Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szüleim el fognak válni Sokat láttam őket nagyokat veszekedni már 3x bejelentették hogy elválnak de most ez véglegesnek tűnik. Nagyon fáj a gondolat hogy apukám nem lesz itthon többet nem fog mosollyal várni mikor hazajövök az iskolából.Mit tegyek?
Először is gondold át, hogy ez a házasság, a leírásod alapján, tényleg megérett a válásra. Neked se jó hosszú távon, ha állandóan veszekednek.
Hány éves vagy? 14 felett már te is beleszólhatsz, hogy kivel akarsz élni. Mondjuk normális esetben előtte is számít a véleményed,ez a 14 a bíróságnak a lélektani határ.
Nem jövök az örökzöld közhelyekkel, hogy két karácsony, dupla ajándék. De nem is ez számít.
Ha apud a közelben tud lakni, akkor simán megoldható, hogy gyakran találkozzatok. Ha nem, akkor az, hogy hosszabb időre legyél nála egyszerre. Ami viszont nagyon igaz, hogy nem az a fontos, hogy mennyit vagytok együtt, hanem a minőségi idő. Ez nem feltétlenül jelent drága programokat, az esti társas vagy a netflix-popcorn ugyanolyan élmény lehet.
2023-ban, lassan '24-ben, szerencsére van annyira fejlett a technika, hogy a világ másik felén élő rokonok is tudják látni egymást napi szinten.
Nagyon sajnálom, hogy ez történt:(.
Esetleg ebben a nehéz holnapi időszakban nem mehettek át a nagyszülők valamelyikéhez? Nem könnyű, amit leírtál.
Elég durva az anyukád.
A lakás/ház közös gondolom
Valami oka csak van, hogy ennyire elfajult a kapcsolatuk.
Persze, dönthetsz, hogy apáddal mész, de kérdés, hogy vinne-e, és főleg, hogy van-e hova mennie.
Mit csinál? Iszik? Nőzik? Nem adja haza a pénzt? Nem vesz részt a családi életetekben?
Azért 3 gyerekkel anyád se ugrálhat.
Normális esetben nem a gyerekeitől válik, csak a feleségtől.
Az úgynevezett “minőségi idő” szajkózásától égnek áll a hajam.
Minden együtt töltött időre szükség van. Arra is, amikor csak jelenlét van, arra, hogy csak lássam. Fontos a bármikori elérhetőség, az, hogy a kettőtök kapcsolata semmit se változzon rossz irányba.
Szűleim elváltak, amikor 15 éves voltam. Akkor mentem apámhoz, amikor akartam, kulcsom volt hozzá. Rendszeresen jött az unokájához, vitte ide-oda. A kapcsolatunk olyan maradt, mint a válásuk előtt.
Örülj neki. Ha már 3x bejelentették, akkor idáig is csak "miattatok" húzták.
Próbálj meg ezúttal nem hisztizni, mert ők nem akarnak tovább ebben a pokolban élni és nektek se jó. Nem vagytok már csecsemők, ha apukád szeret titeket, akkor meg fogjátok tudni oldani, hogy találkozzatok, illetve, ahogy már írták, a mai technikai eszközökkel, akkor éritek el egymást, amikor akarjátok.
Azért én úgy emlékszem, hogy kamasz koromban már nem igényeltem nonstop a szüleim jelenlétét. Kétlem, hogy eddig folyton apáddal lógtál volna. Főleg, hogy írtad, most is dolgozik és lám, mégis megvagy.
A holnapot meg valahogy ki kell bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!