Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi veszi rá a nőket, hogy úgy vegyék fel a férjük nevét, hogy pl. Kovács Józsefné?
Régen ez volt a szokás, nem is nagyon volt más opció. Na de régen a nő a férfi tulajdona volt kb. A férfi volt a fontos. Ma már egyenlőség van jogilag. Ha én Kovács Józsefné leszek, elveszítem a nevemet, olyan, mintha nem lenne személyiségem. Elnyomás érzete van nagyon. A 2000 után kötött házasságokban ez hogy lehet opció? Van annyi lehetőség, amivel megmarad a saját neved is, kötőjeles, csak a vezetéknevét veszed fel, megtartod a lánykorit, még a Kovácsné Tóth Anna is jó.
Mi a motiváció egy ilyen név felvételére a mai világban?
Ez szerintem csak mai mende monda.
A né képző szerintem nem jelenti egyúttal azt hogy a feleség személyisége megszűnne egy házassággal. Ezt vmi kisebbségi komolexusok kitalálták és terjed.
Tudod ki az aki elveszít bármit is ,a férfi válás után de mindent .
A te ideiglenes neved mellékes.
Ezt csak akkor értem meg, ha az illetőnek olyan vezetékneve van amitől szabadulna (valós példák: bugyinka, punczi, b--i, bajusz (nőnek nagyon idétlen), hiszékeny, tolvaj, hazug, lehoroviczky)
Esetleg ha extrém mértékben gyűlöli a családját, ilyet is ismertem.
Minden más esetben értelmetlen és öreges eljárás, nagymamám korosztálya ugrik be róla, akik már 80 felett járnak, nagyon maximum a mostani hatvanas csoportnál van rendben, utána már "érdekes", 30 alatt pedig kínos.
Attól, hogy felveszi a férje nevét, még nem fog elveszni a saját anyakönyvezett neve b.sszátok meg!! És hivatalos iratokon általában oda is kell írni a nőknek "leánykori név" címen!
Ha meg válásra kerül a sor, egy papírt kell kitöltenie, amiben kérvényezi a férje nevének elhagyását, és újra a leánykori nevének használatát.
A saját anyámnál néztem ezt végig. Ő is így vette fel a nevet ahogy a kérdező említi, aztán mikor úgy döntött, akkor fogta magát és elvált, a nevet meg eldobta. Tehát soha nem volt apám tulajdona, és a személyisége is megvan neki a mai napig!
Megint az ostoba gyűlölködés, meg hergelés!
8.
"Ha meg válásra kerül a sor, egy papírt kell kitöltenie, amiben kérvényezi a férje nevének elhagyását, és újra a leánykori nevének használatát."
Ha-ha-ha! A legtöbb cég még ezen papír kitöltését követő 10 évvel is képes a "-né" végződésű címzést kiküldeni. Én is az anyám esetében láttam ezt. Kilehet tölteni azt az egyet, amiről írsz, elvileg innentől kész is lenne az ember, csak közben mégsem, mert a cégek magasról bagóznak rá.
Bár ugyanezek a cégek képesek a 12 éve halott dédmamámnak is leveket küldözgetni.
Vagy a feleség. Megszólal a minimál béres, hogy kisemmizik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!