Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kis esküvő vagy nagy lagzi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kis esküvő vagy nagy lagzi legyen?

Figyelt kérdés

Ezen vacillálunk már hetek óta a párommal és egyszerűen nem tudunk döntésre jutni.Több szempontot figyelembe vettünk, és mindkét lehetőség szimpatikus.Ami még nehezíti a döntést,hogy a legtöbb szolgáltató,amit mi kinéztünk és rákérdeztünk,már mind le van foglalva az időpontunkra (igaz,azon még éppen tudnánk változtatni).

Tavaly voltunk egy kb.100 fős lagzin,és megmondom őszintén, nem annyira rajongtam volna a nagy felhajtásért.Szívünk szerint kis lagzi lenne, de a ruhához pl. ragaszkodnék,hogy igazi menyasszonyi legyen,meg jó lenne igazi mulatós zene hajnalig.A másik pedig a pénz kérrdése, viszont így előre lehetetlen megjósolni,hogy jövőre ilyenor maradna-e mindenre pénzünk,bár párom már jobban keres és azt mondja,össze tudnánk sprórolni.Pedig már lassan el kellene kezdeni időpontot foglalni,de határozatlanok vagyunk.Szülők ránk bízzák...Ja,és magunknak szeretnénk állni,vagy legalábbis nem szeretnénk segítséget kérni,az más kérdés,hogy esetleg felajánlják-e időközben a szülők..

Akik hasonlóképp vacilláltak,végül mi döntött?

2019. jún. 21. 11:28
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja, ami kimaradt: lenne pár rokon,akikkel már évek óta nem beszélünk,de annak idején koszorúslány voltam mindkét rokon srác lagziján),szóval lehet pofátlanság lenne nem meghívni őket,vagy pl. csak két unokatesóm van, egyikkel se tartom a kapcsolatot,bár velük idén is találkoztam szülinap kapcsán..De szívem szerint őket sem hívná meg..Párom meg hívni szeretné a gyerekkori barátai szüleit is,amit én túlzásnak tartok...
2019. jún. 21. 11:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyzetekben köztes megoldást választanék. Ez miért nem merült fel eddig? Attól, hogy igazi menyasszonyi ruhát szeretnél, nem kell nagy lagzit tartani. Polgári szertartáson is megesküdhetsz habos-babos menyasszonyi ruhában, meg egy 200 fős lagzin is lehetsz nadrágkosztümben, ha Te úgy látod jónak. :)

Azt írod, ki tudnátok spórolni. A helyetekben inkább másra költeném, lakásra például, vagy a leendő gyereknek megtakarításra, lakásfelújításra, stb. Vagy csak tartalékba tenném. Azt írod, nem akarsz 100 fős lagzit. Legyen a köztes állapot, de álljatok meg a nagyszülőknél a rokonok téren, nem kell a sosem látott unokatestvéreket meghívni, vagy akikkel nem tartod a kapcsolatot, vagy nem szívesen látnád az esküvőn, legyen az akár rokon, nem kell a haverod anyjának a barátnőjét meghívni, nem is értem, teljesen felesleges. Sosem értettem azokat, akik lagzi címen olyanokat is meghívnak, akiket csak 1x láttak az életben. Nekem ez csak a kérkedés látszatát kelti, hogy nézd, lagzim van, itt van ország világ, igaz, a feléről azt sem tudom, kicsoda.

A költség meg nem mindegy, hogy vidéken tartod, vagy Pestközelben. Nekünk Pestközelben lesz, 30 fő, 1 milla, de mi nem spóroltunk semmin. Ha akarod, írj privátot és leírom, mi hogy terveztük meg.

2019. jún. 21. 12:19
 3/8 anonim ***** válasza:

A kicsinek is és egy nagynak is megvan a maga előnye és hátránya is. Nektek kell mérlegelni, hogy mi az a hátrány, amit az adott előny ellensúlyozni tud.

Esetleg egy köztes átmenet, egy 50-60 fős esküvő még jó lehet. Nekünk 57 fő volt, hajnali 6-ig tartott a buli, nagy habos-babos ruhám volt és fantasztikusan érezte magát mindenki, tudtam mindenkivel beszélgetni, táncolni, szóval ez azért még nem az a méretű esküvő, ahol észre se veszed, ha behoznak még plusz 50 főt titokban, de nem is egy egyszerű kis költségvetésű vacsora a legszűkebb családdal.

2019. jún. 21. 12:26
 4/8 A kérdező kommentje:
eleve 60-70 fővel tervezzük,ilyen 100-120 főre nem is gondolt szerencsére egyikünk sem...bár ez is biztos, hogy minimum 1 milla lesz..Nektek DJ vagy zenekar volt?
2019. jún. 21. 12:33
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Egyik sem. 30 főre minek? Nem is lesz hajnalig buli, 10-kor megy mindenki haza, mert addig van lefoglalva az étterem. Zene lesz, általunk összeválogatott album és az étterem lejátssza. Egyikünk sem szeret táncolni, főleg nem hajnalig. Szóval nem kell vakon követni a hagyományokat, olyan legyen, amilyet akartok.
2019. jún. 21. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
60-70 főre lehet már jó kis lagzit tervezni. A mi lagzinkon kb ennyien lesznek, jövőre tartjuk, nemrég kezdtem a szervezést. Döntésre kell lassan jutnotok, mert ahogy írod, és én ahogy az elmúlt hetekben tapasztaltam, tényleg nagyon fogyóban vannak az időpontok, városban és vidéken egyaránt. Lehet, nem leszek népszerű a véleményemmel, de nekem fontos a lagzi, anélkül nekem nem esküvő az esküvő. Én fontosnak tartom hogy a családdal, barátokkal együtt ünnepeljünk, táncoljunk, jókat együnk. Mi külön tartjuk a polgárit és a templomit, a polgárit már idén, szűk családi körben és vőlegényem kollégáival, de attól egyáltalán nincs esküvői hangulatom, mert csak egy kis álló fogadás lesz meg a családdal vacsi. Most viszont ahogy elkezdtem szervezni a nagy lagzit, máris megjött a kedvem. Persze, lehet a pénzt másra is költeni, ahogy írta egy korábbi válaszadó: lakásra, gyerekre, csak aztán nehogy úgy érezzétek később, hogy valami kimaradt az életetekből. 60-70 főnél szerintem nem mennek az egekbe az árak sem.
2019. jún. 21. 16:09
 7/8 anonim ***** válasza:

70 fős lagzik tartunk jövő áprilisban budapesti agglomerációban. Mi is vacilláltunk, de végül elég egyértelmű döntést hoztunk. Szeretnénk bulizni egy jót közösen a szeretteinkkel, családdal, barátokkal. Ami nagyon fontos, hogy NEM lesznek olyan rokonok, akiket azért hívunk, mert illik. Csak közeliek jönnek, akikkel tartjuk a kapcsolatot. A baráti társaság szintén ilyen.

Most kezdtünk el szervezkedni, mi nem ragaszkodtunk a szombati naphoz, így viszonylag könnyű dolgunk van még mindenféle szempontból. Ha szombatot szeretnétek, akkor már mondhatni le vagytok maradva.

Semmilyen szempontból nem akarunk hagyományosak lenni, nem akarunk nagy felhajtást, szeretnénk ha tornacipőben, kényelmes ruhában jönnének a vendégek. Mi sem leszünk habos-babosak, a helyszín sem az. Tényleg a közös ünneplésről szóljon, ne a feszengésről.

A szolgáltatókat is úgy válogatjuk össze, hogy alkalmazkodjanak a laza, bohókás hangulathoz, nem akarjuk túlkomolykodni.

Mi így "alkudtunk meg".

A pénz kérdés nehéz. Amikor az első kalkulációkat csináltam, sokkot kaptam és félévre el is tettük az ötletet. Akkor jött a vacillálás, hogy inkább kis esküvőben kellene gondolkozni. Aztán rájöttünk, hogy nem minden a pénz. Ráadásul nem egyben kell kifizetni, hanem szép lassan foglalózni, előlegezni mindent, majd a végén lesz picit nagyobb költség "egyben". Így azért leoszlik egy évre úgy ez a költség, hogy viselhető legyen.

Mi a családunk számára (38 fő) álljuk a szállást, reggelivel, mivel mindenki vidékről jön. Ezzel együtt most ott tartunk, hogy mindenestől kb. 2,5 M forint lesz a nagy napunk.

2019. jún. 22. 16:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Kis esküvőn miért ne lehetne "igazi" menyasszonyi ruha és zenekar/dj? Tesómék esküvőjén 40-en voltunk, volt minden mint egy nagy lagziban, nagyon jó buli volt. Mindenkire volt idő. Nekik mázlijuk is volt, mert plusszosan jöttek ki, mivel a közeli rokonok bőkezűek voltak.
2019. jún. 27. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!