Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A ferjem semmit nem segit nekem itthon. Mit tegyek?
Van egy 2,5 eves gyerekunk. A ferjem dolgozik, reggel 9tol kb 5-6 ig. Vallakozo, kotetlen a munkaideje. De mivel o keresi a penzt igy kb azt gondolja itthon minden az en feladatom. Magyarul en foglalkozok a gyerekkel 0-24 ben, takakritok, fozok. Nulla kikapcsolodas, semmi idom magamra. Ha hazajon azt mondja faradt felidegesitettek bent stresszes a meloja. Igy mar a gyerekhez sincsen kedve latom rajta. Nem jatszik vele. En egy szakmat is epp tanulok, szoval este amikor a gyereket elaltattam mèg nekiulok tanulni, ès hajnal 2 ig tanulok. Szeptemberben kezdi az ovit. De ugye akkor mar dolgozni fogok. De ha vege a munkanak es hazajovok akkor is nekem kell majd mindent megcsinalni, a gyerekkel foglalkozni fozni stb.....
elore felek mar attol is. Most azt erzem, hogy lelkileg teljesen a padlon vagyok. Minden este àlomba sirom magam. Nagyon rosszul erzem magam. A ferjem hazaban èlunk, az o penzebol elunk. Nem tudok semmit csinalni. Emiatt ilyen nagy a szaja. Amikor terveztuk a gyereket azt mondta segiteni fog, de most meg azt mondja az o feladata h mindent megadjon nekunk es dolgozzon. De ugy erzem nem birom most ezt igy. Egyre tobbet kiabalok a gyerekkel is, nincs turelmem sem . Szaranyanak erzem magam. De egyszeruen elfogyott a turelmem es energiam. Masreszrol nem szivesen bizom ra a gyereket sem, mert sokszor csak uvoltozik vele a semmiert, abban a 20percben mig velevan mondjuk... nagyon szar a helyzet . Ilyen helyzetben mit lehet tenni? Ja ès hozzakell tennem, ha megmondom neki hogy kivagyok idegileg akkor sajnaltatom magam.....meg magamnak koszonhetem mert elkenyeztettem a gyereket. Ilyeneket mond. Elèri, hogy mèg rosszabbul erezzem magam.
Őszintén: milyen választ vársz?
Te is leírod, hogy patthelyzet, nem tudsz lépni, mert teljes mértékben tőle függsz.
Ezért vagy depressziós és kétségbeesett. Nem a gyerek és a feladatok miatt! Hanem mert tudod, hogy nincs vàlasztasod.
Válás előtt két dolgot tudok javasolni.
1. Leülteted, és elmondod, hogy nem te vagy a gyerek apja, hanem ő. Nem tudod és nem akarod pótolni a gyerek életében az apát. Azt az apát, akire a gyereknek igenis szüksége van! Vegye ki a részét a neveléséből! A másik lehetőség, hogy marad így minden. Vagyis ő adja a pénzt, te csinálsz mindent, csak annyi változás lesz, hogy elváltok. Így neked is lesz esélyed normális párt találni, aki apja lesz a gyereknek is.
2. Szedd össze magad, ha kell, szakemberrel. És tanuld meg élvezni, hogy most (még) csak a háztartás és a gyerek, meg a tanulás a dolgod. Megbeszéled a kedves férjeddel, hogy ez marad is így. Munka ÉS minden más nem fog beleférni az életedbe. Az ovi amúgy is arról szól, hogy két hetente táppénzen leszel a kicsivel, és ezt egy munkahely se tűri. Úgyhogy pár évig még eltarthat, te viszed a háztartást, neveled a közös gyereket, és tanulsz.
Ha egyik se vezet eredményre, akkor ebből válás lesz, legfeljebb nem te adod be. A férjed nem hogy nem szeret, de már nem is tisztel vagy kedvel.
Ha egyik se jó, akkor meg tűrjed csendben.
Kedves Hölgytársaim,
Remélem, jegyzeteltetek, ez történik, amikor úgy szülsz gyereket, hogy neked semmid nincs a pasid üres ígéretein kívül. Ez történik, amikor mindenféle megtakarítás/magánszámla/ingatlan/munka stb. nélkül bevállaljátok a gyereket. Könyöröghettek a pénzért, ami arra kell, hogy a gyereknek legyen mit enni. Nem tudtok nagyon lépni sem, mert pénz híjján túl sok opciótok nincs.
Kérdező, én a helyedben a gyereket bölcsődébe adnám, elmennék dolgozni, félretennék amennyit csak lehet és amint lehet, lelépnék. Perelj ki annyi gyerektartást, amennyit csak bírsz. Amíg pedig tart a jelenlegi helyzet, én a minimál erőfeszítést tenném csak meg a háztartásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!