Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vetted fel a férjed nevét? És hogyan, melyik verzióval?
Nem vagyok férjnél, de menyasszony már voltam, így szóba került a dolog. Mindenképp felvenném a párom nevét, ha férjhez mennék. Hogy milyen formában, az attól függ, hogy az adott névvel mi hangzik jól. De valószínűleg (Kovács vezetéknevet véve a példa kedvéért) Kovácsné XY vagy Kovács-X Y lennék.
Van viszont olyan baratnőm is, aki XYné lett, fiatalon, Budapesten, mert neki így tetszik.
Nem vettem fel.
Mivel ugyan az a vezeteknevunk 🤣
Hulyen hangzana a kisne kis aranka vagy a kis-kis aranka vagy barmely mas kombinacio.
a nagy szerelem hevében sokan felveszik, pár év múlva a válásnál meg súlyos pénzeket fizetnek ki, mire minden okiratukat újraírják.
tudom, ti sosem váltok el... (irónia)
Xné Y Z lettem.
Részben, férjem ragaszkodott hozzá, hogy valami formában felvegyem a nevét.
De én is szimbolizálni akartam a névfelvétellel, hogy egy család lettünk, hogy össze tartozunk. Viszont a saját nevemet meg akartam tartani, mert azért én mégiscsak Y Z vagyok.
Én felvettem. Több oka is volt.
- jobban Tetszett a férjem vezetékneve mint a sajátom ( az enyém eléggé tucatnév)
- mert akartam
- mert mindkettőnknek fontos volt, hogy legyen legalább részben azonos a nevünk jelezve a házasságot.
- a kötőjeles verziót választottam, mert jól hangzik egymás mellett a 2 vezetéknèv, rövidek is, és így egyedibb lett a nevem. (Ha pl nem passzoltak volna egymás mellett, csak vezetéknevet cseréltem volna). A né változatokat öregesnek tartom és a hideg ráz tőlük.
Akik nem vették fel, nem tudnak olvasni? Nem nekik szól a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!