Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kis esküvő vagy nagy lagzi legyen?
Ezen vacillálunk már hetek óta a párommal és egyszerűen nem tudunk döntésre jutni.Több szempontot figyelembe vettünk, és mindkét lehetőség szimpatikus.Ami még nehezíti a döntést,hogy a legtöbb szolgáltató,amit mi kinéztünk és rákérdeztünk,már mind le van foglalva az időpontunkra (igaz,azon még éppen tudnánk változtatni).
Tavaly voltunk egy kb.100 fős lagzin,és megmondom őszintén, nem annyira rajongtam volna a nagy felhajtásért.Szívünk szerint kis lagzi lenne, de a ruhához pl. ragaszkodnék,hogy igazi menyasszonyi legyen,meg jó lenne igazi mulatós zene hajnalig.A másik pedig a pénz kérrdése, viszont így előre lehetetlen megjósolni,hogy jövőre ilyenor maradna-e mindenre pénzünk,bár párom már jobban keres és azt mondja,össze tudnánk sprórolni.Pedig már lassan el kellene kezdeni időpontot foglalni,de határozatlanok vagyunk.Szülők ránk bízzák...Ja,és magunknak szeretnénk állni,vagy legalábbis nem szeretnénk segítséget kérni,az más kérdés,hogy esetleg felajánlják-e időközben a szülők..
Akik hasonlóképp vacilláltak,végül mi döntött?
Én a helyzetekben köztes megoldást választanék. Ez miért nem merült fel eddig? Attól, hogy igazi menyasszonyi ruhát szeretnél, nem kell nagy lagzit tartani. Polgári szertartáson is megesküdhetsz habos-babos menyasszonyi ruhában, meg egy 200 fős lagzin is lehetsz nadrágkosztümben, ha Te úgy látod jónak. :)
Azt írod, ki tudnátok spórolni. A helyetekben inkább másra költeném, lakásra például, vagy a leendő gyereknek megtakarításra, lakásfelújításra, stb. Vagy csak tartalékba tenném. Azt írod, nem akarsz 100 fős lagzit. Legyen a köztes állapot, de álljatok meg a nagyszülőknél a rokonok téren, nem kell a sosem látott unokatestvéreket meghívni, vagy akikkel nem tartod a kapcsolatot, vagy nem szívesen látnád az esküvőn, legyen az akár rokon, nem kell a haverod anyjának a barátnőjét meghívni, nem is értem, teljesen felesleges. Sosem értettem azokat, akik lagzi címen olyanokat is meghívnak, akiket csak 1x láttak az életben. Nekem ez csak a kérkedés látszatát kelti, hogy nézd, lagzim van, itt van ország világ, igaz, a feléről azt sem tudom, kicsoda.
A költség meg nem mindegy, hogy vidéken tartod, vagy Pestközelben. Nekünk Pestközelben lesz, 30 fő, 1 milla, de mi nem spóroltunk semmin. Ha akarod, írj privátot és leírom, mi hogy terveztük meg.
A kicsinek is és egy nagynak is megvan a maga előnye és hátránya is. Nektek kell mérlegelni, hogy mi az a hátrány, amit az adott előny ellensúlyozni tud.
Esetleg egy köztes átmenet, egy 50-60 fős esküvő még jó lehet. Nekünk 57 fő volt, hajnali 6-ig tartott a buli, nagy habos-babos ruhám volt és fantasztikusan érezte magát mindenki, tudtam mindenkivel beszélgetni, táncolni, szóval ez azért még nem az a méretű esküvő, ahol észre se veszed, ha behoznak még plusz 50 főt titokban, de nem is egy egyszerű kis költségvetésű vacsora a legszűkebb családdal.
70 fős lagzik tartunk jövő áprilisban budapesti agglomerációban. Mi is vacilláltunk, de végül elég egyértelmű döntést hoztunk. Szeretnénk bulizni egy jót közösen a szeretteinkkel, családdal, barátokkal. Ami nagyon fontos, hogy NEM lesznek olyan rokonok, akiket azért hívunk, mert illik. Csak közeliek jönnek, akikkel tartjuk a kapcsolatot. A baráti társaság szintén ilyen.
Most kezdtünk el szervezkedni, mi nem ragaszkodtunk a szombati naphoz, így viszonylag könnyű dolgunk van még mindenféle szempontból. Ha szombatot szeretnétek, akkor már mondhatni le vagytok maradva.
Semmilyen szempontból nem akarunk hagyományosak lenni, nem akarunk nagy felhajtást, szeretnénk ha tornacipőben, kényelmes ruhában jönnének a vendégek. Mi sem leszünk habos-babosak, a helyszín sem az. Tényleg a közös ünneplésről szóljon, ne a feszengésről.
A szolgáltatókat is úgy válogatjuk össze, hogy alkalmazkodjanak a laza, bohókás hangulathoz, nem akarjuk túlkomolykodni.
Mi így "alkudtunk meg".
A pénz kérdés nehéz. Amikor az első kalkulációkat csináltam, sokkot kaptam és félévre el is tettük az ötletet. Akkor jött a vacillálás, hogy inkább kis esküvőben kellene gondolkozni. Aztán rájöttünk, hogy nem minden a pénz. Ráadásul nem egyben kell kifizetni, hanem szép lassan foglalózni, előlegezni mindent, majd a végén lesz picit nagyobb költség "egyben". Így azért leoszlik egy évre úgy ez a költség, hogy viselhető legyen.
Mi a családunk számára (38 fő) álljuk a szállást, reggelivel, mivel mindenki vidékről jön. Ezzel együtt most ott tartunk, hogy mindenestől kb. 2,5 M forint lesz a nagy napunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!