Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Fontos a házasság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fontos a házasság?

Figyelt kérdés
Miért?

2021. máj. 24. 12:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Valamikor azt gondoltam, hogy fontos. Ma már csak nyűgnek érezném. Nem is megyek többé férjhez.
2021. máj. 24. 13:53
 12/19 anonim ***** válasza:
28%

6-10.

A házasságkötés rendezi azt a keveset kereső fél szemében, hogy a többet kereső fél által a házasság alatt gyűjtött vagyonból ő is részesül félig válás esetén. Erről van szó, nyugodtan ki lehet mondani.

2021. máj. 24. 13:53
 13/19 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem semmit se ér. Én ha kéri a nő mindig aláírom, azt elválunk. Ezen ne muljek, nem vagyok én irigy :)
2021. máj. 24. 14:04
 14/19 anonim ***** válasza:
20%

12: igen igazad van. Én vagyok az előző hozzászóló is , párszor már házasodtam és váltam.

A ház amiben élünk szüleim neven van, és házasság alatt nem veszek semmit de semmit, max szüleim nevére. 80 éves apámnak 4 kocsija van :):):)

Így nincs gond tényleg lehet házasodni elválni ki hogyan akarja.

2021. máj. 24. 14:07
 15/19 anonim ***** válasza:
90%
Na megjöttek a gyakori milliárdosai. xD
2021. máj. 24. 14:19
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

12-es, jah, amikor a feleség CSED-en vagy éppen GYED-en van, akkor sem keres sokat. A házasság intézménye védi ilyenkor is a feleségeket.

Ha fillérbaszó vagy, akkor ne házasodj, ennyi. Nem kötelező házasodni, ott van erre az élettársi viszony.

2021. máj. 24. 15:40
 17/19 anonim ***** válasza:
83%

A házasság vagyonközösség.

Én nem is akarok házasodni, túl sok hatalmat adna az a másiknak velem szemben.

2021. máj. 24. 15:41
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

A házasság egy konstruktív fogalom, szóval változó, hogy kinek mennyire fontos, milyen tartalmi jelentést ad neki.

Ha azt is mondjuk, hogy "csak papír", attól még lehet fontos egyeseknek, mert a diploma is egy papír, anélkül lehet valaki jó szakember, de mégis sokan mennyire büszkék arra, hogy egyetemet végeztek. Persze ez lehet nem volt jó példa, de szerintem az a legfontosabb, hogy a pár két tagja hasonlóan közelítse meg ezt a kérdést, a társadalom véleménye annál tovább mindegy.

2021. máj. 24. 16:12
 19/19 anonim ***** válasza:
82%
Egy ismerősömnek így utólag nagyon fontos lett volna. Pedig előtte ő is csak egy felesleges papírnak tartotta. A párja kórházba került, majd meghalt. A temetésbe a pasi szülei semmi beleszólást nem engedtek. El kellett hagynia a pasi lakását, ami már kapcsolatuk előtt is a pasié volt. A "nagyszülőket" az sem érdekelte, hogy az unokájuk is az utcára kerül. Sosem szerették a nőt. Ja, és persze özvegyi nyugdíjra sem jogosult. 20 évig voltak együtt és tényleg szépen éltek. Ahhoz nem kellett a papír.
2021. máj. 24. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!