Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elhagyjam-e a férjemet mindeze...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhagyjam-e a férjemet mindezek után?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy elég megosztó leszek, és fogok kapni hideget-meleget, de kérlek, próbáljátok meg megértéssel kezelni a problémámat. 25 éves nő vagyok, majdnem egy éve házasodtunk össze a férjemmel, aki szintén 25 éves. Diákszerelem volt, már közel 8 éve egy párt alkottunk. Az elmúlt évben, az esküvő óta elkezdtünk azonban elhidegülni egymástól. Nagyon sokáig probléma volt, hogy a férjem teljesen beengedte a szüleit a kapcsolatba, nem vált le róluk, nagyon durva dolgokat éltünk át általuk, de ő soha nem állt ki értem/értünk, vagy nem reagált és nem látott benne problémát, vagy észre sem vette, hogy a szülei súlyosan átlépik a határainkat. Más emberekkel szemben sem tudott kiállni értünk, mindig szőnyeg alá söpörte a dolgokat, ami miatt sokat csökkent a férfiassága a szememben, munkanélküli is volt egy ideig, ami szintén rám dobta az anyagi dolgokat. Pl. a szülei az esküvő bejelentésénél is teljesen kiakadtak, utálkozni kezdtek, elrontották az egész készülődési időszakot. A gyerek téma szóba se jöhetett, mert rögtön kiakadtak és gúnyolódni kezdtek. Az elmúlt évben munkahelyet váltottam (mérnök vagyok) és megismerkedtem egy szintén ilyen végzettségű férfival, akivel borzasztóan jól megértettük egymást. Én rengeteg időt fektettem az önismeretbe és szintén ő is ezen a szinten áll, nagyon sokat törődik magával és ismeri magát (a férjem pont az ellenkezője volt). Nem tudtam őt elutasítani, és távol kerülni tőle, mert annyira egy hullámhosszon voltunk. Nem rég el is költöztem a férjemtől (kb. 3 hónapja), hogy akkor új életet kezdek. Viszont közben a férjem is keményen elkezdett dolgozni magán, terápiába jár, fokozatosan építi le a szülei befolyását, valóban reagál az érzéseimre, amit eddig nem tett meg, én pedig mindig igyekeztem a tiszta kommunikációra építeni. Amíg vele voltam, már egyáltalán nem hiányzott, viszont a külön töltött időben mégis borzasztóan elkezdett hiányozni minden, ami mi voltunk. Ő nagyon ragaszkodna ehhez a kapcsolathoz és szeretem őt, viszont a másik férfi iránt is elég erős érzéseket táplálok, és komolyan gondolja velem a jövőjét. Úgy érzem, hogy semerre sem haladok, és valamelyik úton ki akarok kötni. Vagy teljesen újrakezdem, vagy minden erőmmel a házasság megjavításán leszek, nincs más út. Viszont a kollégámmal elkerülhetetlen lenne a mindennapi kapcsolat még előreláthatóan hosszabb ideig, és félek, hogy őt sem tudnám elengedni közben. Rengeteget dolgozom magamon, foglalkozom magammal, járok pszichológushoz is, de csak tengődöm ebben a helyzetben. Aki volt már ilyen helyzetben és tapasztaltabb, melyik utat választotta, mi volt utólag a legjobb döntés?

márc. 13. 12:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mindegy melyiket választod, egyiknek sincs semmi önbecsülése.

Dobj fel egy érmét.

márc. 13. 13:37
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem hagyd el a férjed. Úgyis elhagytad már, elköltöztél vagyis nem kell semmi extrát tenni, hogy ez bekövetkezzen. A férjeddel felsült a dolog, tudja mit tett, miben hibázott. Az igyekezete elismerésre méltó de késő jött. Igyekezzen csak tovább, saját maga miatt, hogy a következő kapcsolata ne így érjen véget. Viszont félő, hogy a mostani igyekezete nem lenne tartós ha összejöttök. Mégsem egyszerű a saját egyéniségét kivetkőzni, tartósan teljesen megváltozni. Ne tévesszen meg a mostani kitartása, igyekezete mert eljön/eljöhet az idő, hogy megnyugszik minden köztetek és lassan néhány vagy sok dolog visszatér a régi kerékvágásba. Ez nem kizárható, ezenkívül nehéz a szülőkkel harcolni, az ember nem akar konfliktust, sokszor amikor már tudja is, hogy bele szólnak amibe nem kéne de nem szól a nyugalom érdekében, és lassan lassan ez is újra problémát jelenthet.

Ezekfelett, ha ő elrontotta most jogod van kipróbálni máshol keresni a boldogságot hisz neki is volt lehetősége, nem használta ki, most lehet az új pasi kihasználja.. Ha pedig nem akkor még mindig kérhetsz egy esélyt a volt párodtól, persze ez rajta is múlik majd anno, hogy adna e. De szerintem mindig jobb az új, úgymond tiszta lappal kezdődő kapcsolat mint a rossz amit javítgatna most az exed de egyrészt ott a sok rossz múltból másrészt van némi esélye, hogy sokminden idővel visszatérhet a régi, rossz kerékvágásba.

márc. 13. 13:44
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

5-ös válaszoló vagyok, még annyit hozzátennék, bennem nagy tüske, hogy csak akkor volt hajlandó változtatni és terápiába menni, amikor már nem voltam ott neki. Mikor ott voltam mellette, teljesen biztosra vett. Miért kellett nekem kb. a depresszió szélére jutnom, hogy ő észbekapjon? Ez nagyon fájt.

A másik férfi, akivel ismerkedek eleve normálisan áll dolgokhoz, mondjuk már azt nézem ha valakivel ismerkedek, hogy jelenleg mi van, nem pedig a potenciált, amit mindig csak én láttam bele kapcsolatokba.

márc. 13. 14:23
 14/20 anonim ***** válasza:
16%
Hagyd el, jobb lesz neki nélküled.
márc. 13. 14:45
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon hasonló helyzetben voltam, mint te. Visszaköltöztem a férjemhez, azóta is vele vagyok, és bár látom, hogy elkezdett fejlődni, dolgozni azon, hogy figyelmesebben legyen, de az alapvető problémák megmaradtak. 2 év telt el a visszaköltözésem óta. Szerintem ha egyszer sikerült lezárd, ne menj vissza.
márc. 13. 16:15
 16/20 anonim ***** válasza:
69%

Eleve minek házasodtatok össze?

17 évesen jöttetek össze, magyarul kb első tiniszerelem, nulla kiforrott személyiséggel.

Ilyenkor nem kell házasodni, a francokat, 99%-ban úgysem maradnak együtt, akik kamaszként kerülnek össze, csak még a válással is szívathatjátok magatokat.

Én 17 évesen ég és föld voltam a 26 éves kori önmagamhoz képest, más prioritások, más célok, más személyiség.

Volt barátom akkoriban, de eszem ágában nem lett volna házasodni. Minek?

márc. 13. 20:21
 17/20 anonim ***** válasza:
95%
Mit akarsz még egy olyan férjtől, aki helyetted a szüleit választotta?
márc. 13. 22:02
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Értem én, hogy a férjed jár terápiára és fejlődik. De te őt csak sajnálod. Szereted mint embert és örülsz, hogy fejlődik,megismeri önmagát, határokat húz. Ez jó dolog. Viszont ha anno nem csípőből téged választott a szülei helyett,nem szeretett igazán. Én nem tudnám elviselni hogy valamelyik rokon bántja, gúnyolja a szerelmem. Ennek vége. Be kell látni.

A másik pasi...

Ahogy a hatos is írta, ha úgy érzed válsztani kell, mert nem egyértelmű, az sem jó. Nem biztos hogy azért mert nem hozzád való, hanem mert korai neked.

Most inkább engedd el mimdkettőt. Szerintem. A kollégádnak nyugodtan mondhatod hogy nem állsz készen. Különben sem váltatok még el hivatalosan. Hagyjátok megnyugodni, ülepedni a dolgokat míg újra önmagad nem leszel.

márc. 13. 23:43
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
Azzal az anyuci pici fiával bántalmazó kapcsolatban voltál, aminek szerves része a "mézeshetek" időszak a látszólagos változással, bűnbánattal.
márc. 14. 13:52
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szimpatikus ahogy leírtad ezt az egész storit!

Borzasztó nehéz helyzetben vagy!

Mi is mérnökök vagyunk férjemmel, 19 évesen ismertem meg, 25 voltam amikor elvett! Ő teljesen más személyiség de ettől függetlenül 14 év után sem, soha de soha egy percre sem éreztem azt h elhagynám. Pedig 3 gyerekünk van most jön a 4dik (van nehézség bőven). Szoval amondó vagyok ha te 1 év után ilyet éreztél hogy ki kell lépned ebből a kapcsolatbol akkor ez soha nem lesz jo már. Sajnálom de így látom.

A kollégád...hát. ne lépj rögtön bele másik kapcsolatba!

márc. 17. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!