Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges így a név felvétel?
Ha engem x valakinek hívnak, menyasszonyom pedig y valaki, lehetünk mindketten x-y valakik és a gyerekünk kaphatja majd az x-y vezetéknevet?
Vagy ez hogy működik?
És ezt így kell? Tényleg ez lenne az egybetartozás legnagyobb jele, jelképe? Ugyan már.
A volt osztálytársam mindkét szülő vezetéknevét megkapta, ráadásul két keresztneve is volt. Ő X-Y Pista Béla volt.
Az ő gyerekét majd gondolom X-Y-nak fogják hívni ez alapján. Kivéve ha a leendő feleség is a saját vezetéknevét akarja adni pluszba. Akkor X-Y-Z lesz. Már ha lehet ilyet.
Eszembe nem jutott itt, hogy milyen úri ez a vezetéknév váltás, kifejezetten hidegen hagy és nem is teljesen az egybe tartozás a fő szempont. Én (férfi) szimplán nem szeretem a vezetek nevem és magában nem hangzik olyan jól (sőt), mint a párom vezetéknevével együtt. Arról nem is beszéltem még, hogy a gyerkőc keresztneve így nem kellene függjön az én vezetéknevemtől, mert a párom nevének teljesen más a vége.
Kedves első, mielőtt itt fotoszintetizalsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!