Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi számít egészséges távolságnak anyóséktól térben és időben?
Anyám 250 km-re van és egy országhatár választ el minket, amikor nyitva voltak is a határok, akkor is negyedévente egyszer találkoztunk max. Vele kapcsolatban még ezt is soknak éreztem, félek, hogy miután megszületik a kislányom, ennél gyakrabban szeretne majd találkozni. Nem akarom nagyon megbántani, de azt se szeretném, ha minden hónapban itt lenne egy hetet vagy hétvégét vagy valamit.
Anyósom nagyjából fél órányira lakik tőlünk, városon belül, amíg nem volt kijárási korlátozás, heti egyszer találkoztunk 1-2 órára, vasárnapi ebédre, ilyesmi. Napközben a férjemmel néha beszélgetett hangoutson vagy telefonon, ha olyan jellegű dologról volt szó. Ezt én teljesen ideálisnak tartom, és ő nem is fog zavarni, amikor majd jön az unokájával segíteni, ezt a részét már várom is.
Ezt csak azért mondom így, mert személy/kapcsolatfüggő is, hogy kinek, kivel mennyi az ideális. Én azt se bánnám, ha a saját anyámmal legfeljebb karácsony este találkoznék 1-2 órára személyesen, és egyébként heti-kétheti egyszer beszélünk pár mondatot, mert idegesít, anyósommal viszont jól kijövök, vele egyáltalán nem zavarnak a találkozások, együtt töltött idő.
Nálatok azt tudom javasolni, hogy esetleg a férjed menjen néha nélküled, hátha ő könnyebben elviseli, és ha te ritkábban találkozol anyósoddal, akkor talán könnyebben visszafogod az indulataidat is.
Ha o igényli, menjen. Ha te kevesbe akkor menj ritkabban.
Mondd el amit erzel es gondolsz, es hogy sokkal jobban erezned magad ha nem ugy lenne ahogy most.
Nyilvan van olyan megoldas, ami mindenkinek megfelelobb.
En pl ha nagy a tomeg egy csaladi osszejovetelen akkor eljovok.
Mindenki tudja h van olyan tarsasag ahol nem erzem olyan jol magamat es teljesen felesleges eroltetni a jopofizast. Illedelmesen tavozom es kesz. Voltam is meg nem is.
A kapcsolat nem szakad meg azokkal akiket szeretek es akikkel szeretek idot tolteni, akikkel meg nem akarok kijonni, ott nem fajul el odaig h ruhelljuk egymast mert nincs eroltetve a együttlet.
Ennyike.
Szokták mondani, hogy akkora távolság meglegyen, hogy az anyós papucsban ne tudjon átjönni. :))
Egyébként a heti egyszeri találkozást 4-6 órára nem érzem soknak. Párom szülei nem élnek, így nekünk ebből nincs konfliktus, de mikor én gyerek voltam, akkor mi is mentünk minden hétvégén ebédre + délután a nagymamámhoz.
Ajánld fel, hogy te ne menj mindig. Nincs ebben semmi, nem vagytok összenőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!