Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha férjhez mennél (vagy ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha férjhez mennél (vagy ha már férjnél vagy), hogy használnád/használod a neved?

Figyelt kérdés
A harmadik az, amikor a te saját neved teljesen elhagyod és csak az asszonyneved használod (Nagy Imréné), a másodikba tartozik a legtöbb, csak ezeket itt nem vettem külön, pl. Nagyné Tóth Judit, Nagy Judit, Nagy-Tóth Judit stb.
2023. jan. 31. 18:25
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
30%

"le vagy maradva pár évtizeddel. Már nem minden nő legfőbb álma a házasság, én is nemet mondanék, ha megkérnék a kezem."

Akkor meg nem tök mindegy neked, hogy akinek meg fontos a házasság, az mit csinál a nevével? :))

Megjegyzem, házassági papír nélkül is lehet "csicskulni", nem ezen múlik.

2023. febr. 1. 16:01
 32/40 anonim ***** válasza:
82%

Kötőjelesen vettem fel. Mindkét vezetéknév elég rövid, és jól hangzik együtt:)

- né semmiképp nem lettem volna, számomra öreges, és nem a férjem toldaléka vagyok, ő pedig nem birtokol engem. Nekem a- né olyan jellegű, mint a szolgàlólány meséjében Offred és a többi ilyen szolgàlólány név, miszerint ők a gazdáik tulajdonai, és ezért nem tetszik, semmilyen szinten.

Még a vezetéknév csere lett volna esélyes, de mivel jól hangzik egymás mellett a 2 vezetéknév, inkább azt választottam.

2023. febr. 1. 22:33
 33/40 anonim ***** válasza:
59%
31: nekem tök mindegy ki mit csinál a nevével, az én életemet nem befolyásolja. Csak meglep, hogy vannak nők, akiknek fel se tűnik, hogy ez nem kölcsönös. A nagy összetartozás jegyében. Én is tudtam, hogy azért a férfi nevét viseli a gyerek, hogy ezáltal jelezve legyen ki az apa. De ez egy dns előtt kialakult szokás. Azóta erre sincs szükség. Az meg vicc, hogy aki megszüli a gyereket annak még a nevét se viseli.
2023. febr. 2. 03:57
 34/40 anonim ***** válasza:
26%
Utolsó rendben, elfogadta mindenki a véleményed. Te is emeszd meg, hogy vannak emberek akiknek másképp tetszik. Szerintem szép amikor egy családban egy néven van mindenki, ahol nem ez van bennem mozaik család érzést kelt. Sziaaaaaa
2023. febr. 2. 08:20
 35/40 anonim ***** válasza:
26%

Mi mozaik család vagyunk

Én felvettem a férjem nevét Nagyné Kiss Irén formában

Az ő gyerekei Nagyok

Az én fiam meg az édesapja vezeteknevét viseli

Egyikünknek sincs ezzel kapcsolatban semmi rossz érzése

2023. febr. 2. 09:01
 36/40 anonim ***** válasza:
34%

33. " Hogy ez nem kölcsönös"

És az eszedbe se jutott hogy vannak nők akik nem is akarják hogy kölcsönös legyen a névfelvétel? Pl én sem akartam volna. Nekem speciel túl fura. Ennyi.

2023. febr. 2. 09:41
 37/40 anonim ***** válasza:
65%
Maradna ugyanaz, ugyanis nem akarok szívni a papírok átíratásával.
2023. febr. 3. 19:45
 38/40 anonim ***** válasza:
28%
37. Ebben mi a szívás? Fél napos ügyintézés és ennyi.
2023. febr. 3. 20:44
 39/40 anonim ***** válasza:
20%
Az a fel nap pont tobb fel nappal, mint amennyit en hajlando lennek erre szanni🤣 Nem ertem, miert kene a masik neve, kozepkori soviniszta szokas.
2023. febr. 3. 20:53
 40/40 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted soviniszta felvenni

Nekem meg feminizmus ha azért nem veszem fel mert az sovinizmus

Nem kell mindenhol az ördögöt keresni

2023. febr. 3. 21:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!