a szorgalmunk. Egy falu széli, istállóból átalakított albérletben kezdtük, feleségem piacozott, én a fősuli mellett segítettem neki. Sosem lett volna lehetőségünk saját lakásra, autóra, így gyerekről sem fantáziálhattunk. Aztán 2001-ben a kormány kedvezményes lakáshitel törvénye nyitotta meg az utat. Addigra persze összekotortunk egy vidéki panelt, amihez hozzátéve a hitelt, vehettünk az agglomerációban egy újépítésű családi házat. Ebből, még a 2000-es években 2 cserével (mármint adás-vétel) most egy zuglói újszerű társasházi lakásunk van, még mindig a 2001-es hitel van rajta (már nincs sok belőle). Közben született 2002-ben és 2004-ben 1-1 gyerek. Volt persze GYÁS, GYED, GYES, de ezek mellett a 2010-ig "menő" progresszív adózás rendesen legatyásított, de túléltük. Mert hiába volt úgymond "magas" a fizum (2000-es években 3-400 eFt), az SZJA elvitte vagy 60%-át! Mert nem érdekelt senkit, hogy mi négyen kell megéljünk abból a pénzből... Szóval 2010-től a családi adókedvezmény, a gyerekek után járó szabik, az egységes adózás, és végül a 2001-es támogatott hitel mind-mind felszínen tartott, sőt, még egy kicsit gyarapodhattunk is. Utaztunk sokat, van autónk és a 2 gyerekünk immár egyetemre jár úgy, hogy el tudjuk őket tartani. Hát ennyi...

2024. jún. 19. 09:44
 9/12 anonim válasza:
100%

Ja, még annyi, hogy mi már sajnos "kinőttünk" a CSOK-ból, de az a plusz pár milliócska is igen jól jönne... Szóval lehet itt boldogulni, és nem "név szerintiként", csak nem siránkozni kell, hanem szorgalmasnak lenni.

(Még azt nem írtam, hogy örökség természetesen nuku, pedig 20 éve már sajnos egyik szülőnk, nagyszülőnk sem él... Még ilyen segítség sem volt soha, a gyerekek 6-7 éves koráig a feleségem nem is tudott dolgozni, de utána is meg tudtuk oldani az ügyes-bajos helyzeteket.)

2024. jún. 19. 09:52
 10/12 feri 45 válasza:
100%
Az elöttem hozzászóló "anonim" történetét én is átéltem, csak jó 30 évvel korábban, egy kicsit másképpen. Az életem egy regény lenne leírva. Hasonló nehéz kezdéssel és alacsony fizetéssel, mert akkor a fiatal diplommások kezdő fizetése nagyon alacsony volt. Unokáimon látom, hogy jelentősen kedvezőbb körülmények között kezdik a házasságukat. Én is azt állítom, hogy nem kell siránkozni, dolgozni kell. A fidesz helyett mit adtak a kormányok? Volt alkalmuk vezetni az országot. Most lehet mondani, hogy a politikára tértünk. Üdv:H.F.
2024. jún. 19. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!