Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki felvette a férje teljes nevét, megbánta? (Pl.: Kovács Béláné)
Nagyon hosszú és bonyolult vezetéknevem van, a párom vezetékneve is ritka, de legalább rövidebb és egy fokkal kevésbé bonyolult. Valamilyen formában mindenképp szeretném felvenni a nevét, a legjobban talán a Kovács Béláné forma tetszik, de félek hogy utólag megbánnám.
A Kovács Béláné Hosszúnevű Csenge Mária túl hosszú lenne.
Esetleg még a Kovács Csenge Mária jöhetne szóba, de ez kicsit olyan mintha tesvérek lennénk, ráadásul a neve ugyanarra a betűre végződik, mint amivel az enyém kezdődik, így szóban összeolvad
Szívesen hallgatnék tapasztalatokat, előnyöket, hátrányokat olyanoktól akik a férjük teljes nevét felvették.
A névváltoztatás egyben bensőségesebb kapcsolatot is sugall, nagyon szeretik egymást. Nem házasság, majd 1 év után válás forma, hanem tartós dolgot. Legalábbis külső szemmel így fest.
Nem kell arra gondolni, hogy birtokolni akarja az egyik a másikat, amikor teljesen önkéntes a házasság is, a névváltoztatás is.
Kisebbségben leszek, de nekem semmi bajom ezzel a verzióval. Kicsit mosolygok is, hogy pusztán nevek miatt micsoda háttér elméleteket gyártanak:
- mintha a testvére lenne, ha felveszi
- mintha nem is lenne házas és nem akarja felvállalni, ha nem veszi fel
- és biztos elveszti a személyiségét, ha -né.
Anyukám 35 éve Kovács Béláné hivatalosan. Sehol nem volt problémája, mindenhol Kovács Évakent mutatkozik be.
Még nem vagyok házas, de felvenném így is. Viszont inkább a másik "borzalom", a Kovács Béláné Szabó Etelka verzió felé hajlok. 😃
Én is a kötőjeles verziót vettem fel, tehát a Kovács-Hosszúnevű Csenge Máriát. Én szeretem ezt, de az adminisztrációt sok helyen megnehezíti az, hogy 29 karakteres lett így a nevem. Pl. ez űrlapokon meg hasonló helyeken szokott nehézséget okozni, mert több helyen nincsen ennyi karakterhely.
Pl. a bankkártyámra ki sem fér már a keresztnevem, csak rövidítve. Kicsit vicces, de nem bántam meg, hogy felvettem.
Én ha egyszer férjhez megyek a férjem vezetéknevét venném fel -ne végződéssel és akkor negtarthatom a saját nevem is.
Tehát xyné xy xy.
Köszönöm mindenkinek, hogy időt szánt rá, hogy elmondja a véleményét!
Végül ,,Kovács Csenge Mária" leszek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!