Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
6-10.
A házasságkötés rendezi azt a keveset kereső fél szemében, hogy a többet kereső fél által a házasság alatt gyűjtött vagyonból ő is részesül félig válás esetén. Erről van szó, nyugodtan ki lehet mondani.
12: igen igazad van. Én vagyok az előző hozzászóló is , párszor már házasodtam és váltam.
A ház amiben élünk szüleim neven van, és házasság alatt nem veszek semmit de semmit, max szüleim nevére. 80 éves apámnak 4 kocsija van :):):)
Így nincs gond tényleg lehet házasodni elválni ki hogyan akarja.
12-es, jah, amikor a feleség CSED-en vagy éppen GYED-en van, akkor sem keres sokat. A házasság intézménye védi ilyenkor is a feleségeket.
Ha fillérbaszó vagy, akkor ne házasodj, ennyi. Nem kötelező házasodni, ott van erre az élettársi viszony.
A házasság vagyonközösség.
Én nem is akarok házasodni, túl sok hatalmat adna az a másiknak velem szemben.
A házasság egy konstruktív fogalom, szóval változó, hogy kinek mennyire fontos, milyen tartalmi jelentést ad neki.
Ha azt is mondjuk, hogy "csak papír", attól még lehet fontos egyeseknek, mert a diploma is egy papír, anélkül lehet valaki jó szakember, de mégis sokan mennyire büszkék arra, hogy egyetemet végeztek. Persze ez lehet nem volt jó példa, de szerintem az a legfontosabb, hogy a pár két tagja hasonlóan közelítse meg ezt a kérdést, a társadalom véleménye annál tovább mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!