Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet a valós indok amögött, hogy nem szeretne második gyereket?
Én(28) és a férjem(42) 8 éve vagyunk együtt. Még házasság előtt megbeszéltük, hogy két gyermeket szeretnénk, még házat is ennek megfelelő méretben vásároltunk. Lassan 5 éve, hogy megszültem a fiunkat. Kis különbségeket szerettem volna a gyerekek között, de ő arra hivatkozott, hogy 2 picivel nehéz lesz. Most, hogy már nagyobb a fiunk, azt hajtogatja, hogy öreg még egy babához. Ha a 52, vagy mégjobb, 62 lenne, elfogadnám ezt indokbak. De 42 évesen, főleg férfiként a mai világban nem öreg egy ember egy babához. Még az is érthető lenne, hogy ő bizony annak érzi magát. De kérdem én: 36-7 évesen nem volt öreg? Öt év ide-oda. Sőt, 3 éve lassan miatta várunk. Mert nem akart két pici gyereket. A fiunkkal jó a kapcsolata, nem az az oka, hogy nem lenne jó apa.
Én annyira nagyon szeretnék egy kistesót és ezt ő is nagyon jól tudja. Nyilván akkor is vele maradtam volna, ha kiköti, hogy neki 1 gyerek kell, de én évek óta abban a hitben élek, hogy jön majd a következő. A férjem pedig folyton keresi a kibúvókat.
Nincsen és nem lesz már ereje egy újabb gyerekhez. Ráadásul, a mostanit nem rakjátok be a szekrénybe, hanem emellé jön a kicsi. Szóval amennyit foglalkozik a mostani gyerekkel, arra jönne még rá az éjszakázás, pelenkázás, stb. És ez már nem menne neki, vagy csak nem akarja.
Ennyi idősen már elkezdenek fájni az ízületek, néhány éven belül marékszám szedi a gyógyszert, stb. Attól hogy élni fog nyolcvan éves koráig, attól még meg fog öregedni, stb. Lehet már most elkezdett fájni neki itt-ott, lassabban gyógyul ha sebes lesz, nem alszik olyan jól, az izomtömege leépül, az állóképessége csökken, kevésbé hajlékony, nehezebben tanul, stb...
11: "Ennyi idősen már elkezdenek fájni az ízületek, néhány éven belül marékszám szedi a gyógyszert, stb."
42 évesen?????
Na, azért ne túlozzunk! :-))))))))))))
11: én sem kötekedni szeretnék, de ez nincs így.
Anyukám 61 éves és semmi baja az izületeinek vagy az életkedvének. Gyógyszert sem marékszám szed. 1 gyógyszere van, azt is 3-4 éve szedi:)
42 évesen meg igenis inkább fiatal valaki mint öreg
Középkorú ;)
Én tökre megértem, hogy ennyi idősen nem akar már gyereket. Azt is megértem, hogy te szeretnél. De már akkor is 14 év volt a korkülönbség, amikor összejöttetek, szóval biztosan volt idő átgondolni ezeket.
Kérdező!
Azt kell megértened hogy az egy dolog hogy TE mit érzel ezzel kapcsolatban, TE öregnek látod-e és az egy MÁSIK dolog hogy Ő mit gondol és hogy Ő hogyan érzi.
Az opciók:
1. Vagy sose akart 2 gyereket csak így finoman kihátralt a szituból.
2. Vagy időközben meggondolta magát (ami szerintem erthető). A legtöbb ember hiába tudja hogy 1 gyerek is sok faradtsággal jar, de mégis akkor érzik igazán amikor már ott van. És erre jöhet az hogy mégegyszer nem akarja.
3. És hiába mondod hogy TE nem érzed ehhez öregnek, mert viszont lehet hogy Ő meg tényleg úgy érzi. Ne akard megmondani hogy más mit érezhet.
Azért ez hogy 42 évesen vagy afölött lesz valaki apa, ez manapság jött inkább divatba. Én 6 voltam amikor apám 42, a tesóm meg 11.
Belegondolok hogy úgy sem könnyű, de kétlem hogy apám 42 évesen még pelenkázni akart volna.
Mások vagyunk. Valaki bevállalja, valaki nem.
Egyik barátnőm (20as éveiben jár) apukája már majdnem 70. Vagy már talán van is annyi.
Szereti ezt tudom, de nem sokat vesz részt a lánya életében. Mindig azt látom ha náluk vagyok, vagy az alapján amit mesél az jön le, hogy az apja ellátja őket, megkeresi a pénzt, de ennyi, nagy szerepet nem játszik a lánya életében. Rendes csajszi, nem kell noszogatni az egyetemmel vagy hogy dolgozzon vagy ilyesmi, de nagyrészt az anyja nevelte fel
Az apjának van már két 40es gyereke meg unokái és a barátnőmmel már csak annyit foglalkozott (szerintem, amennyi lejött a mondanivalójából) amennyit muszáj volt.
Ja, 42 éves... ühüm, és 2-3 év, mire összejön a gyerek, ő már 44-46 éves addigra.
Értelmes ember annyi idősen már nem vállal gyereket, mert mire fel? Igaza van.
16-ra:
Tehát ügyesen addig húzta az időt, mire már joggal mondhatja, hogy öreg?
Mert amikor azt mondta a férj, hogy két pici egyszerre ne legyen, akkor is pontosan tudta hány éves lesz, mikor az első gyereke ötéves lesz.
De ha 34 évesen jön össze egy férfi a későbbi feleségével, akkor már az ismerkedés szakaszában lehetne számolni, hogy ha két gyereket akarnak, akkor kb. hány éves lenne a második gyerek születésénél.
Igaz, a korrektség kedvéért hozzá kell tenni: ha egy 20 éves nő (lány) összejön egy 34 éves férfival, akkor ezt ő is végiggondolhatta volna - és esetleg nem 14 évvel idősebb férfi mellett horgonyoz le.
Szerintem meg a mai világban negyven+ évesen továbbra sem késő gyereket vállalni. Sok nő is ilyenkor szüli az elsőt..mindegy, ezt csak példaként írom.
Azért jöttem vele össze, mert szerettem és a mai napig szeretem és ha esetleg semmiképp sem tudom rábeszélni a második babára akkor is vele maradok. Mindössze én 2 gyerekkel érezném teljesnek a családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!