Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Aki úgy vette fel a férje...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki úgy vette fel a férje nevét, hogy Kovács Lajosné, elmagyarázná, miért így?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon fura fiatal nőket úgy hallani (látni facebookon), hogy Kis Ferencné. Tökre érdekel,hogy miért veszi fel valaki így a párja nevét teljesen.
2022. máj. 26. 22:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Régen ez volt a divat
2022. máj. 27. 09:18
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Egyszer láttam egy filmet, amiben a következő párbeszéd zajlott le:

- Megkérdezhetem a nevét?

- Benkő Ferencné

- Remek, most már tudom a férje nevét, elárulná a sajátját is?

Ez szerintem mindent elmond.

2022. máj. 27. 10:26
 13/18 anonim ***** válasza:
41%

Nekem azon ismerőseim veszik fel ebben a formában fiatalok a férjük nevét, akik kis faluban laknak, régimódibb nevelést kaptak. Borsodban nem ritka.

Mondjuk azon ledöbbentem, amikor volt osztálytársam, aki mindig is egy cicababa volt, ez a "nekem senki se mondja meg" stílus, nemrég valamilyen Józsefné lett. A férje a 80-as évek elején születetett, a csaj velem egyidős(1995/1996), így lehet, a férj családja akarta inkább.

2022. máj. 27. 10:32
 14/18 A kérdező kommentje:

Érdekes :) Egyébként tök ártatlan kérdés volt, nem nézegettem, hogy ennyire népszerű ez a téma, elnézést, aki idegbe jött tőle...

Az értelmes válaszokat köszönöm!

Én olyas ismerőseimnél látom leginkább ezt a névfelvételt (Kiss Zoltánné verzió), akik előtte szétnyálazták a facebookot (és továbbra is), millió poszt, képek, szivecskék, facebookon élő szerelmek :)

2022. máj. 27. 11:23
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

"Én olyas ismerőseimnél látom leginkább ezt a névfelvételt (Kiss Zoltánné verzió), akik előtte szétnyálazták a facebookot (és továbbra is), millió poszt, képek, szivecskék"

Ismerős típus, csak az én merítésemben ezek a "xné y keresztnév" felállást választották. De igen: ők azok, akik nagyon büszkék arra, hogy férjnél vannak. Általában bemutatkozásnál az "xné" részt nyomatékosítják.

Úgy figyeltem az "x-y keresztnév" formát választók gyakran kompromisszumot keresnek a konzervatív és az emancipált út között. Egyfelől szeretnék megtartani a saját nevüket, sőt: akár a gyereküknek is továbbadni, de szeretnék a férjük nevét is felvenni, ugyanakkor nem akarnak valakiné lenni. Néha azon az áron is, hogy lesz belőle egy Mosonmagyaróvári-Felcsútobozi Edit végeredmény.

Vannak a minimalista típusok: nem szarozok, felveszem a férjem nevét, mert szerintem így kerek, de én aztán biztosan nem fogok hosszú neveket körmölgetni, meg mittudomén. Ők lesznek y Editből x edit és csókolom.

Meg van a feleségem, aki azt mondta, hogy mivel egyik forma sem tetszett neki, a bürokrácia is tök drága, meg különben sem erről szól, ő semmilyen formában sem vette fel a nevemet, maradt minden úgy ahogy volt.

2022. máj. 27. 13:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem nincs ferjem, elhagytam meg mikor jegyesek voltunk de igy vettem volna fol, mert abban a csaladban minden no ugy vette fol.

Konzervativ vagyok, egyaltalan nem zavar, nem problemazok azon hogy "a tulajdonanak fognak nezni 😩" azon sem aggodok hogy "elveszik a szemelyisegem😔", szerintem Kiss Lajosnekent is tobb szemelyisegem lesz mint a Nagy-Kovacs Dorottyak 90%-nak😉

Azota pedig apammal is borzasztoan megromlott a kapcsolatom, tehat plusz egy erv, hogy ha lesz meg egy ferjem, akkor is a teljes nevet szeretnem felvenni.

2022. jún. 14. 08:19
 17/18 anonim ***** válasza:

13-as, en Budapesti vagyok, es cicababa, sot eleg akaratos is.

Epp ezert csak azt tudom ferfinek nezni, aki nalam is akaratosabb. Lehet az osztalytarsad is igy volt.

(Utolso vagyok)

2022. jún. 14. 08:20
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyebkent vannak ismeroseim, olahciganyok, akik csak "megszoktetik" a not, hivatalos uton nem veszik felesegul. Tehat ugye nincs semmilyen nevfelvetel.

Akkor most ok biztos nagyon egyenjoguak otthon😂

Nem (csak) a nevfelveteltol fugg ez.

2022. jún. 14. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!