Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vetted/veszed/vennéd fel a férjed nevét?
Én a férjem vezetéknevét a keresztnevemmel.
Hogy miért? Mert végre levetethettem apám nevét úgy, hogy sértődés sem lett belőle.
Nagyné Kis Mariska. (ha már az #5 is ezt hozta példának :)
Én nagyon praktikusnak találom, mivel a lánykori név tovébbra is "érvényes" marad, tehát nincs baj abból, hogy szakmai körökben továbbra is a lánykori nevem használom, hacsak nem épp valami szuperhivatalos papírt kell aláírni. Ha majd odajutok, a Dr is szépen becsusszan a Nagyné és a Kis közé, egyértelmű lesz, hogy az az én doktori fokozatom és nem a férjemét vettem fel.
Maga az hogy felvegyem a nevét azért volt fontos, mert egyrészt valamiféle gesztus részemről, hogy büszke vagyok rá, hogy ő a férjem, másrészt meg amióta gyerekünk van jó, hogy egyértelmű, hogy mi vagyunk a Nagy család és mindenkinek benne van a nevében, hogy "Nagy". Plusz mifelénk praktikus is, mert ha a faluban összefutunk valakivel, aki még nem ismer, de a férjemet igen, bemutatkozáskor azonnal tud hová tenni.
Én vagyok a Nagyné Kis Mariska:)
Pont ezért vettem fel így a nevét (amúgy ő ragaszkodott hozzá), mivel ahol lehet, csak Kis Mariska vagyok, de mégis látszik, hogy egy alom vagyunk:)
A munkahelyemen írásban az N. Kis Mariska változatot használom, bemutatkozáskor, telefonáláskor csak a leánykorit. Így is tudnak azonosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!