Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha férjhez mennél (vagy ha már férjnél vagy), hogy használnád/használod a neved?
"le vagy maradva pár évtizeddel. Már nem minden nő legfőbb álma a házasság, én is nemet mondanék, ha megkérnék a kezem."
Akkor meg nem tök mindegy neked, hogy akinek meg fontos a házasság, az mit csinál a nevével? :))
Megjegyzem, házassági papír nélkül is lehet "csicskulni", nem ezen múlik.
Kötőjelesen vettem fel. Mindkét vezetéknév elég rövid, és jól hangzik együtt:)
- né semmiképp nem lettem volna, számomra öreges, és nem a férjem toldaléka vagyok, ő pedig nem birtokol engem. Nekem a- né olyan jellegű, mint a szolgàlólány meséjében Offred és a többi ilyen szolgàlólány név, miszerint ők a gazdáik tulajdonai, és ezért nem tetszik, semmilyen szinten.
Még a vezetéknév csere lett volna esélyes, de mivel jól hangzik egymás mellett a 2 vezetéknév, inkább azt választottam.
Mi mozaik család vagyunk
Én felvettem a férjem nevét Nagyné Kiss Irén formában
Az ő gyerekei Nagyok
Az én fiam meg az édesapja vezeteknevét viseli
Egyikünknek sincs ezzel kapcsolatban semmi rossz érzése
33. " Hogy ez nem kölcsönös"
És az eszedbe se jutott hogy vannak nők akik nem is akarják hogy kölcsönös legyen a névfelvétel? Pl én sem akartam volna. Nekem speciel túl fura. Ennyi.
Szerinted soviniszta felvenni
Nekem meg feminizmus ha azért nem veszem fel mert az sovinizmus
Nem kell mindenhol az ördögöt keresni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!